Δήλωση Δ. Βίτσα για Βαγιοχώρι. Οι παράξενες ημερομηνίες αποφάσεων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης στην έκτακτη (17/05/2018) συνεδρίαση του ψήφισε ομόφωνα αυτό το Σχέδιο Ψηφίσματος

Μεταφέρουμε μερικά σημεία του ψηφίσματος:

Εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Βόλβης διακηρύττουμε ότι:

  1. Δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύσει η υγεία και η ζωή των προσφύγων που πρόκειται να εγκατασταθούν εκεί.
  2. Δεν θα συναινέσουμε στο να υπάρξει νέος διασυρμός της χώρας από τις απαράδεκτες συνθήκες φιλοξενίας προσφύγων.
  3. Δεν θα δεχτούμε να στηρίζεται το τιτάνιο έργο της φιλοξενίας οικογενειών προσφύγων, μόνο στον εθελοντισμό και το φιλότιμο των κατοίκων του δήμου μας.
  4. Δεν θα ανεχτούμε να συκοφαντηθεί ο δήμος Βόλβης ως τόπος απάνθρωπης διαβίωσης προσφύγων.
  5. Δεν θα αποδεχτούμε να αποτελέσουμε μια μια πρόχειρη γρήγορη και “εύκολη” λύση εγκατάστασης προσφύγων, όταν δεν υπάρχει ισοβαρής κατανομή και οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης,

Καλεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, να μην προχωρήσει στην επαναλειτουργία του κέντρου φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι, ώστε να μην ανοίξει και πάλι ένα “στρατόπεδο απάνθρωπης διαβίωσης προσφύγων” στα όρια του.

Καλεί λοιπόν το ΔΣ Βόλβης το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στις 17/05/2018 να μην προχωρήσει στην επαναλειτουργία του κέντρου φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι

Δήλωση του Υπουργού του παραπάνω Υπουργείου στο politischios.gr στις 12/05/2018 δηλαδή πέντε μέρες πριν από την ημερομηνία του ψηφίσματος του ΔΣ Βόλβης”
Ξανανοίξαμε τα καμπ στα Οινόφυτα, τον Βόλο και την Ελευσίνα, τις επόμενες ημέρες ανοίγουμε το καμπ στο Βαγιοχώρι και σχεδιάζουμε να ξανανοίξουμε μερικά ακόμη.”

Ανοίγουμε λέει ο Υπουργός το καμπ στο Βαγιοχώρι τις επόμενες μέρες

  • Αφού υπήρχε η πρόθεση-δήλωση από μεριάς του Υπουργείου και αποδείχθηκε αληθινή επειδή στήθηκαν ήδη 70 μεγάλες σκηνές στο Βαγιοχώρι και από ώρα σε ώρα αναμένονται τουλάχιστον εξακόσιοι (600) “φιλοξενούμενοι” (πηγή για τον αρχικό αριθμό ατόμων και κόστος διατροφής τους), ποιος ο λόγος του ψηφίσματος από το ΔΣ Βόλβης;
  • Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει το ΔΣ Βόλβης για να υπερασπίσει την απόφαση του;
  • Ποιος ο σκοπός της, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, συχνής επίσκεψης της προέδρου Νυμφόπετρας στο χώρο που στήθηκαν οι σκηνές;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

six + 6 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.