1o Συναπάντημα Απανταχού Σκεπαστιανών και Φίλων.

volvi press 0 Σχόλια
Πότε:
01/07/2017 όλη την ημέρα
2017-07-01T00:00:00+03:00
2017-07-02T00:00:00+03:00
Πού:
Δήμος Βόλβης
Σκεπαστό 250 01
Ελλάδα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού “Η Ανατολική Ρωμυλία” σας προσκαλεί στο 1ο Συναπάντησα απανταχού Σκεπαστιανών και Φίλων, στις 1 Ιουλίου ημέρα Σάββατο στο Σκεπαστό, σε ένα μεγάλο λαϊκοπαραδοσιακό γλέντι στον αύλειο χώρο του σχολείου στις 9μ.μ..

Στόχος της εκδήλωσης είναι να προσκληθούν όλοι όσοι έλκουν την καταγωγή τους από το Σκεπαστό, και η 1 ΙΟΥΛΙΟΥ να γίνει η αφορμή έτσι ώστε να ζωντανέψει το χωριό μας έστω και για μια ημέρα, να ξανασυναντηθούμε συγγενείς και φίλοι, να ζωντανέψουμε μνήμες, να γνωριστούμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να πιούμε ένα κρασί εις υγείαν όλων!
Απευθυνόμαστε και προσκαλούμε και εσένα φίλε. Εσένα που κάποια στιγμή της ζωής σου βρέθηκες στο Σκεπαστό, γνώρισες ανθρώπους, πέρασες ευχάριστες στιγμές, γλέντησες, φιλοξενήθηκες και έχεις αναμνήσεις από το χωριό μας.

Σας περιμένουμε όλους και σας ενημερώνουμε ότι δεν θα υπάρχει ελάχιστη τιμή κατανάλωσης. Το φαγητό (σουβλάκια και τα λοιπά) θα διατίθεται ανάλογα με τη βούληση και την όρεξη του καθενός.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 1 και 2 Ιουλίου, το λαογραφικό μουσείο του χωριού που βρίσκεται μέσα στο δημοτικό σχολείο θα είναι επισκέψιμο, καθώς και θα υπάρχουν δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Αγαπητέ συγχωριανέ και φίλε,

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς, το ΔΣ του Συλλόγου Σκεπαστού «Η Ανατολική Ρωμυλία» που αυτή τη στιγμή διαβάζεις μερικές σειρές από τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας, την αγωνία και την αγάπη μας για το χωριό και τις παραδόσεις μας, αλλά και τους ανθρώπους που ζουν σε αυτό. Θα αναρωτηθείς και θα παραξενευτείς ίσως για την επιστολή αυτή που έφτασε στην οθόνη σου και για το ποιος είναι ο σκοπός της… Διαβάζοντας λοιπόν θα καταλάβεις.
Μετά από 35 χρόνια ύπαρξης του Συλλόγου μας, (έτος ίδρυσης 1982), βλέπουμε το χωριό μας να μαραζώνει και να μικραίνει όλο και περισσότερο, αφού σε αυτό έχουν μείνει πια μόνο ηλικιωμένοι. Διαπιστώνουμε επίσης με λύπη ότι με κάποιους από τους συγχωριανούς μας δεν ανταμώνουμε και δεν γνωριζόμαστε πια. Συνήθως βλεπόμαστε σε εκλογικές αναμετρήσεις η ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε κάποια μνημόσυνα. Γίναμε μετανάστες στην ίδια μας την χώρα.
Θέλουμε λοιπόν να αλλάξει αυτό όσο γίνεται, έστω και για μία ημέρα!
Θέλουμε να ξανασυναντηθούμε, να γνωριστούμε, να γνωριστούν τα παιδιά μας, να σφιχταγκαλιαστούμε, να ζωντανέψουμε μνήμες, να τραγουδήσουμε όλοι μαζί, να χορέψουμε, να πιούμε ένα κρασί εις υγείαν όλων. Και όλα αυτά τα αναρίθμητα θέλουμε δεν είναι κάτι ρομαντικό και απραγματοποίητο. Είναι κάτι εφικτό, αρκεί να το πιστέψουμε όλοι.
Εμείς λοιπόν, το ΔΣ του Συλλόγου αποφασίσαμε με ενθουσιασμό και ήδη κάνουμε το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ένα βήμα για να γίνουν πραγματικότητα όλα τα ΘΕΛΩ ΜΑΣ. Σε προσκαλούμε λοιπόν στο χωριό σου, σε προσκαλούμε στο ΣΚΕΠΑΣΤΟ, στο
1ο Συναπάντημα απανταχού Σκεπαστιανών και φίλων,
στις 1 Ιουλίου ημέρα Σάββατο,
σε ένα γλέντι διαφορετικό, συναισθηματικό, σε ένα λαϊκο παραδοσιακό γλέντι.
Υπάρχει καιρός να το προγραμματίσεις και να ανταποκριθείς.
Είναι ευκαιρία να ξαναεπισκεφτείς το χωριό που γεννήθηκες εσύ ή οι γονείς σου, ή ακόμα και οι παππούδες σου.
Έλα να συναντήσεις συγγενείς, γνωστούς και φίλους.
Έλα για να γνωρίσουν τα παιδιά σου τις ρίζες τους.
Σε περιμένουμε… Σας περιμένουμε όλους.
Τηλ. επικοινωνίας: 6979972556, Αθανασιάδου Χρυσή
Με τιμή
το ΔΣ

Σχόλια
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση