Αρχίζει η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου σε Σταυρό και Βρασνά

αποχετευτικοΤο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, στις 18.30 στον Σταυρό (αίθουσα εκδηλώσεων «Καλυβιώτης»), σε δημόσια εκδήλωση, υπογράφεται η σύμβαση για το έργο της κατασκευής εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης, αντλιοστασίων και καταθλιπτικών αγωγών των οικισμών Σταυρού και Βρασνών του Δήμου Βόλβης, προϋπολογισμού 8,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης (ΔΕΥΑΒ), ως ο κύριος φορέας, η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ (ΑΝΕΘ), ως ο φορέας υλοποίησης και ο ανάδοχος του έργου, η κοινοπραξία ΤΕΔΡΑ ΑΤΕ – ΤΕΜΕΚ ΑΤΕ, υπογράφουν τη σύμβαση κατασκευής, ενός από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα αυτού του είδους στη Βόρεια Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της δημόσιας εκδήλωσης, εκπρόσωποι της τεχνικής υπηρεσίας της ΑΝΕΘ, πρόκειται να παρουσιάσουν λεπτομερώς τα στοιχεία που αφορούν το μεγάλο αυτό έργο.

Εντός 14 μηνών, δηλαδή έως τον Απρίλιο του 2016, πρόκειται να κατασκευαστούν στους οικισμούς Σταυρού και Βρασνών: δίκτυα αποχέτευσης συνολικού μήκους περίπου 53 χιλιομέτρων και 6 αντλιοστάσια, με την παράλληλη κατασκευή 4.500 ιδιωτικών συνδέσεων, που θα συνδέουν τα κτίσματα των δυο οικισμών με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης.

Η κατασκευή του έργου αυτού χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠ.ΠΕΡ.ΑΑ) και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ Βόλβης (ιδιωτικές συνδέσεις) και το κόστος του ανέρχεται σε 8.500.000,00€. Πρόκειται να ακολουθήσει η  κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ), των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων στην ΕΕΛ και του υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων, προϋπολογισμού επιπλέον 8.500.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας τονίζει: «επιτέλους γίνεται πράξη το όραμα πολλών δεκαετιών για τους κατοίκους της περιοχής. Δεν πρόκειται μόνο να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών σε Σταυρό και Βρασνά, αλλά και να περιφρουρήσει με τον καλύτερο τρόπο όλο το παραλιακό μέτωπο του Στρυμονικού κόλπου, προστατεύοντας το υδάτινο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Το έργο, ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του που υλοποιούνται σε Μακεδονία και Θράκη, είναι αποτέλεσμα ενός στρατηγικού σχεδιασμού, μιας προσήλωσης στον κοινό στόχο και μιας συντονισμένης προσπάθειας, που άρχισε από την προηγούμενη δημοτική διοίκηση και τον τότε δήμαρχο Δημήτρη Γαλαμάτη και υλοποιείται σήμερα, σε πείσμα όσων έκαναν δυσοίωνες προβλέψεις. Υπάρχει η ανάλογη πρόβλεψη ώστε οι εργασίες να ενοχλήσουν το λιγότερο δυνατό την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και την τουριστική κίνηση, γι αυτό και καλώ τους δημότες να επιδείξουν την ανάλογη υπομονή για  το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν τα έργα».

thestival.gr

2 thoughts on “Αρχίζει η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου σε Σταυρό και Βρασνά

  1. Ας μας πει η ανάδοχος εταιρεία ΤΕΔΡΑ ΑΤΕ – ΤΕΜΕΚ ΑΤΕ όμως, εάν θα απασχολήσει εργαζόμενους (εργατοτεχνιτες – μηχανικούς κτλ) από τους κατοίκους του Δήμου Βόλβης, ή εάν θα φέρει τους δικούς της από τη Λάρισα….

    1. Προφανώς θα φέρει τους δικούς του μηχανικούς αλλά εργάτες μάλλον κατοίκους του δήμου Βόλβης θα προσλάβει. Το ερώτημα είναι ποιους και πόσους θα προσλάβει μια και γίνεται χαμός από “αιτήσεις”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.