Η Εκκλησία αρωγός και υποστηρικτής της προσπάθειας της νέας Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

ξουλιδου-αρχιεπισκοπος«Η Εκκλησία στηρίζει την προσπάθεια της νέας Κυβέρνησης και θα συνδράμει όπου είναι αναγκαίο στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» ήταν το βασικό μήνυμα από τη σημερινή συνάντηση της Βουλευτού Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κας Σταυρούλας Ξουλίδου με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Σε θερμό κλίμα καλής πίστης, ανταλλαγής απόψεων και εποικοδομητικού διαλόγου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις σχέσεις εκκλησίας και κράτους. Η κα Ξουλίδου υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της ορθοδοξίας μας ως τον συνεκτικό κρίκο όλων των Ελλήνων, ανεξαιρέτως θρησκεύματος, στην κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα. Στη συνάντηση τονίστηκε η διακριτή σχέση μεταξύ εκκλησίας – κράτους, ενώ διασαφηνίστηκε το ζήτημα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας από την οποία πηγάζουν τα έσοδα της μισθοδοσίας των κληρικών. «Η εκκλησία ουσιαστικά “αυτοχρηματοδοτείται” από την περιουσία της χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό κορβανά» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Ξουλίδου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ άλλων τέθηκε το ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη, για την οποία οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ανάγκη για νηφαλιότητα και επέδειξαν πνεύμα συναίνεσης επί τη βάσει της διευκόλυνσης της σχέσης πολίτη και κράτους, εφόσον αυτή δεν θίγει προσωπικά δεδομένα και το θρησκευτικό φρόνημα των πολιτών.

Για τις μουσουλμανικές σπουδές στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ ο Αρχιεπίσκοπος τάχθηκε υπέρ της τροποποίησης της λειτουργίας του συγκεκριμένου Τμήματος σε Πρόγραμμα Σπουδών, όπου οι έλληνες μουσουλμάνοι θα έχουν την δυνατότητα φοίτησης και επιμόρφωσης, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στα κοινωνικά φροντιστήρια, στα οποία, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελεί η εκκλησία, μετέχουν και έλληνες μουσουλμανοπαίδες.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων εθιμοτυπίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.