Έτοιμος να αρχίσει να μοιράζει… καμπάνες είναι ο νέος νόμος για την Αλιεία

Όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου από την Κάλυμνο, το νομοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο, και θα αυστηροποιεί το μέχρι τώρα πλαίσιο θα αποτρέπει την παράνομη και λαθραία αλιεία.

Επίσης, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι θα αναθεωρηθεί το θεσμικό πλαίσιο στην αλιεία, με την αρχή να γίνεται από την αλλαγή της νομοθεσίας για την επαγγελματικότητα των αλιέων και τον τρόπο έκδοσης των αδειών επαγγελματικής αλιείας.

Υπογράμμισε ότι μέσω του νέου νόμου θα ξεκαθαριστεί ποιος πραγματικά ζει και δραστηριοποιείται από την αλιεία, ενώ θα εκδοθούν νέες άδειες αλιείας που θα εξαρτώνται πλέον από το απόθεμα αλιευτικής ικανότητας που διαθέτει η χώρα.

Μητρώο… ψαράδων

Ακόμη, ο κ. Αποστόλου μίλησε για την επαναφορά των ερασιτεχνικών αδειών αλιείας και τη δημιουργία μητρώου ερασιτεχνών, που θα βοηθήσει στην ολιστική προσέγγιση για τη βιωσιμότητα των ιχθυοαποθεμάτων.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.