Δύο αλλαγές στον «Κλεισθένη» εξήγγειλε ο Αλ. Χαρίτσης

Δύο σημαντικές αλλαγές στον νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στην ομιλία του στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση τροπολογία που θα προβλέπει την αύξηση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων των συνδυασμών. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των υποψηφίων θα είναι τουλάχιστον ίσος με το αριθμό των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου του αντίστοιχου δήμου και θα παρέχεται η δυνατότητα να είναι αυξημένος κατά 50%. Επίσης, ο πρόεδρος στις Τοπικές Κοινότητες θα εκλέγεται μόνο μεταξύ των δυο πρώτων σε ψήφους συνδυασμούς.

 

Προσλήψεις

 

Επίσης ο κ. Χαρίτσης εξήγγειλε την πρόσληψη 1500 πτυχιούχων στους Δήμους τα επόμενα τρία χρόνια, γνωστοποιώντας ότι το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να ξεκινήσει προγραμματισμός για την σταδιακή πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού στους ΟΤΑ, με ειδικότητες που θα ζητηθούν θα είναι βάσει των αιτήσεων των Δήμων. Ο κ. Χαρίτσης κάλεσε τους δημάρχους να συνεργαστούν για την υλοποίηση των προσλήψεων. Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι σε λίγες εβδομάδες θα ανακοινωθούν από το ΑΣΕΠ οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων για τον διαγωνισμό με την προκήρυξη 3Κ.

Οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ξεκίνησαν το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρίσκεται η επόμενη ημέρα από την εφαρμογή του Κλεισθένη, η Συνταγματική Αναθεώρηση, η αποκέντρωση, η έλλειψη πόρων και προσωπικού, το περιβάλλον, κ.α.

Volvipress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 + 20 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.