Επίσκεψη – Συνεδρίαση στα λουτρά της Νέας Απολλώνιας

volvi press

Εικόνα εγκαινίων 1998

Επίσκεψη στην λουτρόπολη της Νέας Απολλωνίας του Δήμου Βόλβης θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των τακτικών εξορμήσεων του σε όλες τις ελληνικές λουτροπόλεις.

Κατά την επίσκεψη του η αντιπροσωπεία του Συλλόγου θα ενημερωθεί για τα τρέχοντα προβλήματα της σημερινής λουτρόπολης και θα διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εγκαταστάσεις της νέας λουτρόπολης, η οποία αν και δαπανήθηκαν 24 εκατομμύρια ευρώ έχει αφεθεί εδώ και 15 χρόνια στην φθορά του χρόνου.

Μάλιστα, στα πλαίσια της προσπάθειας του Πανελλήνιου Συλλόγου για την ανάδειξη της καταστροφής των εγκαταστάσεων της νέας λουτρόπολης, καθώς και του ιαματικού τουρισμού στην επίσκεψη και στην ενημέρωση που θα ακολουθήσει έχει προσκληθεί και θα παραστεί ο πρώην υπουργός οικονομικών και βουλευτής Β Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτριος Μάρδας.

Χρόνιο πρόβλημα

Σημειώνεται ότι το υδροθεραπευτήριο της Νέας Απολλωνίας, που κόστισε περίπου 24 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εγκαινιάστηκε το 1998, δυστυχώς δεν λειτούργησε ποτέ μέχρι σήμερα.

Αντίθετα μάλιστα, εγκαταλείφθηκε στην τύχη του, με αποτέλεσμα σήμερα να ρημάζει αναξιοποίητο. Η έλλειψη φύλαξης μάλιστα, οδήγησε στη λεηλασία του εξοπλισμού και την καταστροφή του χώρου.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας από την ίδρυση του μέχρι σήμερα έχει επανειλημμένα αναδείξει το ζήτημα, έχει διοργάνωση πολλές επισκέψεις «αρμοδίων» υπουργών, βουλευτών, αυτοδιοικητικών κ.ά., έχει καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης, άλλα δυστυχώς οι ιδιόκτητες του χώρου, Δήμος Βόλβης και Τράπεζα Πειραιώς δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να συμφωνήσουν για το αυτονόητο, την λειτουργία του υδροθεραπευτήριου της νέας λουτρόπολης της Νέας Απολλωνίας.

Σημερινή κατάσταση 2017

inthecity.gr

Σχόλια

Σχόλια

Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση