Υπάρχουν στον Δήμο Βόλβης Αιρετοί;

metafora mahitvn

Σε λίγο θα συμπληρωθεί σχεδόν ένας μήνας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία εκ νέου στιγματίζεται με το επαναλαμβανόμενο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.

Εκατοντάδες γονείς αγωνιούν καθημερινά για το πώς θα μεταφέρουν τα παιδιά τους προς τις σχολικές μονάδες εντός και εκτός του Δήμου.

Είτε λόγο των εργασιακών οραρίων τους, είτε λόγο της απουσίας μεταφορικού μέσου, είτε λόγο της  δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικογένεια που δεν τους επιτρέπει τα καθημερινά δρομολόγια .

Δεν έχει καμία σημασία ο λόγος της αδυναμίας τους στην πραγματικότητα.

Η παροχή της  εκπαίδευσης  είναι υποχρεωτική βάση νόμου και εντελώς δωρεάν, και η επίσημη πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μεταφέρει τους μαθητές προς τις μονάδες όπου φοιτούν.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν διάσπαρτες στο διαδίκτυο, για την πορεία της επίλυσης του προβλήματος, αποτελούν την μοναδική πηγή  ενημέρωσης για τους γονείς.

Αυτό που ξενίζει ιδιαίτερα είναι η παντελής απουσία  (σε θεωρητικό και  σε ενεργό-πρακτικό επίπεδο πληροφόρησης)  διαβημάτων, ανακοινώσεων, συναντήσεων των εκλεγμένων εκπροσώπων του επίσημου Δήμου Βόλβης.

Ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Οργανισμοί, Επιτροπές, Επικεφαλείς των συνδυασμών ποιούν  την νήσσα λες και είναι  εκλεγμένοι από κάποιους άλλους Δημότες και όχι από τους Δημότες του Δήμου Βόλβης που αντιμετωπίζουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι τελικά όλο το ζητούμενο ήταν να αρπάξετε ξανά την ψήφο, για να εξασφαλίσετε την πολυπόθητη καρέκλα, και πλέον αφού την εξασφαλίσατε , δεν σας αγγίζει τίποτε, συμπεριφερόμενοι ως βασιλικότεροι  του βασιλέως.

Ξεχνάτε ότι πριν τις εκλογές αλωνίζατε όλα τα κουτσοχώρια ( έτσι μας βλέπουν, μην θυμώνετε αγαπητοί μου Συνδημότες ) ζητιανεύοντας την ψήφο, τάζοντας λαγούς και πετραχήλια αριστερά και δεξιά, διατυμπανίζοντας την περίφημη συμπαράσταση στα προβλήματα των Δημοτών.

Που είστε όλοι σας κύριοι κυβερνώντες τον Δήμο, της Αντιπολίτευσης, της Συμπολίτευσης  κάτοχοι των περίφημων ποθητών καρεκλών;

Τους  Δημότες δεν τους ενδιαφέρει σε ποια παράταξη ή σε ποιόν ιδεολογικό χώρο ανήκετε και τι πιστεύετε.

Δεν τους  ενδιαφέρει ο μικρόκοσμος στον οποίο ζείτε και κινείστε.

Δεν τους ενδιαφέρουν τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις που εκστομίζατε δίχως να αναλογιστείτε ότι θα έρθει η στιγμή που περίτρανα θα αποδειχτεί εκ νέου το ότι όλα όσα υποσχόσασταν σωρηδόν ήταν φούμαρα.

Οι Δημότες απαιτούν να ενδιαφερθείτε και να ασχοληθείτε ενεργά με ένα σοβαρό προβλήματα που τους ταλανίζει .

Τους ενδιαφέρει να δίνετε λύσεις, να προτείνετε ενέργειες, να τους ενημερώνετε, να δείχνετε την παρουσία σας, ότι είστε εδώ, πράγμα για το οποίο σας ψήφισαν και σας εκλέξανε.

Ποιες είναι οι απόψεις, οι θέσεις, οι ενέργειες σας, θα μάθουμε ποτέ;

Θα υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση κάποιου επιτέλους επάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα;

virusvolvipress

Σχετικά άρθρα δημοσιευμένα στην volvipress:

Στον αέρα η μεταφορά μαθητών και στον δήμο Βόλβης

Πρόβλημα στην μεταφορά μαθητών και φέτος. Πάλι τα ίδια;

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται για 12.500 μαθητές

Ιδιοκτήτες λεωφορείων, Περιφέρεια και στη… μέση οι μαθητές

Δήλωση για το σοβαρότατο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών

Τα προβλήματα στην μεταφορά μαθητών φέρνουν κινητοποιήσεις από τους γονείς

Μεταφορά μαθητών: Στο ίδιο έργο θεατές

«Απέχουμε από τη μεταφορά μαθητών», λένε οι πράκτορες τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης

6 thoughts on “Υπάρχουν στον Δήμο Βόλβης Αιρετοί;

  1. Συνεχεια κανετε ερωτησεις Πολλες ερωτησεις. Σας απαντησε κανενας απο τον δημο σε κατι?

    1. Ποιος να μας απαντήσει? Αν πας στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου ακόμη τους παλιούς αντιδημάρχους έχουν στην ενημέρωση. Ούτε την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου δεν ενημερώνουν σε μας θα απαντήσουν? Πάλι καλά που δεν γράφει πως δήμαρχος είναι ο Γαλαμάτης. Αλλά μας έδωσες μια ιδέα για μια νέα πρόταση. Θα προτείνουμε την δημιουργία γραφείου τύπου στον Δήμο Βόλβης. Μήπως ποτέ όχι εμείς σαν σελίδα αλλά οι δημότες πάρουν απαντήσεις στα εκατοντάδες ερωτήματα που υπάρχουν.

  2. οταν αγορασω την ομαδα του χωριου που θα παιζει με τον ΑΡΗ Γ εθνικη θα λυθουν ολα.θα βαλουμε και το συμβολο της ομαδας του χωριου στα λεωφορεια!

  3. Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε πολλούς δήμους της Θεσσαλονίκης με τη μεταφορά των μαθητών λόγω εμπλοκών στη διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση των δρομολογίων και τις προθέσεις των αρμοδίων υπουργείων για εύρεση οριστικής λύσης κατέθεσε η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας & Θρησκευμάτων και Μακεδονίας και Θράκης.
    Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα στα απομακρυσμένα χωριά αλλά και στους δήμους Λαγκαδά, Θέρμης και Θερμαϊκού. Στο Λαγκαδά, π.χ., δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου δρομολόγια ούτε την προηγούμενη εβδομάδα, ούτε την τρέχουσα. Στους δήμους Θέρμης και Θερμαϊκού, η μόνη λύση για 4 χιλιάδες περίπου παιδιά είναι να πηγαινοέρχονται από και προς το σχολείο είτε με την αστική συγκοινωνία είτε και με τα πόδια, και μάλιστα σε περίοδο με έντονα φαινόμενα κακοκαιρίας, σε δρόμους χωρίς πεζοδρόμια και μέσα από χωράφια και αγροτικές οδούς, όπως καταγγέλλουν οι γονείς.
    Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρει στην ερώτησή της, περίπου 12.500 μαθητές στερούνται την πρόσβαση στην παιδεία λόγω της διαχρονικής αδυναμίας της πολιτείας να δώσει κάποια οριστική λύση στο πρόβλημα, είτε μέσω της έγκαιρης και καλύτερης διαπραγμάτευσης των σχετικών συμβάσεων, είτε μέσω αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου, παρά και τις επανειλημμένες ερωτήσεις που έχει καταθέσει και η κ. Μάρκου για το θέμα αυτό [αρ. πρωτ. 1611/13-9-2012 και 2154/27-09-2013].
    Ζητεί, λοιπόν, να μάθει σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν τα αρμόδια υπουργεία για την ταχεία ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών ώστε να πραγματοποιούνται ομαλά οι μεταφορές των μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης και να μη χαθεί ούτε μία ώρα διδασκαλίας ακόμα αλλά και ποιες άλλες λύσεις έχουν επεξεργαστεί για την οριστική και αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος της μεταφοράς των μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές.

  4. Αγαπητοί
    Πραγματικά κάνουμε συνέχεια ερωτήσεις. Και η αλήθεια είναι ότι είναι πολλές οι ερωτήσεις. Για να είμαι ειλικρινής θα συνεχίσουν να γίνονται καθημερινά όλο και περισσότερες.
    Γιατί πρέπει κάποιος να τις κάνει αυτές τις ερωτήσεις, που οι περισσότεροι τις κάνουμε μεταξύ μας,στο καφενείο, στον δρόμο, στην παρέα.
    Απορίες τύπου – Εμείς τα βλέπουμε και συζητάμε για το τι μπορεί να γίνει, αυτοί δεν τα βλέπουνε, η δεν θέλουν να τα βλέπουν?
    Το αν θα απαντήσει κανείς, η αν θα κάνει κανείς κάτι – προφανώς εννοείς τον Επίσημο Δήμο Βόλβης, είναι δικό τους θέμα, είναι στο δικό τους χέρι.
    Όλοι κρίνονται για την αποτελεσματικότητα τους, και την μη-αποτελεσματικότητά τους.

  5. Απέσυραν τις προσφορές τους προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το σύνολο των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών στα σχολεία οι λεωφορειούχοι, αφού δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους για την κάλυψη των αναδρομικών δύο μηνών.

    Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε νέες, μαζικότερες κινητοποιήσεις μαθητών, γονέων και καθηγητών, κυρίως στα σχολεία δήμων που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις μεταφορές (Θέρμης, Θερμαϊκού και Λαγκαδά).

    Ήδη, χθες, στον Δήμο Θέρμης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα της μεταφοράς και σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του μετέβη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ζητήσει την επίσπευση του διαγωνισμού κατάθεσης προσφορών από τους λεωφορειούχους για την κάλυψη των δρομολογίων.

    Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι σύλλογοι γονέων των τριών δήμων είναι αποφασισμένοι να συντονίσουν τις δυνάμεις τους σε κοινό μέτωπο κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση εξέλιξη στο θέμα.

    Στο μεταξύ, μαθητές των γυμνασίων και λυκείων Ασσήρου, Δρυμού και Λαγκαδά, με πρωτοβουλία των τοπικών αρχών και των συλλόγων γονέων, πραγματοποίησαν το πρωί πορεία στην παλιά εθνική οδό προς το Κιλκίς, στον κόμβο της Λητής, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το πρόβλημα της μεταφοράς στα σχολεία τους.

    Σημειώνεται ότι στις περιοχές αυτές περίπου το 50% των μαθητών μετακινείται με λεωφορεία λόγω των μεγάλων αποστάσεων από τα σχολεία, ωστόσο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραμένει άλυτο το πρόβλημα της μεταφοράς τους.

    Στο γυμνάσιο και λύκειο Ασσήρου, οι μαθητές πραγματοποίησαν διήμερη κατάληψη για το ίδιο ζήτημα, όπως και σε δύο γυμνάσια στον Δήμο Θέρμης.

    http://www.zougla.gr/greece/article/k-makedonia-ston-aera-i-metafora-ton-ma8iton

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.