Ένοπλη ληστεία στον Προφήτη. Άμεση η επέμβαση της Αστυνομίας (φωτο)

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα στις 13:00 στην τοπική κοινότητα Προφήτη του δήμου Βόλβης. Άνδρας ημεδαπός ηλικίας 59 ετών, οδηγώντας κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του επιτέθηκε με κοντόκανη καραμπίνα σε σούπερ μάρκετ την στιγμή που στο σημείο εκείνο βρισκόταν ένας προμηθευτής τσιγάρων.

Ο 43χρονος προμηθευτής τον αφόπλισε πριν ακόμη ο ληστής μπει μέσα στο σούπερ μάρκετ. Του πέταξε το όπλο και τον έδεσε με σχοινί. Ο ληστής συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά που έφτασαν στο σημείο λίγο μετά.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, για τα αδικήματα της απόπειρας ληστείας, της κλοπής, παραβάσεις που αφορούν στους Νόμους Περί όπλων, Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και Ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών – μεταφορών.

Έπειτα από έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή, την οικία και αποθήκη του συλληφθέντα:

  • (1) δίκαννη καραμπίνα με κομμένη κάννη και κοντάκι η οποία περιείχε (2) φυσίγγια,
  • (1) αεροβόλο πιστόλι και (1) γεμιστήρα με (13) μεταλλικά σφαιρίδια,
  • (4) φυσίγγια,
  • (1) μαχαίρι,
  • (1) φορητός πομποδέκτης συντονισμένος σε συχνότητα της Αστυνομίας,
  • (2) σακούλες που περιείχαν φύλλα κάνναβης συνολικού βάρους (265) γραμμαρίων,
  • (7) αποξηραμένα τεμάχια φυτού κάνναβης,
  • (2) κουκούλες τύπου full face και
  • (1) κομμένη κάννη.

Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο 59χρονος, από περιοχές του Δήμου Λαγκαδά, τον Αύγουστο του 2017 αφαίρεσε την παραπάνω δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ το Φεβρουάριο του 2018, από το εσωτερικό οικίας, αφαίρεσε κυνηγετική καραμπίνα, με την οποία απείλησε τον 43χρονο, καθώς επίσης και φυσίγγια από σταθμευμένο όχημα που βρισκόταν εξωτερικά της προαναφερόμενης οικίας.

Σημειώνεται ότι ο 59χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Κείμενο και Φωτογραφίες volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten − 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.