Ιδρύεται Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στον Δήμο Βόλβης

idikodimotikosxolioΜετά από έγγραφο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βόλβης, στα Δημοτικά Σχολεία:
1.- 2ο Δ.Σ. Παρ. Σταυρού
2.- Δ.Σ. Ασπροβάλτας
3.- Δ.Σ. Μαδύτου
4.- Δ.Σ. Αρέθουσας
5.- Δ.Σ. Προφήτη
Λειτουργούν τμήματα ένταξης μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Ο αριθμός των μαθητών, κατόπιν έρευνας της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής, έχει αυξητικές τάσεις κατ έτος.

Η εκπαίδευση που παρέχεται στις ανωτέρω τάξεις, είναι αποσπασματική ή περιοδική και όχι η πρέπουσα και κατάλληλη που ορίζουν οι ανάγκες των παιδιών.
Υπάρχουν επανειλημμένες εκκλήσεις από γονείς παιδιών με διάγνωση από ΚΕΔΔΥ, οι οποίοι εκδήλωσαν τηνβούληση και την προθυμία να εγγράψουν τα παιδιά τους σε ΕΙΔΙΚΟ σχολείο.

Οι χιλιομετρικές αποστάσεις από το πλησιέστερο ΕΙΔΙΚΟ σχολείο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, τους καθιστά διστακτικούς να τα εγγράψουν εκεί.

Υπάρχει επίσης ενημέρωση από Νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής του Β΄ ΚΕΔΔΥ Θεσσαλονίκης, ότι αξιολογήθηκε ικανός αριθμός μαθητών που θα μπορέσει να στηρίξει την ενδεχόμενη πρόταση για την ίδρυση του εν λόγω σχολείου στην περιοχή μας.

Για τους παραπάνω λόγους, προτείνεται από τον Δήμαρχο Βόλβης κ. Λιάμα Διαμαντή , η εκκίνηση της διαδικασίας ίδρυσης ΕΙΔΙΚΟΥ σχολείου στο Δήμο Βόλβης. Ως χώρος στέγασής του, προτείνεται το ανενεργό Σχολείο Απολλωνίας το οποίο με ελάχιστες παρεμβάσεις θα καταστεί
κατάλληλο για την λειτουργία του ΕΙΔΙΚΟΥ Σχολείου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Βόλβης ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίνει την παραπάνω πρόταση στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 24 του μηνός Ιουνίου του έτους 2014
Αριθμός απόφασης 147/2014

https://volvipress.gr

1 thought on “Ιδρύεται Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στον Δήμο Βόλβης

  1. Είναι θλιβερό να φτάνουμε να επιβραβεύουμε κάτι, το οποίο είναι κεκτημένο δικαίωμα κατοίκων άλλων δήμων.
    Ήταν κάτι το οποίο έπρεπε να γίνει τον περασμένο αιώνα, αλλά κανείς δεν το έκανε, είτε γιατί δεν το σκέφτηκε, είτε γιατί δεν τον ενδιέφερε καν.
    Όμως δεν μπορώ παρά να επικροτήσω την πρωτοβουλία και να δώσω συγχαρητήρια στον Διαμαντή Λιάμα.
    Πολύ καλή σκέψη – κίνηση, όμως πρέπει πριν την υλοποίηση του project , να μελετηθεί και να σχεδιαστεί και η μεταφορά των μαθητών αυτών προς το σχολείο τους.
    Ας είναι το σχολείο στην Νέα Απολλωνία, αλλά το ξαναλέω, να σχεδιαστεί με προσοχή και η μετακίνηση προς και από το σχολείο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen + seven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.