Από το δήμο στην Κτηματική το μπαλάκι για την παραλιακή

paralia10Ενώ σε μεγάλο ποσοστό τους οι επαγγελματίες στην παραλία ακολουθούν το γράμμα του νόμου, διαπιστώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες περιπτώσεις που ο νόμος… απλώς δεν εφαρμόζεται.

Συνοπτικά, ο νόμος υπαγορεύει, ως προς τις κατασκευές ότι δεν επιτρέπεται να είναι μόνιμες, ως προς τον χώρο που καταλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να ξεπερνά τα 200 τετραγωνικά μέτρα -από τα οποία το 50% πρέπει να μένει ελεύθερο ώστε να μην παρακωλύεται η πρόσβαση στην παραλία-, καθώς και ότι τα 3 μέτρα είναι η ελάχιστη απόσταση που επιτρέπεται να έχουν από την ακροθαλασσιά οι ανεπτυγμένες από τα καταστήματα στην παραλία ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Και από εδώ ξεκινούν τα… δύσκολα, μιας και το θέμα του ελέγχου προκύπτει πιο σύνθετο απ’ όσο θα περίμενε κανείς, τόσο για τυπικούς, όσο και για ουσιαστικούς λόγους.

Μέχρι και πέρυσι, η παραχώρηση αυτή από το υπουργείο είχε ετήσια διάρκεια, ωστόσο φέτος, με νέα απόφαση, καθόρισε ότι οι δήμοι έχουν δικαίωμα εκμίσθωσης μέχρι την 31η Μαΐου, ημερομηνία μετά την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται απ’ ευθείας στην ΚΥΔ.

ΜΠΕΡΔΕΜΑ…

Κι εδώ ξεκινά το… μπέρδεμα, καθώς οι δήμοι δηλώνουν από την πλευρά τους ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να διενεργούν ελέγχους για κατάληψη αιγιαλού, καθώς υπάλληλοί τους που ενδεχομένως το επιχειρήσουν κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι.

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η -ελλιπώς στελεχωμένη και με ανεπαρκή μέσα- Κτηματική Υπηρεσία,  είναι πρακτικά αδύνατο να είναι «πανταχού παρούσα».

eleftheriaonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.