Δήμοι έπαιρναν τέλη από εταιρίες που έσκαβαν τους δρόμους, αλλά δρόμους δεν είχαμε!

Μια ιστορία ελληνικής τρέλας αποκαλύπτει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία, μάλλον άθελά της, αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε ως τώρα το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με την νομοθεσία που ισχύει ως τώρα, εταιρίες ηλεκτρονικής επικοινωνίας, που έσκαβαν τους δρόμους, για να περάσουν δίκτυα, για παράδειγμα, κατέβαλαν τέλη… κατάληψης στους δήμους. Είχαν, παράλληλα, την υποχρέωση, να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Πλέον, με τον «πολυνόμο» 4313/2014 «Ρυθμίσεις θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις», απαλλάσσονται οι πάροχοι ηλεκτρονικών επικοινωνιών από την καταβολή «οποιουδήποτε άλλου τέλους, φόρου, εισφοράς και εν γένει αποζημίωσης» υπέρ του οικείου Δήμου, πλην του τέλους διέλευσης. Δηλαδή, οι εταιρίες πάλι θα δίνουν ένα … “χαρατσάκι” στους δήμους, προφανώς για να αποκατασταθούν τυχόν ζημιές δεν αποκαταστάθηκαν με τον σωστό τρόπο, αφού, ούτως ή άλλως, η εταιρία οφείλει να αφήσει τον δρόμο στην κατάσταση που τον βρήκε, διαφορετικά πληρώνει πρόστιμο –όπως είναι και λογικό.

Κι εδώ… έρχεται η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, για να “αποκαταστήσει” την αδικία υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Ζητά «την άμεση κατάργηση αυτής της προκλητικής-χαριστικής διάταξης, ώστε αφενός να μην υποστούν νέες περικοπές τα ήδη πενιχρά δημοτικά έσοδα, και αφετέρου να μην δημιουργηθεί προηγούμενο διακρίσεων υπέρ ορισμένων κατηγοριών επιχειρήσεων».

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι όλων των δήμων της χώρας, ταλαιπωρούνται από τα συνεχή σκαψίματα και, παρά το ότι, ως τώρα, όλοι αυτοί πλήρωναν τέλη, οι δρόμοι ήταν σε άθλια κατάσταση! Αντί να καθίσουν κάτω και να δουν πώς δε θα σκάβεται ο δρόμος κάθε 15 μέρες, ψάχνουν να μη χάσουν τα ευρώ!

Και μια λεπτομέρεια: Την υποχρέωση καταβολής τελών έχουν μόνον οι εταιρίες παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Από τον/την salonicanews

Πηγή difernews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 − 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.