Απάντηση του Ο.Τ.Θ. σε ανάρτηση του VolviPress

volvi press 0 Σχόλια

Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύσατε την ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook  ο πρώην δήμαρχος Βόλβης, κ. Δημήτρης Γαλαμάτης στην οποία κατηγορείται άκριτα και άδικα ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ότι «ξέχασε» να προβάλει το Δήμο Βόλβης στo portal  τουριστικού προορισμού για την Θεσσαλονίκη (πρόκειται για το www.thessaloniki.travel ).

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι το portal προορισμού thessaloniki.travel είναι το πρώτο που δημιούργησε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης  στο οποίο παρουσιάζονται όσο το δυνατόν περισσότερα «δυνατά σημεία» της τουριστικής Θεσσαλονίκης ενώ διαρκώς ανανεώνεται σε κατηγορίες και πολυμεσικό υλικό.

Πέρυσι και κατά την περίοδο κατασκευής του συγκεκριμένου portal ο ΟΤΘ απευθύνθηκε και στο Δήμο Βόλβης προκειμένου να συγκεντρώσει το υλικό (κείμενα, φωτογραφίες, χάρτες και επισημάνσεις) για να προβληθούν τα αντιπροσωπευτικότερα σημεία (hot spots) που θεωρεί ο  ίδιος ο Δήμος ότι προβάλλουν περισσότερο και καλύτερα τον τουρισμό της περιοχής των λιμνών, της Ασπροβάλτας, του Σταυρού,των Βρασνών κτλ.

Το σύνολο των δήμων που απευθύνθηκε ο ΟΤΘ ανταποκρίθηκε σ’ αυτό αλλά ο Δήμος Βόλβης για λόγους που δεν γνωρίζει ο ΟΤΘ, δεν μας απέστειλε το απαραίτητο υλικό.

Παρ΄ όλα αυτά ο Δήμος Βόλβης δεν λείπει όπως εσφαλμένα καταλήγει ο πρώην δήμαρχος από τις δράσεις προβολής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Τα δυνατά του σημεία πχ. Ασπροβάλτα, Ν. Βρασνά, Σταυρός προβάλλονται (σελ 94-95) στον επίσημο τουριστικό οδηγό της Θεσσαλονίκης του ΟΤΘ που διανέμεται δωρεάν (έχουν διανεμηθεί χιλιάδες αντίτυπά του) στα Ελληνικά, Αγγλικά και Ρωσικά.

Πρόσφατα μάλιστα και μ αυτούς τους οδηγούς αν χείρας, ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων-στελέχη ενημερωτικών και τουριστικών ιστοσελίδων (με μηνιαία επισκεψιμότητα 20 εκατομμυρίων χρηστών), στο πλαίσιο press trip που διοργάνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ξεναγήθηκαν στην περιοχή των λιμνών, δοκίμασαν την γαστρονομία της περιοχής σε ψαροταβέρνες του Σταυρού κι εντυπωσιάστηκαν από το γραφικό εκκλησάκι στα στενά της Ρεντίνας.

Ας σημειωθεί ότι το περιεχόμενο του τουριστικού οδηγού της Θεσσαλονίκης του ΟΤΘ είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά  στην κατηγορία Πληροφορίες–(Download λήψη ενημερωτικού υλικού) μέσω και του portal προορισμού thessaloniki.travel επίσης και στις τρεις γλώσσες!

      ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΛΟΥΚΤΣΗ

Thessaloniki Tourism Organization

Σχόλια

Κατατίθεται σε
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση