Εκτεταμένες συντηρήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των δήμων Λαγκαδά και Βόλβης

volvi press 0 Σχόλια

Θα αρχίσουν ουσιαστικά την επόμενη άνοιξη λόγω διαγωνιστικών διαδικασιών – Εκατό εκατομμύρια ευρώ οι ανάγκες συντήρησης μόνο στο νομό Θεσσαλονίκης

Εκτεταμένες συντηρήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των δήμων Λαγκαδά και Βόλβης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Αξιού στη Θεσσαλονίκη (Κύμινα, Χαλάστρα κτλ.) προγραμματίζει η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς τα προβλήματα στους συγκεκριμένους δρόμους χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης.

Ο υποδιευθυντής Τεχνικών Έργων, Δημήτρης Αγγελίδης, είπε στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας ότι οι επεμβάσεις στα συγκεκριμένα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου πρέπει να γίνουν το ταχύτερο, κάτι όμως που δεν προβλέπεται να γίνει (λόγω της διαγωνιστικής διαδικασίας που είναι υποχρεωτικό να ακολουθηθεί) πριν από την άνοιξη του επόμενου έτους.

Μόλις χτες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, υπέγραψε τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας με 30 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για συντηρήσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Κονδύλια απαραίτητα (επιπρόσθετα σε όσα διαθέτει από τα δικά της κονδύλια η Περιφέρεια), όμως λίγα σε σχέση με τις ανάγκες. Υπολογίζεται ότι οι καταγεγραμμένες ανάγκες συντηρήσεων στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης υπολογίζονται σε 100 εκ. ευρώ.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «είναι πολύ σημαντική η επιπλέον χρηματοδότηση από το υπουργείο, παρότι οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες. Από το 2011 ως το 2015 οι πιστώσεις ήταν μηδενικές για το νομό Θεσσαλονίκης, ενώ συντηρήσεις ξεκίνησαν για πρώτη φορά πέρσι σε αυτό το μέγεθος που γίνονται και για πρώτη φορά μπήκαν συνεργεία σε πολλούς δρόμους που είχαν να μπουν εδώ και δέκα χρόνια. Βασική μας προτεραιότητα είναι να διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση την περιφερειακή οδό, ενώ σημαντικές είναι οι επεμβάσεις στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Χαλκηδόνας».

Ο ίδιος επισήμανε ότι προωθείται από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και η συντήρηση τάφρων και φρεατίων των εθνικών και επαρχιακών οδών, που εξαιτίας έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων φράσσουν και απαιτείται να υπάρχει ανοιχτή εργολαβία για να επεμβαίνει όπου και όποτε απαιτείται. Κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, θα γίνουν επεμβάσεις στο δρόμο Χαλκηδόνας – Διαβατών και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Τις καθυστερήσεις στις διαγωνιστικές διαδικασίες στηλίτευσε και η αντιπολίτευση.

voria.gr

Σχόλια

Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση