Επιστολή Δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Αποτελεί έναν από τους δήμους που ο πληθυσμός του πολλαπλασιάζεται το καλοκαίρι λόγω της τουριστικής κίνησης, όπως γίνεται σε όλους τους θερινούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Ο λόγος φυσικά για τον δήμο Βόλβης, με τους οικισμούς του Σταυρού, των Βρασνών και της Ασπροβάλτας να σφύζουν από ζωή τη θερινή περίοδο, με Βαλκάνιους τουρίστες, αλλά και επισκέπτες από Θεσσαλονίκη και Καβάλα να κατακλύζουν παραλίες και ξενοδοχειακές υποδομές.

Μαζί με τον πληθυσμό και τους τουρίστες βέβαια αυξάνεται και η εγκληματικότητα, με πολλούς καταστηματάρχες και κατοίκους να πέφτουν θύματα διαρρήξεων μέσα στο καλοκαίρι, την ώρα που η αστυνόμευση της περιοχής είναι ελλιπής λόγω του περιορισμένου προσωπικού του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Ήδη ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας έχει αποστείλει επιστολή προς τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα επιστολή με την οποία ζητά την ενίσχυση της αστυνόμευσης της περιοχής τη θερινή περίοδο λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού.

Οι οργανικές θέσεις στο τοπικό αστυνομικό τμήμα της Βόλβης στην Ασπροβάλτα είναι 30, ενώ μόλις δύο περιπολικά οχήματα είναι διαθέσιμα στο δυναμικό του, τα οποία μάλιστα είναι «αποσπασμένα» από άλλα τμήματα ώστε να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες της περιοχής. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί έχουν να καλύψουν και τις μη τουριστικές περιοχές, οι οποίες χρήζουν εξίσου καλής αστυνόμευσης.

Διαβάστε σχετικό άρθρο: Ζητούν ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης ο Δ. Λιάμας και ο Δ. Στοίτσας (Βίντεο)

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΒΛΙΑΡΗΣ || zavliaris@gmail.com

thessnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.