́Εκδοση περιοδικού Δήμου Βόλβης

dimotikosimvoulio2Στην συνεδρίαση του ΔΣ του δήμου Βόλβης που πραγματοποιήθηκε την 16/12/2014 μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος είπε τα εξής :
Όπως όλοι γνωρίζεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας δεν υπάρχει καμία εφημερίδα ή περιοδικό, ούτε κάποιος ενημερωτικός ραδιοφωνικός ή τηλεοπτικός σταθμός, δηλαδή κανένα μέσο επικοινωνίας που να ενημερώνει μαζικά τους πολίτες. Η διαδικτυακή ενημέρωση, την οποία φυσικά και θα αναπτύξει περισσότερο ο δήμος μας, δεν μπορεί να καλύψει εκείνους τους πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή στο διαδίκτυο.

Από την άλλη πλευρά, οφείλουμε να βρούμε τρόπο να ενημερώνουμε τους πολίτες σε τακτική βάση, για όλες τις δημοτικές δραστηριότητες που τους αφορούν. Για το σκοπό αυτό θεωρούμε σκόπιμη την έκδοση ενός περιοδικού το οποίο θα έχει στόχο όχι μόνο την έγκυρη πληροφόρηση των δημοτών, αλλά και να αποτελέσει έναν πολύτιμο συνδετικό κρίκο επικοινωνίας στον τόσο απλωμένο γεωγραφικά δήμο μας.

Πρόκειται για ένα μηνιαίο περιοδικό όχι πολλών σελίδων, πολύ χαμηλού κόστους, με ποικίλη ύλη από την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της περιοχής μας. Προβληματισμοί, προτάσεις, όλα τα θέματα και οι αποφάσεις που αφορούν τους πολίτες, χώρος για τις θέσεις όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, θα αποτελούν το περιεχόμενο του περιοδικού, δηλαδή ένα ανοικτό βήμα για όλους τους δημότες μας.

Παράλληλα, τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να μετατραπεί και σε ένα ενισχυτικό μέσο προβολής του Δήμου Βόλβης, ειδικά για τους Έλληνες επισκέπτες και παραθεριστές.

Ελπίζω ότι όλοι μας συμφωνούμε πως οι δημότες μας πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένοι για όλα τα δρώμενα στον δήμο.

Ακολούθως ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του Δημάρχου και τις διατάξεις άρθρου 93 του Ν.3463/2006 περί Δ.Κ.Κ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει την έκδοση μηνιαίου περιοδικού Δήμου Βόλβης

Στην απόφαση αυτή, μειοψήφησαν:
1. ο Δ.Σ. κ. Στοϊτσας Δημήτριος λέγοντας: Είχα τοποθετηθεί αρνητικά και την πρώτη φορά που ήρθε θέμα στον Δήμο η έκδοση περιοδικού. Πιστεύω πως θα εξελιχθεί σε μέσο πολιτικής προπαγάνδας και όχι για όλα αυτά που ανέφερε ο Δήμαρχος και δεν θα το ψηφίσω και τώρα. Μακάρι να με διαψεύσετε και να αποδείξετε ότι όντος θα είναι περιοδικό που θα ενημερώνει τον κόσμο για κοινωνικά, οικονομικά και άλλα θέματα και δεν θα αποτελεί μέσω προπαγάνδας για την Διοίκηση του Δήμου και την διαστρέβλωση του πολίτη

2. ο Δ.Σ. κ. Νουράκης Κων/νος, δηλώνοντας αντίθετος με την έκδοση του περιοδικού, καθότι προέχουν πολλές άλλες ανάγκες στο Δήμο.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 289/2014

Δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 + nineteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.