Ιδρύεται τμήμα Βυζαντινής, Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Ελληνικής μουσικής

zaxariouΤμήμα Βυζαντικής και Παραδοσιακής Μουσικής «Μουσικό Μονοπάτι»

Ανακοίνωση

Από αρχές Οκτωβρίου του έτους 2014 με τις ευλογίες της τοπικής εκκλησίας, στην ειδικά καλαίσθητη και διαμορφωμένη αίθουσα του παλαιού δημοτικού σχολείου Βρασνών, ιδρύεται τμήμα Βυζαντινής, εκκλησιαστικής και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, με την επωνυμία «ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ» δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερομένους, ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας, να ασχοληθούν με τη μουσική παράδοση με σκοπό:

Α) Την επάνδρωση των ιερών αναλογίων των εκκλησιών της περιοχής μας με ικανούς και καλλίφωνους πρωτοψάλτες και Λαμπαδαρίους, καθώς και την σύσταση χορωδιών που με τις εμφανίσεις τους θα υλοποιούν μουσικές εκδηλώσεις εκκλησιαστικού και πολιτιστικού επιπέδου, σε τοπικό και ευρύτερο πεδίο.

Β) Την επαγγελματική κατοχύρωση των σπουδαστών με πτυχίο και δίπλωμα μουσικοδιδασκαλίας αναγνωρισμένο από το υπουργείο πολιτισμού, δίνοντας στους διπλωματούχους την δυνατότητα να διδάξουν στα ανώτερα και κατώτερα μουσικά ιδρύματα της χώρας μας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται ημέρα Τετάρτη, μια φορά την εβδομάδα, απογευματινές ώρες. Οι εγγραφές αρχίζουν από αρχές Οκτωβρίου 2014 και θα πραγματοποιούνται στις ενορίες κάθε χωριού, τον Σύλλογο των Βρασνών κάθε Τρίτη απόγευμα ή ηλεκτρονικά στο email s.zaxariou@gmail.com.

Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6934799450 του Στυλιανού Ζαχαρίου ο οποίος θα έχει και την επίβλεψη του μουσικού τμήματος.

Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική

Η Βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική, είναι η μουσική των αγγέλων που κατά το άκουσμα της ανεβάζει τον άνθρωπο στον ουρανό, είναι το αιώνιο τραγούδι της Ανατολής, η παγκόσμια μελωδία των εθνών και των λαών που διερμηνεύει και προβάλλει αξίες όπως είναι η ελευθερία, η δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.Είναι η εθνική μας μουσική, που με τα ιερά της κείμενα, μας προσφέρει συνθήκες πνευματικού δέους, μέσα από το αναλλοίωτο διάβα της ιστορικής, Εθνικής και θρησκευτικής μας πορείας.

Σας καλούμε όλους στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙ με σκοπό να διασώσουμε, να διατηρήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε την μουσική μας κληρονομιά, στις νεότερες γενιές που έρχονται, τραγουδώντας και ψάλλοντας, με προοπτική για ένα ευοίωνο μέλλον κυρίως για τους νέους του τόπου μας, αλλά και όσους άλλους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την μουσική μας κληρονομιά. .

Καλή και Ευλογημένη Χρονιά

Σημείωση Volvipress: Ευχόμαστε καλή επιτυχία και ελπίζουμε πως στην προσπάθεια του αυτή, ο κ. Στέλιος Ζαχαρίου θα βρει πολλούς συμπαραστάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.