Εκλογές; Θα αστειεύεστε κύριε Τσίπρα!

tsipras-ploutosΤελικά μάλλον δεν ήταν αρκετή η καταστροφή στην οποία οδηγήθηκε η οικονομία δια του ολοκληρωτικού στραγγαλισμού μέσω του περίφημου Capital Control, την επιβολή του χειρότερου μνημονίου που έχει πέσει στις πλάτες των απλών ανθρώπων από την αρχή της κρίσης και την απώλεια δεκάδων δις λόγο της ανικανότητας να λάβει μία ολοκληρωμένη απόφαση η “Πρώτη φορά Αριστερά” κυβέρνηση αν θα υπογράψει η όχι.. Δεν είναι αρκετή η εικόνα διάλυσης του κράτους, έστω με τον τρόπο που λειτουργούσε και προσπαθούσε να σηκωθεί στα πήλινα πόδια του.
Πρέπει να συνεχίσουμε να ξοδεύουμε τα πενιχρά χρήματα που απομένουν από τα δις που θα κατευθυνθούν προς τους “δανειστάς” και τις τράπεζες, τώρα σε ένα άλλο καπρίτσιο , τις εκλογές.

Η 20η Σεπτεμβρίου φαίνεται να είναι η πιο πιθανή ημερομηνία για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η επόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 27 του μήνα, ούτε και η 13η Σεπτεμβρίου στις περίπτωση εκλογών… εξπρές.
Όπως δήλωσαν στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού στα κανάλια : “Θέλουμε και τους 162 βουλευτές στην ψήφο εμπιστοσύνης. Η κυβέρνηση δεν στέκεται με 118 ψήφους. Άλλωστε έρχονται 6 εφαρμοστικοί νόμοι. Θα τους ψηφίσει η πλευρά Λαφαζάνη; Απίθανο. Άρα;”.

Οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, βλέπουν θετικά την διεξαγωγή των εκλογών, ή μάλλον την έχουν αποδεχτεί, όμως το κατά πόσο μπορεί κανείς να εμπιστευθεί τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο είναι μάλλον άλλο ανέκδοτο.
Φαντάζει πράγματι γελοίο η Ε.Ε που επί μακράν επιζητεί πολιτική σταθερότητα και σοβαρούς συνομιλητές να επιθυμεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό με το ανάλογο οικονομικό κόστος για την ήδη επιβαρυμένη οικονομία.

Φυσικά υπάρχει και το δεύτερο σενάριο, όπου οι “θεσμοί” επιθυμούν διακαώς να εδραιωθεί μία κυβέρνηση επίλεκτων τεχνοκρατών κοινής αποδοχής, με τους οποίους θα συνεργάζονται χωρίς πρόβλημα, μιας και η συγκεκριμένη σύνθεση της κυβέρνησης με τα συγκεκριμένα στελέχη μόνο σοβαρότητα δεν εμπνέει όχι μόνο στην Ε.Ε, αλλά και στον τελευταίο απολιτικέ πολίτη αυτής της χώρας.

Για το εάν η κυβέρνηση είναι έτοιμη για εκλογές οι ίδιοι λένε: “Χαρτί για τα ψηφοδέλτια μπορείς να παραγγείλεις μόνο αν προκηρυχθούν οι εκλογές. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες…”.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης “χάλασε την σούπα που μαγείρευε η Αριστερή Πλατφόρμα”. Κι αυτό, γιατί πολλά στελέχη δεν θέλουν να είναι εκείνοι που θα ρίξουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ όλα έδειχναν ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες όσον αφορά στην απόσχιση των Λαφαζανικών από τον ΣΥΡΙΖΑ οι διαδικασίες έχουν “παγώσει”.
Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, λένε οι περίφημες πηγές, ότι οι 32 του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα για να εφαρμόσει το τρίτο Μνημόνιο.
Ωστόσο, λένε ότι εκτός από την αποχώρηση από το κόμμα υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, όπως η αποχή ή να ψηφίσουν παρών.

Πάντως, η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναπόφευκτη και είναι κάτι που -όπως όλα δείχνουν- το θέλουν και οι δυο πλευρές.
Εδώ ο απλός ορθά σκεπτόμενος θα αναρωτηθεί…
Κύριοι Λαφαζανικοί, έχετε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και αν μη τι άλλο, αν ήσασταν πολιτικά τίμιοι, την στιγμή της διαφωνίας σας με την ηγεσία και την πλειοψηφία του κόμματος, θα έπρεπε να παραιτηθείτε από το βουλευτικό αξίωμα σας παραδίδοντας την έδρα σας και παράλληλα να παραιτηθείτε από το κόμμα.
Δεν νομιμοποιείστε να κατέχετε βουλευτική έδρα και να υποσκάπτετε την κυβέρνηση και τον αρχηγό σας, εξυπηρετώντας της προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, διατηρώντας παχυλούς μισθούς, εις βάρος του λαού που καλείται μέσω της βαριάς φορολόγησης από το υστέρημα του, να συνεχίζει να σας συντηρεί.

Μέσω της ιστοσελίδας Iskra.gr, η Αριστερή Πλατφόρμα εξαπολύει νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας την ψήφο εμπιστοσύνης “κακόγουστο τρικ” και κάνοντας λόγο για “εκλογές εξπρές με απολύτως αντιδημοκρατικό τρόπο”.
Φυσικά ενθυμούνται οι ψηφοφόροι του περίφημου άκαιρου και άσκοπου Δημοψηφίσματος που τόσο διατυμπανίστηκε από τους πολιτικούς που κατέχουν τώρα τα ηνία της εξουσίας, το επίσης θριαμβευτικό αποτέλεσμα του όχι , απόλυτα δημοκρατικά και μαγικά μετατράπηκε σε ένα περήφανο ΝΑΙ.
Για ποιους Δημοκρατικούς τρόπους και διαδικασίες μιλάνε λοιπόν οι επαναστάτες του Κωλωνακίου;

Οι εκπρόσωποι του Πρώτη φορά Αριστερά δηλώνουν ευθαρσώς και άνευ αιδούς ότι το περήφανο λαϊκό ταξικό «ΟΧΙ» δεν έχει γίνει παρελθόν. Είναι υπαρκτό, ζωντανό και διεκδικεί δικαίωση.
Το «ΟΧΙ» αυτό θα εκφρασθεί ξανά και θα νικήσει. Πολύ περισσότερο αν η χώρα προχωρήσει σε εκλογές. Το «ΟΧΙ» δεν ηττήθηκε, ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τέλους. Μέχρι τη νίκη μιας νέας αντιμνημονιακής, δημοκρατικής και προοδευτικής πορείας της χώρας.

Μάλιστα σύντροφοι, δεν ηττήθηκε είναι εδώ, είναι ζωντανό και σε 32,5 χρόνια που θα ολοκληρωθεί το νέο σοσιαλιστικό μνημόνιο της “Πρώτης Φοράς Αριστερά”, θα του κάνουμε μνημόσυνο.

Περαστικά σε όλους μας.

Για το volvipress: p. thalasinos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.