Δήμος Βόλβης: Προσοχή στον τουρισμό

strimonikosΚάτι αλλάζει στον  τουρισμό στην περιοχή του Στρυμονικού κόλπου του Δήμου Βόλβης. Και αυτό είναι το ρεκόρ αφίξεων ξένων που σημειώθηκε  φέτος..

Ο Δήμος Βόλβης γίνεται ελκυστικός τόπος προορισμού για όλο και μεγαλύτερο αριθμό τουριστών, που με τη σειρά τους διαφημίζουν την περιοχή στο εξωτερικό.

Για πρώτη φορά ο ξένος Τύπος και τα μέσα ενημέρωσης ανακαλύπτουν τόσο μαζικά τις μαγευτικές παραλίες και γίνονται ένθερμοι υποστηρικτές του ελληνικού τουρισμού.

Σ’ αυτό συνετέλεσε βέβαια σημαντικά ότι η χώρα μέσα σε μία ευρύτερη περιοχή που συγκλονίζεται από πολέμους και αναταράξεις, παραμένει ασφαλής προορισμός, αλλά και το γεγονός ότι εσωτερικά επικρατεί ηρεμία.

Παράλληλα οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθήθηκαν αρχίζουν να αποδίδουν τώρα καρπούς.

Όμως όλα αυτά ήταν απαραίτητες συνθήκες για να ανθήσει ο τουρισμός, αλλά δεν ήταν αρκετά.

Έπρεπε να συμβάλει σε αυτό και ο ίδιος ο τουριστικός κόσμος δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές.

Αν και υπάρχουν ακόμη πολλά κενά, αρκετοί συνεχίζουν να κινούνται και σήμερα στη λογική του πρόσκαιρου κέρδους, εντούτοις έχουν γίνει σημαντικά βήματα.

Το πρόβλημα τώρα είναι να διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός και όχι μόνο να διαφυλαχθούν τα όσα έχουν επιτευχθεί, αλλά όλη η τουριστική βιομηχανία να συνεχίζει εντατικότερα την πορεία προς τον εκσυγχρονισμό.

Το ζήτημα είναι να διαμορφωθούν συνθήκες για συνεχή αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς όλες τις περιοχές του Δήμου Βόλβης και όχι μόνο στον Στρυμονικό κόλπο.

Η περιοχή μπορεί να γίνει τόπος προορισμού ακόμη και για διπλάσιο αριθμό τουριστών.

Η συγκυρία είναι κατάλληλη και οι οιωνοί άριστοι..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 − 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.