Βαγιοχώρι – Στήνουν σκηνές

20160420_184252-2
Foto – livelagadas.gr

Προκαλεί αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία η δημιουργία κέντρου ανοιχτής φιλοξενίας στο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Βαγιοχωρίου. Σήμερα στήθηκαν οι πρώτες σκηνές που θα στεγάσουν τους μετανάστες .

Η οργή των κατοίκων Βαγιοχωρίου και Ασκού οι οποίοι αντιδρούν στην δημιουργία ανοιχτού κέντρου για την φιλοξενία μεταναστών στο πρώην δημοτικό σχολείο Βαγιοχωρίου εκδηλώθηκε σήμερα  εναντίον του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα  του οποίου η απόφαση έχει εξοργίσει τους κάτοικους τόσο του δήμου Βόλβης όσο και του Δήμου Λαγκαδά .

Ο χώρος να θυμίσουμε τοπογραφικά ανήκει στον δήμο Λαγκαδά, σύμφωνα με τα έγραφα που προσκόμισε ο δήμος Λαγκαδά και την απόφαση να σταματήσει την δημιουργία ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας  στο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Βαγιοχωρίου .

Στο πλευρό των δημοτών βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Καραγιάννης και ο πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Ασκού Αναστάσιος Σαπλαμίδης .

Ο δήμαρχος εξέφρασε την έντονη του δυσαρέσκεια  σχετικά με την δημιουργία ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας στο συγκεκριμένο χώρο , σε συνομιλία του με του κάτοικους δήλωσε τα εξής : Καθημερινές προσπάθειες κάνει ο δήμος Λαγκαδά για να σταματήσει κάθε προσπάθεια για δεύτερο κέντρο ανοιχτής φιλοξενίας στον δήμο Λαγκαδά ύστερα και από τις δεσμεύσεις ανώτερων κλιμακίων της κυβέρνησης σε συναντήσεις του στην Αθήνα  .Ο δήμος Λαγκαδά περιμένει να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης να δημιουργηθεί το νέο  κέντρο φιλοξενίας , άλλα λόγω της συνεχόμενης απεργίας των δικηγόρων Θεσσαλονίκης έχει κολλήσει η υπόθεση καθώς δεν μπορούν να καταθέσουν τα ασφαλιστικά μέτρα. (τυχαία χρονική επιλογή;)

Να θυμίσουμε ότι ο δικηγόρος της υπόθεσης είναι από την περιοχή Ασκού που ενδιαφέρετε για τον τόπο του και έχει ζητήσει σε επανάληψη από τον δικηγορικό σύλλογο ειδική  άδεια για να μπορέσει να καταθέσει τα ασφαλιστικά μέτρα ώστε να σταματήσουν οι ενέργειες για την δημιουργία του ανοιχτού κέντρου .

Οι κάτοικοι Βαγιοχωρίου και Ασκού  ζήτησαν από τον δήμαρχο Λαγκαδά να κάνει προσπάθειες ώστε να μην δημιουργηθεί το ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή τους , καθώς και την συχνή επικοινωνία μαζί του, μιας και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βόλβης από την πρώτη μέρα της υπόδειξης του Βαγιοχωρίου ως τοποθεσίας δημιουργίας του Κέντρου είναι εξαφανισμένη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων του Βαγιοχωρίου που παρευρέθησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν δήλωσαν ότι ήδη μετρούν 18 μέρες κινητοποιήσεων, ο ίδιος ο δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας δήλωσε «Δεν με ενδιαφέρει».

Σήμερα το πρωί στις 08.30 έφτασε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης ο οποίος ενημέρωσε τους κατοίκους ότι εάν παρεμποδιστεί η πρόσβαση των δυνάμεων του στρατού, θα αναγκαστεί να γίνει χρήση των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων.

Οι κάτοικοι μην έχοντας το περιθώριο επιλογής, λόγω του ότι ο πληθυσμός αποτελείται στην πλειοψηφία από υπερήλικες, αποφάσισαν να επιτρέψουν την είσοδο των ειδικών δυνάμεων καταδρομών.

Θυμηδία δε προκαλεί η υπόσχεση που έδωσε ανώτατο στέλεχος του Γενικού Επιτελείου Στρατού ο οποίος βλέποντας ότι η πρώτη κατοικία βρίσκεται στα 50 μέτρα από τον φράχτη του κέντρου, για παρέμβαση προς το υπουργείο για το πάγωμα της κατασκευής.

Αυτή την στιγμή ο χώρος βρίσκεται υπό φύλαξη από αστυνομικές δυνάμεις την ίδια στιγμή που τα αστυνομικά  τμήματα του δήμου υπό λειτουργούν .

Αρχική πηγή: livelagadas.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.