ΗΧΗΤΙΚΟ: Δήμαρχος Λαγκαδά για λίμνη Κορώνεια

volvi press 0 Σχόλια

Το μπαλάκι στα συναρμόδια υπουργεία για την ολοκλήρωση έργων στη λίμνη Κορώνεια πέταξε μέσω της εκπομπής FOCUS Μεσημέριασε, ο δήμαρχος Λαγκαδά. «Είναι θέμα εθνικής στρατηγικής πλέον», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Καραγιάννης.

Ο κ. Καραγιάννης επισήμανε την αναγκαιότητα της άρδευσης στην περιοχή και υπογράμμισε ότι αν υπάρξει ζήτημα με τις γεωτρήσεις, αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι, στο οποίο στηρίζεται η οικονομία της περιοχής.
Από την πλευρά της, η γεωπόνος του Φορέα Διαχείρισης των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης, Ανθούλα Βασιλειάδου, μιλώντας στην εκπομπή, σημείωσε μεταξύ άλλων πως το νερό της λίμνης σε ποσότητα είναι επαρκές, σημειώνοντας πως «αν δε γινόταν τα κατάλληλα έργα, η λίμνη δε θα μπορούσε να επιβιώσει».
Ωστόσο αμφίβολη είναι η ποιότητά του. Η ποιότητα του νερού είναι καλύτερη. Καταρχάς υπάρχει ιχθυοπανίδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το νερό της λίμνης είναι απολύτως καλό.
Υπενθυμίζεται ότι η αλίευση στη λίμνη απαγορεύεται.

Ακούστε την συνέντευξη:

focusfm.gr

Σχόλια
Ετικέτες
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση