Διαφωνεί ο Γαλαμάτης με Μητσοτάκη για τη διάλυση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Προερχόμενος από τα σπλάχνα της γαλάζιας νεολαίας, διετέλεσε άλλωστε και πρόεδρος του Συντονιστικού Γραφείου ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Γαλαμάτης με μια μακροσκελή του τοποθέτηση εξέφρασε τη διαφωνία του για την ουσιαστική διάλυση της γαλάζιας φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που προανήγγειλε στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ραχοκοκαλιά όλων των προγραμμάτων της ΝΔ διαχρονικά, ακόμη και πολλά από αυτά που ο πρόεδρος προχθές ανέφερε, αποτελείται από προτάσεις και ιδέες που γεννήθηκαν στα μαρμαρένια αλώνια των ελληνικών πανεπιστημίων, από Δαπίτες και Δαπίτισες διαφόρων εποχών. Όλα αυτά τα χρόνια επίσης η ΔΑΠ πάλευε μόνης της έναντι όλων για την επικράτηση αυτών των ιδεών και των αξιών και δεν έφτασε μόλις τώρα να συμβαίνει αυτό, μέσα στο «γήπεδο της ανομίας», που επικαλείται ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Και όταν λέμε όλων εννοούμε όλων: φοιτητικών παρατάξεων, καθηγητικών κατεστημένων, συντεχνιών. Στέκονταν απέναντι ακόμη και στο ίδιο το κόμμα και στις ίδιες τις ηγεσίες του», αναφέρει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην δήμαρχος Βόλβης.

Πρόσθεσε δε πως «η ΔΑΠ ήταν πάντα ακηδεμόνευτη και όλοι ήθελαν να την έχουν κοντά τους. Ίσως πολλοί, έντεχνα και μεθοδικά, να υποβοήθησαν τις απόπειρες εκμαυλισμού της, προκειμένου να την καταστήσουν ευάλωτη σε καταργήσεις και επανιδρύσεις, καθώς όσο πιο χειραφετημένη και απατρονάριστη παρέμενε, τόσο περιόριζε τις αδηφάγες ορέξεις της εγκαθιδρυμένης κομματικής βαρονίας, της καμαρίλας και του πολιτικού πατερναλισμού».

Ο κ. Γαλαμάτης σχολίασε επίσης ότι «πολλοί δε από αυτούς που μέσα στο «Βελλίδειο» χειροκρότησαν με ένταση αυτή την εξαγγελία του προέδρου, υπηρέτησαν και ηγήθηκαν της ΔΑΠ και σίγουρα δεν θα βρισκόταν εκεί που βρίσκονται, αν δεν είχαν περάσει από αυτό το σχολείο. Απορώ πώς με τέτοια ευκολία κατάπιαν αυτήν την προοπτική, αυτόν τον ακρωτηριασμό της προσωπικής τους διαδρομής κι αυτή τη μετάλλαξη του πολιτικού τους DNA». Καταλήγοντας τόνισε πως «με δυο λέξεις ενός λογογράφου, σε μια ομιλία του αρχηγού και με ένα μητρώο στελεχών, δεν μπορεί ούτε να ακυρωθεί η ιστορία μας, ούτε φυσικά να πιστέψουμε πως μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα πολιτικό προσωπικό, που δεν θα είναι γέννημα-θρέμμα της ίδιας της πολιτικής, αλλά άλλων διαδρομών. Κι αυτό δεν είναι μόνο παγίδα για το κόμμα, αλλά είναι και σοβαρός κίνδυνος για τον τόπο».

myportal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen − five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.