Βρασνά: «Θηλασμός και εργασία: Μπορεί να δουλέψει»

thilasmosΣτα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ, διοργανώνει τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 46 πόλεις της Ελλάδας!

Σκοπός της εκδήλωσης – γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και η εξοικείωση εκ νέου της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού. Στις ομάδες, μητέρες από όλη την Ελλάδα (και το εξωτερικό) βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.

Φέτος, την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) για να εξαπλωθεί το μήνυμα «ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ»

Η εκδήλωση διοργανώνεται για 1η χρονιά στην περιοχή του δήμου Βόλβης από την ομάδα ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας (όπου ανήκει και η περιοχή μας ), μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.
Θα περιλαμβάνει: καταμέτρηση θηλάζουσες, ενημέρωση από σύμβολο θηλασμού της La Leche League Greece και animation (κλόουν για τα παιδιά).

Δεν είναι μόνο για θηλάζουσες, αφορά την εξοικείωσή μας με την εικόνα του δημόσιου θηλασμού και με την υποστήριξη σε ότι αφορά στην ξεχασμένη τέχνη του θηλασμού, από μητέρα σε μητέρα. Είναι μια γιορτή για εμάς και όλα τα παιδιά

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο παλιό δημοτικό σχολείο των Βρασνών στις 01/11/2015, και ώρα 11:00 το πρωί. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση επισκεφθείτε τις σελίδες:
https://www.facebook.com/events/1684485728453727/

https://www.facebook.com/groups/xalkidiki.thilasmos/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 + 15 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.