Διαμαντή, δεν υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ σου λέω… μέρος 1ο (Βίντεο)

volvi press 0 Σχόλια

Στις 9 Μαΐου 2014 στον Προφήτη, ο τότε επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» και πλέον Δήμαρχος του Δήμου Βόλβης εξήγγειλε μία σειρά από «έργα πνοής» και δράσεις τις οποίες περιλάμβανε το πρόγραμμα του για την ερχόμενη πενταετία 2014 -2019, στη Δημοτική Ενότητα Εγνατίας.

Ας δούμε όμως τι ήταν όλα αυτά που έταξε, και αν κάτι από όλα όσα έταξε υλοποίησε.

 • Ίδρυση Αγροτικής Σχολής, η οποία θα είχε έδρα σε ένα από τα ανενεργά σχολικά κτίρια της δημοτικής ενότητας Εγνατίας.

Η σχολή θα απευθυνόταν σε αγρότες και κτηνοτρόφους και θα βοηθούσε στην εκπαίδευση τους σε νέες και πιο αποδοτικές καλλιέργειες σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 • Παραχώρηση οικοπέδων προς καλλιέργεια στους νέους
 • Δημιουργία τοπικών προϊόντων με τη δική τους ταυτότητα.
 • Αποχετευτικό δίκτυο και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων για τον Προφήτη και το Σχολάρι.
 • Ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, κατασκευής ασφαλτοστρωμένων οδικών συνδέσεων Προφήτη-Στίβου και Νυμφόπτερας – Περιστερώνα.
 • Ένταξη της περιοχής στο δίκτυο του ΟΑΣΘ.
 • Δημιουργία νέου παιδικού σταθμού στην ενότητα της Εγνατίας.
 • Αναπλάσεις εντός των οικισμών και πεζοδρομήσεις (Ευαγγελισμός). 
 • Διεκδίκηση – καθιέρωση εκπτωτικής κάρτας στα διόδια της Εγνατίας Οδού.
 • Απομάκρυνση του Πεδίου Βολής Ασκού-Προφήτη,
 • Προβολή του Προσκύνηματος του Αγίου Λαζάρου στον Ευαγγελισμό.
 • Προβολή του Πλάτανου στο Σχολάρι– μνημείο της φύσης, και
 • Προβολή του εθίμου των κουδουνοφόρων του Προφήτη.

Το μόνο ίσως ανέξοδο το οποίο θα μπορούσε να πραγματωθεί θα ήταν η προβολή του συμπλέγματος ασβεστολιθικών βράχων  – σήμα κατατεθέν ως «Νυμφόπετρες» ως σημαντικό αξιοθέατο του δήμου Βόλβης.  Όμως και εδώ ο Δ. Λιάμας έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος.

Οι «Νυμφόπετρες» ήδη αποτελούν στολίδι για την περιοχή, και αυτό οφείλεται στον Πρώην Δήμαρχο του Δήμου Εγνατίας, Γ.Αθανασιάδη, ο οποίος όχι μόνο πρωτοστάτησε στην δημιουργία ενός όμορφου χώρου που πραγματικά αναδεικνύει τις Νυμφόπετρες, αλλά φρόντιζε να είναι πραγματικά πόλος έλξης για τους περαστικούς τουρίστες με την καθαριότητα του. 

Πρέπει να αναγνωρίσουμε στην τωρινή διοίκηση του Δήμου Βόλβης, ότι το μόνο που κατάφερε επιτυχημένα να υλοποιήσει ήταν η αξιοποίηση του παλιού Δημοτικού Σχολείου Βαγιοχωρίου. Το εν λόγο σχολείο ο Δ. Λιάμας  «θα» το παραχωρούσε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαγιοχωρίου για την «ανάδειξη του Τοπικού Πολιτιστικού Κεφαλαίου» το οποίο θα το συνέδεε με τον τουρισμό  την βαριά βιομηχανία του Δήμου Βόλβης.. !!

Πρέπει με το χέρι στην καρδιά να ομολογήσουμε ότι τα κατάφερε περίφημα !!!

Η παραχώρηση του σχολείου στο Υπουργείο Μετανάστευσης για την δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης – «κέντρου φιλοξενίας ανοιχτού τύπου» μεταναστών, αποτέλεσε αναμφίβολα ένα σπουδαίο κεφάλαιο ανάδειξης του Τοπικού Πολιτιστικού Κεφαλαίου και  διαφήμισης της βαριάς βιομηχανίας μας, του Τουρισμού.

Το Βαγιοχώρι έγινε γνωστό μέσα από τα πρωτοσέλιδα του Spiegel και των New York Times για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

Λαμβάνοντας υπόψη φυσικά τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε, δεν μπορούμε να πούμε, ότι ήταν η εποχή όπου τα χρηματοδοτικά κεφάλαια έρεαν αφειδώς, παρέχοντας την δυνατότητα πραγμάτωσης των έργων.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χώρα ήδη το 2014, διένυε την 6η χρονιά εν μέσω κρίσης και περικοπών.  

Συνεπώς μόνο ένας αφελής θα πίστευε ότι θα ήταν δυνατή η υλοποίηση των συγκεκριμένων εξαγγελιών.

Αφελής, κομματικός ταγός, ανόητος, ρομαντικός… μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει όποιον και όσους χαρακτηρισμούς θέλει… για όλους όσους τον πίστεψαν και του έδωσαν την ψήφο τους – το διαβατήριο για τον δημαρχιακό θώκο.

Όμως τώρα, σχεδόν στο τελείωμα της θητείας του, δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για τις επόμενες εκλογές, όσο θράσος και να έχουν οι ψηφοεπαίτες !

Αυτό που τους αξίζει είναι το απόλυτο μαύρο!

Κρατήστε στο μυαλό σας τα παρακάτω λόγια του Διαμαντή Λιάμα, σκεφτείτε το πόσο υπολογίζει πραγματικά τους ψηφοφόρους του και αναρωτηθείτε αν νιώθετε «δίπλα τους» η αν νιώθετε τα αποπαίδια με όλη την σημασία της λέξης:

«Αποδεικνύουμε με πράξεις, με συγκεκριμένο τρόπο ότι δεν διαχωρίζουμε τις περιοχές του δήμου Βόλβης σε παιδιά και αποπαίδια. Η δημοτική ενότητα Εγνατίας, μπορεί να είναι η πιο απομακρυσμένη από την έδρα του δήμου, αλλά ο στόχος μας, βάσει ενός συγκεκριμένου σχεδίου είναι να νιώσει ότι είναι δίπλα μας».

Η ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού “Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη” στον Προφήτη, την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, όπου και παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος του για τη Δημοτική Ενότητα Εγνατίας.

Κωνσταντίνος Π. Αποστολακίδης

Σχόλια

Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση