Έξαρση των κρουσμάτων παράνομης αλιείας στην λίμνη Κορώνεια

Έξαρση των κρουσμάτων παράνομης αλιείας παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην πολύπαθη λίμνη Κορώνεια, στη Θεσσαλονίκη, καθώς Έλληνες και αλλοδαποί αψηφούν την απαγόρευση αλιείας που ισχύει από το 2004.

Πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια δειγματοληψιών νερού για φυσικοχημικές μετρήσεις περιμετρικά της λίμνης Κορώνειας καταγράφηκαν από υπαλλήλους του Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας – Βόλβης, αρκετά περιστατικά με ημεδαπούς και αλλοδαπούς να έχουν στήσει τα καλάμια τους, σε διάφορα σημεία της ακτής.

Παράλληλα, όπως έγινε αντιληπτό από τους υπαλλήλους του Φορέα, άτομο πάνω σε βάρκα, μέσα στη λίμνη, μάζευε δίχτυα γεμάτα γριβάδια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το Α/Τ Λαγκαδά, περιπολικό μετέβη στην περιοχή, ωστόσο ο άγνωστος άνδρας είχε διαφύγει.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί η καταλληλότητα της ποιότητας των ψαριών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Φορέας σχεδιάζει άμεσα να τοποθετήσει επιπλέον προειδοποιητικές πινακίδες. «Με τις περιπολίες μας προσπαθούμε να ελέγξουμε την κατάσταση, αφού εντοπίζουμε πολλούς με καλάμια» επισήμανε η Χαρίκλεια Ψαλτοπούλου, προϊσταμένη του τμήματος αλιείας της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης.

του Νίκου Αβουκάτου

greenagenda.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two + two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.