Ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς τον δήμο Βόλβης

Ο Δήμος Βόλβης ενημερώνει, ότι με την πρόσφατη ψήφιση του Ν.4483/2017, δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες των ΟΤΑ α’ βαθμού από οποιαδήποτε αιτία (τέλη, πρόστιμα, φόροι, κλήσεις ΚΟΚ, εισφορές, μισθώματα κλπ.) να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και τις ήδη βεβαιωμένες και αυτές που θα βεβαιωθούν μέχρι 30/09/2017, κατόπιν υποβολής αιτήσεώς τους, έως και 100 δόσεις, με πλήρη απαλλαγή ή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκή για όλους, καθώς και για όσους είτε δεν έχουν δηλωμένο το μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητό τους για την επιβολή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (υποχρεωτική επιβολή σε όλα τα εντός σχεδίου ή οικισμού οικόπεδα στην πόλη ή στα χωριά, ηλεκτροδοτούμενα και μη , είτε εμφανίζουν διαφορά μεταξύ των πραγματικών τετραγωνικών μέτρων της οικίας τους ή του καταστήματός τους με των δηλωμένων στη ΔΕΗ.

Και αυτό διότι με βάση τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.2130/1993, όταν για οποιονδήποτε λόγο (είτε οικειοθελώς δήλωση του υπόχρεου είτε μετά από έλεγχο της υπηρεσίας) γνωστοποιηθούν τα στοιχεία στον Δήμο, μαζί με το τέλος (Δημοτικά Τέλη, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) επιβάλλεται και χρηματικόπρόστιμο έως και 200% του Τέλους για μια πενταετία πίσω από την ημερομηνία γνωστοποίησης των στοιχείων.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση και ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων έχουμε πλήρη απαλλαγή ή κατά ποσοστό στα πρόστιμα αυτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σημειώνεται ότι πλέον με το άρθρο 65 του ίδιου νόμου, τα στοιχεία που αφορούν στην ακίνητη περιουσία και στο εισόδημα των υπόχρεων εντός των ορίων της διοικητικής τους Περιφέρειας, μπορούν να δοθούν εντός 30 ημερών με μια απλή αίτηση στους Δήμους,οπότε η διασταύρωση και ησύγκριση των δηλωθέντων τετραγωνικών μέτρων είτε για το Τέλος Καθαριότητας είτε για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, θα μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μια πολύ απλή υπόθεση.

Επίσης ο δήμος μας έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία επανακαταμέτρησης οικιών και επαγγελματικών χώρων.

Συνεπώς σχετικά νωρίς θα αποκαλυφθούν τα όποια λάθη – εκούσια ή ακούσια – στη δήλωση προς τους Δήμους και θα βεβαιωθούν οι διαφορές με υποχρεωτική επιβολή των νόμιμων προστίμων.
Στην περίπτωση όμως της δήλωσής τους τώρα και στα πλαίσια του παραπάνω νόμου, δεν θα επιβληθούν αυτά τα πρόστιμα.

Καλούμε συνεπώς όλους τους υπόχρεους να προσέλθουν το αργότερο έως 11 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Βόλβης για να δηλώσουν είτε τα σωστά τετραγωνικά μέτρα της οικίας τους είτε το μηηλεκτροδοτούμενο ακίνητό τους για την επιβολή ΤΑΠ, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η σύνταξη και βεβαίωση των αντίστοιχων χρηματικών καταλόγων έως το τέλος Σεπτεμβρίου για την ρύθμιση οφειλών.

Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλβης το αργότερο έως 30/11/2017.

Για περισσότερες πληροφορίες στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες στo τηλέφωνο 2397330211 .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 + 16 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.