Απάντηση στο άρθρο του Δημάρχου Βόλβης με τίτλο “Τόσο κοντά με τόσα πολλά”

χαοςΑφορμή για το άρθρο μου στάθηκε μία δημοσίευση – πρόσκληση του Δημάρχου Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να ανακαλύψουν τις ομορφιές του Δήμου μας.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το συγκεκριμένο άρθρο, θα μπορούσε να εκληφθεί ως μία προσπάθεια που εντάσσεται στην περιβόητη υλοποίηση της πολιτικής προβολής και προώθησης του Δήμου Βόλβης ως τουριστικού προορισμού και την προβολή των δυνατοτήτων των τοπικών ομορφιών της κάθε περιοχής του Δήμου μας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, μόνο ως παραπλάνηση μπορώ να το θεωρήσω, έχοντας ως αξιόπιστο τεκμήριο την κατάσταση η οποία επικρατεί στον Δήμο Βόλβης.

Πράγματι ο Δήμος Βόλβης θα μπορούσε υπό συγκεκριμένες συνθήκες να αποτελέσει την ιδανική επιλογή ως προορισμός για κοντινές οικονομικές εξορμήσεις όχι μόνο για τα σαββατοκύριακα, αλλά και για τις καλοκαιρινές διακοπές, μόνο που υπάρχει ένα αλλά στην μέση το οποίο ο αρθρογράφος, προφανώς γνωρίζει αλλά τεχνηέντως αποκρύπτει.

Αν εξαιρέσουμε τις παραλίες του Στρυμωνικού κόλπου που απλώνονται από τον Σταυρό ως την Ασπροβάλτα, των οποίων οι Γαλάζιες σημαίες αποτελούν εγγύηση καθάριων νερών, πλην των βροχερών ημερών που κατεβάζει ο Στρυμών ότι σκουπίδι και ακαθαρσία έχει στην κοίτη του, μόνο ως αστεϊσμός μπορεί να εκληφθεί η περίφημη οργάνωση των ακτών, μιας και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει κάποιος τουαλέτα, ατύχησε.

Γνωρίζουμε βέβαια ότι οι ευσυνείδητοι επαγγελματίες των συγκεκριμένων περιοχών μέσω του ιδίου φορέα που έχουν δημιουργήσει, μάχονται ιδίων δυνάμεων για να κρατήσουν σε ένα αξιόλογο επίπεδο όχι μόνο τις παραλίες αλλά και την προβολή τους. Η απουσία του Δήμου είναι εμφανής ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου όλες οι παράκτιες περιοχές και όχι μόνο, πνίγονται από τα σκουπίδια και τα κουνούπια κάνοντας την περιοχή να δείχνει ως ένας απλός προορισμός για τουρίστες γ΄ επιλογής.

Ο επίσημος Δήμος Βόλβης έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της απαξίωσης και της καταρράκωσης της οικονομίας του τόπου λόγο της κακής επιλογής των ανθρώπων που έχουν επιφορτιστεί με την τουριστική προβολή του Δήμου Βόλβης , εκ μέρους του Δημάρχου.

Η παντελής έλλειψη στρατηγικής, ικανοτήτων και γνώσεων οδήγησε στην αδυναμία της διασύνδεσης του παραθαλάσσιου , με τον παραλίμνιο και τον ορεινό τουρισμό, πράγμα που θα αποτελούσε πόλο έλξης για τουρίστες all season, και όχι μόνο για 3 μήνες το καλοκαίρι, περιορισμένοι σε μία παραλία.

Ποιες είναι οι υποδομές που θα στηρίξουν τις επιλογές του τουρίστα που θα πάει να επισκεφθεί τα ιστορικά και τα θρησκευτικά μνημεία των περιοχών, όπως το βήμα του Αποστόλου Παύλου, το κάστρο της Ρεντίνας ή τους ορεινούς γραφικούς οικισμούς? Υπάρχει η δυνατότητα διαμονής του σε κείνα τα μέρη, ή θα πρέπει ο τουρίστας να έχει ως βάση αποκλειστικά τις παράκτιες περιοχές?
Οι δε φυσιολάτρες που θα αποφασίσουν να θαυμάσουν τον περίφημο υδροβιότοπο της Λίμνης Βόλβης θα αντικρίσουν την εγκατάλειψη των παραλίμνιων Δ. Ενοτήτων στο έλεος του θεού που είναι εμφανής σε όλη την έκταση της Λίμνης Βόλβης, με τις ακτές της Λίμνης να είναι γεμάτες σκουπίδια και φερτές ύλες.

Όσο δε για τους περιπατητές και λάτρες τις ορειβασίας που θα επιλέξουν να επισκεφθούν τα πανέμορφα δάση και τα γραφικά χωριά των Ορεινών Δ. Ενοτήτων θα πρέπει να έχουν στο νου τους ότι κάποιοι δρόμοι έχουν καταρρεύσει κάνοντας την πρόσβαση αδύνατη πλην του αέρος.

Το πιο θλιβερό όμως για την ντόπια οικονομία είναι ότι υπάρχει πληθώρα μικροπαραγωγών που πράγματι παράγουν πλήθος τοπικών προϊόντων, τα οποία είναι ακόμα και ενδοδημοτικά άγνωστα, ενώ θα μπορούσαν να προωθηθούν στην τοπική Δημοτική επικράτεια, προσδίδοντας έτσι εισόδημα σε πολλούς Παραγωγούς, Συνεταιρισμούς και Συλλόγους.

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, από αυτήν που παρουσιάζεται στο άρθρο του κυρίου Λιάμα, και δυστυχώς αδυνατεί ο ίδιος να συνειδητοποιήσει ότι ο τουρίστας, και ιδιαίτερα ο Έλληνας έχει αφυπνιστεί διότι έχει ταξιδέψει και σε άλλους προορισμούς και έχει γίνει πλέον απαιτητικός και επιλέγει το που και πώς θα περάσει τον χρόνο του αφήνοντας τα χρήματα του.

Ο τουρίστας θέλει παράλληλα με το μπάνιο που θα κάνει, να μπορέσει να απολαύσει και πρόσθετες υπηρεσίες, τις οποίες ο Δήμος Βόλβης, ως επίσημος πρεσβευτής του τουρισμού είναι ανίκανος να προσφέρει.

Απ ότι φαίνεται αρκετοί συμφωνούν με την άποψη μου. Διαβάστε σχόλια ΕΔΩ καθώς επίσης και ΕΔΩ

Για το volvipress: p. thalasinos

1 thought on “Απάντηση στο άρθρο του Δημάρχου Βόλβης με τίτλο “Τόσο κοντά με τόσα πολλά”

  1. Πάρα πολύ ωραία τα λέει ο κ. Δήμαρχος… (στην δημοσίευση του) θα πρέπει να κάνει όμως ένα “εικονικό” ταξίδι ο ίδιος, να υποδυθεί για λίγο τον νέο που θέλει να έρθει στην Ασπροβάλτα ή στα Ν. Βρασνά για διασκέδαση. Να μας πει με ποιον τρόπο θα έρθει, από που θα πάρει το λεωφορείοφορείο, πόσες ώρες θα κάνει μια απόσταση 80 χιλιομέτρων και πόσα δρομολόγια θα έχει στη διάθεση του.

    Στη συνέχεια, να δούμε ποια μέρη θα προτείνει για νυκτερινή διασκέδαση ειδικά στην περιοχή των Βρασνών.

    Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος ας υποδυθεί τον ρόλο ενός οικογενειάρχη που θέλει να επισκεφτεί το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στην Ασπροβάλτα, για να θαυμάσει τη μοναδική θέα του Στρυμονικού Κόλπου και να μας προτείνει από ποιο δρόμο θα πάει.

    Ακόμη να προτείνει στα παιδιά της οικογένειας σε ποιες αθλητικές εγκαταστάσεις θα μπορέσουν να πάνε να ψυχαγωγηθούν.

    Ακόμη προσκαλούμε τον αγαπητό κ. Δήμαρχο να έρθει με την οικογένεια του να περπατήσουμε μαζί ένα βράδυ την παραλιακή Ασπροβάλτας – Ν. Βρασνών (εκεί που γίνεται η λαϊκή), όπου θα περπατήσουμε ανάμεσα από δεκάδες αυτοκίνητα των Ρομά, σε τροχόσπιτα “πλουσίων” δυτικών, με τριγύρω απλωμένη την πλούσια γκαρνταρόμπα των Ρομά, θα δούμε τις αυτοσχέδιες κουζίνες με τα “εξαίσια” αρώματα και φυσικά όλοι αυτοί οι εκατοντάδες επισκέπτες, ΔΕΝ έχουν πρόσβαση σε χώρους V.C., με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα η παραλία με τη Γαλάζια σημαία να θυμίζει…ναρκοπέδιο. Καλά τα λόγια αλλά η πραγματικότητα…είναι σκληρή!!!

    Μεταφορά σχολίου από facebook
    του Κίμων Παπαδόπουλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eleven − 10 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.