Αμφίπολη: «Ζωντανεύει» το λιμάνι – Τον Οκτώβρη η μελέτη για τα υδροπλάνα

volvi press
limani-amfipoliΤο θέμα της αδειοδότησης υδατοδρομίου στο “ξεχασμένο” λιμάνι της Αμφίπολης πρόκειται να μελετήσει, εντός του Οκτωβρίου, το Λιμενικό Ταμείο Αμφίπολης, μετά το ενδιαφέρον που έδειξαν τις τελευταίες ημέρες εταιρείες υδροπλάνων να εντάξουν στα δρομολόγιά τους τον συγκεκριμένο προορισμό.

Οι εταιρείες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμφίπολης Κώστα Μελίτο, ζητούν από το Λιμενικό Ταμείο να δοθεί άδεια προσέγγισης στα υδροπλάνα που διαθέτουν προκειμένου να μεταφέρονται τουρίστες από όλη την Ελλάδα, με προορισμό την Αρχαία Αμφίπολη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Μελίτο, μία εκ των εταιρειών έχει ήδη στείλει προσφορά εκμετάλλευσης και ένταξης του λιμανιού στα υδατοδρόμια της χώρας.

“Μας ζήτησαν, με δικά τους έξοδα να κατασκευάσουν, να αδειοδοτήσουν ένα υδατοδρόμιο” δήλωσε ο δήμαρχος Αμφίπολης και εξήγησε ότι “ο Δήμος θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω του Λιμενικού Ταμείου και του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να δημοσιευτεί, με ανοιχτό διαγωνισμό, η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη χρήση του λιμένα ως υδατοδρόμιο, ώστε να προσέλθουν όλες οι ενδιαφερόμενες εταιρείες”.

“Ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη για μας” λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μελίτος, επισημαίνοντας ότι “αν όλα πάνε καλά, από τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν και τα δρομολόγια υδροπλάνων στο λιμάνι της Αμφίπολης”.

Το λιμάνι της Αμφίπολης, γνωστό στα νεότερα μεταπολεμικά χρόνια ως μεγάλο εμπορικό και επιβατικό λιμάνι, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2,5 χιλιόμετρων από τον λόφο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης, όπου η αρχαιολογική σκαπάνη έχει κατορθώσει, με τα ευρήματά της, να κεντρίσει το ενδιαφέρον της υφηλίου.

Με το πέρας των χρόνων ωστόσο -και παρά την αίγλη- αφέθηκε στον χρόνο και “στοίχειωσε” με μοναδικούς επισκέπτες τρεις μυδοκαλλιεργητές και μερικούς λάτρεις της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Ο Τύμβος Καστά είναι μόνο το «δόλωμα»

Αίτηση για υδατοδρόμιο στην Αμφίπολη

Πηγή : http://www.newsbomb.gr

Σχόλια

Σχόλια

Κατατίθεται σε
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση