Έτοιμος να αρχίσει να μοιράζει… καμπάνες είναι ο νέος νόμος για την Αλιεία

volvi press 0 Σχόλια

Όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου από την Κάλυμνο, το νομοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο, και θα αυστηροποιεί το μέχρι τώρα πλαίσιο θα αποτρέπει την παράνομη και λαθραία αλιεία.

Επίσης, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι θα αναθεωρηθεί το θεσμικό πλαίσιο στην αλιεία, με την αρχή να γίνεται από την αλλαγή της νομοθεσίας για την επαγγελματικότητα των αλιέων και τον τρόπο έκδοσης των αδειών επαγγελματικής αλιείας.

Υπογράμμισε ότι μέσω του νέου νόμου θα ξεκαθαριστεί ποιος πραγματικά ζει και δραστηριοποιείται από την αλιεία, ενώ θα εκδοθούν νέες άδειες αλιείας που θα εξαρτώνται πλέον από το απόθεμα αλιευτικής ικανότητας που διαθέτει η χώρα.

Μητρώο… ψαράδων

Ακόμη, ο κ. Αποστόλου μίλησε για την επαναφορά των ερασιτεχνικών αδειών αλιείας και τη δημιουργία μητρώου ερασιτεχνών, που θα βοηθήσει στην ολιστική προσέγγιση για τη βιωσιμότητα των ιχθυοαποθεμάτων.

newsit.gr

Σχόλια
Ετικέτες
Κατατίθεται σε
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση