Βιογραφικά υποψηφίων Δημάρχων Δήμου Βόλβης

viografikoΗ VolviPress δημιούργησε μια ακόμη κατηγορία δημοσιεύσεων, στην οποία θα παρουσιάζονται τα βιογραφικά των υποψηφίων Δημάρχων και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Βόλβης για τις εκλογές του Μαΐου 2014. Τα βιογραφικά θα παρουσιάζονται κατά Συνδυασμούς

Όσοι λοιπόν από το τους υποψηφίους θέλουν, μπορούν να μας στείλουν τα βιογραφικά τους ή οποιοδήποτε άλλο προεκλογικό διαφημιστικό υλικό εύκολα και απλά από αυτήν την σελίδα και να αναφέρουν  σε ποιον συνδυασμό είναι υποψήφιοι.

Υπόψιν πως μπορούν να δεχτούν κριτική με σχόλια αναγνωστών στα οποία φυσικά αν θέλουν μπορούν να απαντήσουν.

Ξεκινάμε με τα βιογραφικά των υποψηφίων Δημάρχων.

———————————————————————

nanakos-walkingΓιώργιος Αθ. Νανάκος «Όλοι μαζί! Για το καλό μας»

Ο Γιώργος Νανάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Απολλωνία, όπου έζησε μέχρι την ηλικία των 18 χρόνων. Στην συνέχεια εγκαταστάθηκε στον Σταυρό.

Προέρχεται από αγροτική οικογένεια. Είναι γιος του Αθανάσιου και της Γεωργίας Νανάκου.
Μετά την αποφοίτησή του από το εξατάξιο Γυμνάσιο, φοίτησε σε ιδιωτική Σχολή Λογιστών της Θεσσαλονίκης.

Με την σύζυγό του Μαρία Νανάκου (πατρώνυμο Βλαχάκη) που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Σταυρό, έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Θανάση, επιχειρηματία του τουριστικού κλάδου και την Γεωργία, Δικηγόρο.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον εμπορικό και τον τουριστικό τομέα από το 1976.

Μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας από τους πρωτοπόρους και καινοτόμους επιχειρηματίες στο τουριστικό τομέα, καθώς σήμερα έχει δυναμική επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ουγγαρία, στην Τσεχία, στην Σερβία και στην Ελλάδα, διακινώντας τουριστικούς επισκέπτες από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, στην περιοχή του Στρυμονικού κόλπου και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας.

Υπήρξε ποδοσφαιριστής (1967-1989) των ομάδων Ελπίδα Κρυονερίου (Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης), ΠΑΟΚ Σταυρού, Καστοριά.

Διετέλεσε προπονητής του ΠΑΟΚ Σταυρού και άλλων ερασιτεχνικών σωματείων.

Η αγάπη για τον τόπο του, τον ώθησε από νωρίς (1992) να έχει ενεργή και διαχρονική συμμετοχή στα κοινά, είτε ως Κοινοτικός Σύμβουλος Σταυρού στην συμπολίτευση και την αντιπολίτευση, είτε ως μέλος και επί δύο θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σταυρού.

Διετέλεσε Κοινοτικός Σύμβουλος Σταυρού από το 1992 μέχρι το 1998.

Πρόσφατα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλβης, πιστεύοντας ότι :

  • η ενότητα όλων των δημιουργικών δυνάμεων της περιοχής και
  • ο πλούτος των εμπειριών του ως ένας δοκιμασμένος επιχειρηματίας και ενεργός πολίτης, θα του δώσουν την δυνατότητα μαζί με τους συνεργάτες του
  • να προσφέρουν αποτελεσματικές υπηρεσίες και λύσεις
  • για το καλό των πολιτών και της περιοχής του Δήμου Βόλβης

Είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί με όλες τις συμπολίτισσες και όλους τους συμπολίτες του, με μοναδικό κριτήριο την πρόοδο και την επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν.

logo-nanakos

———————————————————————

stoitsasΣτοΐτσας Δημήτρης “Δήμος Βόλβης Τόπος να Ζεις”

Τον τόπο που αποφάσισα να υπηρετήσω και να αγωνιστώ γι’αυτόν, τον γνώρισα και τον αγάπησα από την πρώτη στιγμή της ζωής μου.

Διάλεξα να μείνω και να “φτιάξω” τη ζωή μου εδώ.

Εδώ που ξεκίνησε η ζωή μου, το 1983, παίζοντας στις γειτονιές και τις αλάνες του Σταυρού και φοιτώντας στα σχολεία του, συνεχίζεται και σήμερα, με τη σύζυγό μου τη Στέλλα Τριανταφύλλου και τις δύο κόρες μας.

Οι σπουδές μου σην Οικονομία και την Λογιστική με απομάκρυναν για ένα διάστημα και βρέθηκα, αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο του Kingston και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, στο ICBS Business College. Οι ευκαιρίες και οι προτάσεις στο εξωτερικό, για επαγγελματική σταδιοδρομία, δεν ήταν ικανές να με κρατήσουν μακριά από τον  τόπο μου. Επέστρεψα και υπηρέτησα τη θητεία μου, στις Ειδικές Δυνάμεις Πεζοναυτών. Αμέσως μετά ξεκίνησε ο επαγεγλματικός μου αγώνας. Από το 2008 διοικώ τρία λογιστικά γραφεία στο Σταυρό, στην Ασπροβάλτα και στην Αρέθουσα.

Η επιθυμία μου να βοηθήσω τον τόπο μου, με κάθε τρόπο, με οδήγησε στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το 2010 εκλέγομαι, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βόλβης. Τον Ιανουάριο του 2013 και μετά την αποχώρηση, του μέχρι τότε Επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης, με εκλέγουν στη συγκεκριμένη θέση. Η ευθύνη που νιώθω για τον Δήμο Βόλβης και για τους ανθρώπους του, όπως και η άσχημη κατάσταση του Δήμου μας, με προσανατολίζουν και Ιδρύω μια Μεγάλη Δημοτική Παράταξη, τον Οκτώβριο του 2013.

Το όνομα που της δίνω,

είναι αυτό που πιστεύω και κάνω πράξη στη ζωή μου,

toposnazeis

————————————————————————–

liamasΔιαμαντής Ι. Λιάμας  «Μπροστά, γνώση, συνέπεια, αληλεγγύη»

Γεννήθηκε στις 14-1-1969 στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διατηρεί λογιστικό – φοροτεχνικό γραφείο στο Σταυρό.

Είναι παντρεμένος με τη δασκάλα Βίκυ Σαμαρά και πατέρας τριών παιδιών: της Τάνιας, της Βούλας και του Γιάννη.

Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκινά από τα μαθητικά του χρόνια, όπου και διατελεί επί σειρά ετών πρόεδρος μαθητικών κοινοτήτων και 15μελών συμβουλίων στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σταυρού.

Ως φοιτητής συμμετέχει ενεργά και εκλέγεται γραμματέας και πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Οικονομικού και συμμετέχει ως εκπρόσωπος των φοιτητών στη διοίκηση της σχολής.

Επιστρέφοντας στο Σταυρό ασχολείται με τον Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ και διατελεί γραμματέας και πρόεδρος.

Στις Δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέγεται πρώτος δημοτικός σύμβουλος απ’ όλους τους συνδυασμούς και διατελεί Αντιδήμαρχος Ρεντίνας.

Ορίζεται από την ΤΕΔΚ το 2001 εκπρόσωπος στο Δ.Σ. της Παιδικής Εξοχής Σταυρού και είναι Αντιπρόεδρος.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2002 συμμετέχει ως επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα Πορεία – Δύναμη Αλλαγής” και λαμβάνει το 27% των ψήφων.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 συμμετέχει ως επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης, Λιάμα Δ. – Στοίτσα Α. λαμβάνουν από τον α’ γύρο 43% και διατελεί Δήμαρχος τη διετία 2007 – 2008.

Ορίζεται από την ΤΕΔΚ το 2007 εκπρόσωπος στο Δ.Σ. της Ν.Ε.Λ.Ε.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και διατελεί αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Βόλβης και αρμόδιος για τη δημοτική ενότητα Ρεντίνας (2011-12) και Αρέθουσας (2013).

Από 8/12/2013 είναι Δήμαρχος του νέου Καλλικρατικού Δήμου Βόλβης.

liamas4

————————————————————————–

vasoprofilΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ ΒΑΣΩ «Λαϊκή Συσπείρωση Βόλβης»

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη,με γονείς τον Στέλιο Πολυζωίδη και την Παρασκευή Καπίταλη.
Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Νουράκη και μητέρα ενός γυιού 21 χρονών και μιάς κόρης 18 χρονών.
Έχει αποφοιτήσει από την Φυσικομαθηματική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Διατηρεί φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ,εδώ και πολλά χρόνια,στο Σταυρό.

Η ενασχόληση της με την πολιτική και τα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά της χρόνια,όπου συνεχίζεται χωρίς διακοπή μέχρι σήμερα.

Έχει υπάρξει μέλος πολλών φορέων και κινημάτων στην Θεσσαλονίκη αλλά και στον Σταυρό.
Υπήρξε μέλος της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Είναι δημοτική σύμβουλος του Δήμου Βόλβης,με την Λαϊκή Συσπείρωση.
Η δράση της και η συμβολή της στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε σημαντική, όπου κατά πλειοψηφία ήταν η μόνη αντιπολιτευτική φωνή στην διοίκηση του Δήμου, με τεκμηριωμένες προτάσεις και θέσεις.
Είναι εκλεγμένη αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης.
Μέλος του Συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων Λυκείου Σταυρού.
Μέλος του Συντονιστικού Στρυμονικού ενάντια στην επένδυση χρυσού, με ουσιαστική συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στην επένδυση.

vaso

Ιστοσελίδα : http://laikisuspeirosivolvis.blogspot.gr/

6 thoughts on “Βιογραφικά υποψηφίων Δημάρχων Δήμου Βόλβης

  1. ειμαι και εγω δημοτης του δημου βολβης και ηθελα να ρωτησω τον νυν δημαρχο αν θα ασχοληθη τοσο πολυ για τα ορεινα χωρια.μας κατεπληξε με το ενδιαφερον του. το μονο που τον ευχαριστουμε ειναι για τιν αυξηση των δημοτικων τελων και του νερου.αν ειναι να ασχοληθη τοσο πολυ να σε ξαναψηφισουμε

  2. Μ αρεσει η σειρα που μπηκαν οι υποψηφιοι. Με κληρο τα βάλατε; Εσεις κυριε που εισαστε παραπονουμενος για τα ορεινα χωριά τι εννοειτε; Βοηθήσατε κανένα νέο άνθρωπο να εκλεχθει σε κάποιο συνδιασμό ή πάλι θα ψηφίσετε αυτόν που σας έταξε κάτι η αυτον που είναι ίδιο κόμμα; Αυτοί που εκλέγονται από την ορεινη περιοχή, εκλέγονται με ψήφο των πεδινων; Συνεχίστε να πίνετε το ουζάκι σας κάνοντας κριτικη και μετά γυρίστε στο σπίτι σας για να πειτε στον εαυτο σας πως φταινε ολοι οι αλλοι.

    1. Κατά τυχαία σειρά μπήκανε. Αλλά αφού σας πειράζει θα αλλάζουμε την σειρά κάθε εβδομάδα, Ευχαριστούμε για την παρατήρηση

  3. Δεν είναι καιρός για βιογραφικά, είναι καιρός για απαντήσεις και δεσμεύσεις σε υπαρκτά προβλήματα. Αλήθεια τι έχει να μας πει η παράταξη Λιάμα για την ιδιοποίηση έκτασης κοινοτικού βοσκότοπου (και κοινοτικής γεώτρησης) στο Στίβος και την μετατροπή του σε χωράφι από συγκεκριμένο αντιδήμαρχο; Αλήθεια τι έχει να μας πει η παράταξη Λιάμα για την εκδικητική άρνηση άλλου “αντιδημάρχου” να θέσει σε επαναλειτουργία (εδώ και 3 χρόνια) τα 2 από τα τρία κοινοτικά αντλιοστάσια για την άρδευση των χωραφιών στο Στίβος; Τι δεν υπάρχουν οι 3.000 ευρώ να επιδιορθωθούν τα αντλιοστάσια και να καλλιεργηθούν τα χωράφια; Εδώ για αχρείαστα, αλλά “ιδιαίτερης ικανοποίησης έργα” λίγο πριν τις εκλογές, δίνουν στο χωριό 7.500 ευρώ.
    Από ότι φαίνεται, αυτά είναι τα “αναπτυξιακά” έργα που έγιναν από την παράταξη Λιάμα στο Στίβος την προηγούμενη περίοδο. Μπράβο τους..Αν ξέχασα κάποιο άλλο έργο συμπληρώστετο.

  4. Αγαπητέ Πολίτη Βόλβης αναφέρεσαι σε ένα χωράφι το οποίο έγινε τι?
    Το κράτησε για τον εαυτό του? Το παραχώρησε σε κάποιον ?
    Θα πρέπει λογικά να δόθηκε κάπου, και εφ όσον είναι κοινοτικό είναι ξεκάθαρα παράνομο.
    Όχι ότι μου κάνει εντύπωση.
    Όπως καταλαβαίνεις η καταγγελία σου είναι πολύ σοβαρή και για τις δύο περιπτώσεις. Μπορείς να μας αναφέρεις λεπτομέρειες ή γνωρίζεις να μας απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα?

  5. Μην πέφτετε από τα σύννεφα. Όλα είναι γνωστά και παραστάσεις διαμαρτυρίας έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο και υπογραφές μαζεύτηκαν από τους κατοίκους του χωριού και όλα έγιναν. Σαν απλός πολίτης αναφέρω γεγονότα και περιμένω απαντήσεις, τίποτα παραπάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen + eighteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.