Ιστορίες Εγκλημάτων: Έρωτας στην Κατάψυξη

volvi press 1 Σχόλιο

erotas-katapksiΤο έγκλημα συνοδεύει τον άνθρωπο μέσα στην διαχρονική πορεία της εξέλιξης του. Όσο και να έχει εξελιχθεί η κοινωνία, τα πρωτόγονα αρχέγονα ένστικτα που είναι έμφυτα μέσα στον καθένα μας, όταν ελευθερωθούν είναι άγρια, βίαια και ανεξέλεγκτα.

Έρωτας στην Κατάψυξη

Δύσκολα χρόνια περνάει η μεγαλύτερη πλειοψηφία του κόσμου, έχοντας απολέσει την οικονομική άνεση του παρελθόντος. Η επιβίωση της οικογένειας σε αναγκάζει να αφήσεις απλήρωτους λογαριασμούς, η να καθυστερήσεις να πληρώσεις το ενοίκιο  ποντάροντας στην ευσπλαχνία του ιδιοκτήτη. Συνήθως δείχνει κατανόηση και ανοχή, κάνοντας υπομονή δείχνοντας εμπιστοσύνη στον νοικάρη του.

Αυτό ακριβώς έκανε και ο Σ.Κ , υπομονή.

Όμως πόση υπομονή μπορεί να κάνει κάποιος που έχει να δει ένα χρόνο στα χέρια του έστω και ένα Ευρώ, και αναγκάζεται να πληρώσει και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να μην κοπεί το ρεύμα?

Το διαμέρισμα το είχε νοικιάσει σε μία γυναίκα από τη Βουλγαρία που είχε ένα  ανήλικο παιδί.

Τους τελευταίους μήνες, η γυναίκα είχε εξαφανιστεί και ο Σ.Κ είχε θυροκολλήσει εξώδικο για τα χρωστούμενα ενοίκια.

Η γυναίκα δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής και σήμερα ο ιδιοκτήτης μαζί με δικαστικό κλητήρα πήγαν στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου για να παραδώσει το ένταλμα κατάσχεσης.

«Όλα έχουν ένα όριο, καλός ,καλός αλλά το κορόιδο πέθανε, φτάνει πια» σκέφτηκε ο Σ.Κ βλέποντας τον δικαστικό επιμελητή να πλησιάζει κοντά του.

Ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο για να επιδώσει ο επιμελητής το ένταλμα κατάσχεσης.

Κάλεσε με το όνομά της τη γυναίκα όμως δεν πήρε καμία απάντηση.

Παρόλη την επιμονή με την οποία χτυπούσαν την πόρτα και το κουδούνι φωνάζοντας το όνομα της ενοικιάστριας δεν υπήρχε καμία αντίδραση.

«Χρησιμοποιήστε το εφεδρικό κλειδί, όμως φοβάμαι ότι μάλλον θα πρέπει να το εγκατέλειψαν, μακάρι να κάνω λάθος» είπε ο Δικαστικός επιμελητής, κάνοντας νόημα στον Σ.Κ.

Ξεκλειδώνοντας την πόρτα, αντίκρισαν έναν άδειο σαλόνι, η σχεδόν άδειο, μιας και στην μέση του σαλονιού βρισκόταν ένας καταψύκτης.

Η περιέργεια είναι ένα αρχέγονο συναίσθημα έμφυτο στην φύση του ανθρώπου, και αναμενόμενα, επιβεβαίωσε ξανά τον κανόνα.

Ανοίγοντας τον καταψύκτη, τους χτύπησε μία έντονη δυσοσμία και τους κυρίευσε ο τρόμος.

Μέσα στον καταψύκτη βρισκόταν το πτώμα του άνδρα.

Σοκαρισμένος ο δικαστικός επιμελητής αμέσως κάλεσε την αστυνομία.

Αμέσως κλήθηκε στο σημείο το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, αλλά και η Ιατροδικαστής Σ. Μαριανού.

Περιμένοντας να… ξεπαγώσει 

Το πτώμα βρέθηκε σε εμβρυακή στάση, δεμένο χειροπόδαρα με μονωτικές ταινίες.

Οι δολοφόνοι του είχαν τοποθετήσει στο κεφάλι του μια νάιλον σακούλα, την οποία επίσης είχαν δέσει με μονωτική ταινία.

Ολόκληρο το πτώμα ήταν τυλιγμένο σε νάιλον συσκευασία, δεμένη με μονωτικές ταινίες και παράλληλα οι δράστες είχαν τυλίξει την σορό του άτυχου άνδρα με ένα σεντόνι, το οποίο έφερε κηλίδες αίματος στο ύψος του προσώπου και τις πλάτης.

Λόγο της κατάστασης του πτώματος έπρεπε να περάσουν μερικές μέρες ώστε να ξεπαγώσει με φυσική διαδικασία το πτώμα προκειμένου να μην χαθούν τα φυσικά στοιχεία για να μπορέσει να διεξαχθεί νεκροτομή και να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου που όλα δείχνουν πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της  ιατροδικαστή Σ. Μαριανού, το πτώμα βρισκόταν  εδώ κι ένα χρόνο τοποθετημένο στον καταψύκτη.

Παράλληλα στον πυθμένα του καταψύκτη βρέθηκαν κηλίδες αίματος.

Ο γάμος με τη μικρότερη γυναίκα

Στο διαμέρισμα έμενε ο  63χρονος Βασίλης Κοκκίνης , συνταξιούχος ναυτικός, με μία γυναίκα από τη Βουλγαρία και το ανήλικο παιδί της.

Την γνώρισε και την παντρεύτηκε το 1997 ύστερα από ένα ταξίδι στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Ο 44χρονος τότε άνδρας μάλιστα πλήρωσε κάποιες οφειλές των γονιών της και τους αγόρασε σπίτι. Την έφερε στην Ελλάδα, την παντρεύτηκε, και το 2003 απέκτησαν ένα αγοράκι παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Συγγενείς και φίλοι κάνουν λόγο για ένα γάμο συμφέροντος από την πλευρά της 45χρονης και για ένα γάμο έρωτα και αποκατάστασης από την πλευρά του θαλασσοδαρμένου ναυτικού.

Τα τελευταία χρόνια το ζευγάρι είχε μετακομίσει στο διαμέρισμα της οδού Ευαγγελίστριας και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Ασφάλεια από τους ενοίκους της πολυκατοικίας, το ζευγάρι είχε συχνά πολύ έντονους καυγάδες.

Μάλιστα, μια πληροφορία που εξετάστηκε με σοβαρότητα από την Ασφάλεια Αττικής, ήταν ότι ο 63χρονος είχε χρεώσει στην σύζυγο του την διασπάθιση δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοίξει ο ίδιος στο παιδί του και είχε βάλει συνδικαιούχο την πρώην σύζυγο του.

Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης ανέφεραν πως το ζευγάρι πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είχε χωρίσει και ο 63χρονος μετακόμισε στο σπίτι του αδελφού του, όχι για πολύ όμως, καθώς επέστρεψε στην συζυγική στέγη σε μια προσπάθεια να τα ξαναβρεί με την 45χρονη Βουλγάρα, για χάρη του παιδιού του.

Από τις καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση οι αστυνομικοί που τη χειρίζονται εντοπίζουν τα “μελανά” σημεία στη σχέση του ζευγαριού.

Το πρόσωπο – κλειδί

Όλα αυτά οδηγούσαν τους έμπειρους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο Άνθρωπος “κλειδί” στην υπόθεση ήταν η 45χρονη Βουλγάρα με την οποία ήταν παντρεμένος ο συνταξιούχος ναυτικός.

Τα ίχνη της 45χρονης εξαφανίστηκαν 10 ημέρες πριν δηλώσει ο αδελφός του θύματος την εξαφάνιση του συγγενή του, τον Ιανουάριο του 2015.

Έστειλαν επείγον σήμα της Ασφάλειας Αττικής στην Ιντερπόλ, προκειμένου η 45χρονη γυναίκα από την Βουλγαρία να αναζητηθεί και να εντοπιστεί από τις Αρχές της χώρας της, καθώς εκτιμάται πως η ίδια έχει απόλυτη γνώση του περιστατικού και των συνθηκών της δολοφονίας.

Παράλληλα οι αστυνομικοί ερεύνησαν ενδελεχώς το ρόλο που μπορεί να έπαιξε στην δολοφονία του άτυχου πρώην ναυτικού ο μεγάλος γιος της 45χρονης από τον πρώτο της γάμο, ο οποίος είναι περίπου 30 ετών και ίσως να βρίσκεται και αυτός στην Βουλγαρία.

Νεκροψία

Το γεγονός πως το πτώμα του  ήταν παγωμένο “απαγόρευε” τη νεκροψία – νεκροτομή για να προσδιοριστούν τα πραγματικά αιτία του θανάτου.

Επιλέχθηκε να αφεθεί να ξεπαγώσει με φυσικό τρόπο ώστε να μη χαθούν στοιχεία που ενδεχομένως να οδηγήσουν στον δολοφόνο ή τους δολοφόνους.

Το πτώμα ξεπάγωσε το πρωί της Παρασκευής (15.01.2016) και η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαργιανού ξεκίνησε τη νεκροψία – νεκροτομή.

Η ιατροδικαστής αντίκρισε το πτώμα ενός ηλικιωμένου άντρα 60-65 ετών τυλιγμένο με ένα σεντόνι, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είχε ίχνη αίματος στο ύψος του κεφαλιού και της πλάτης.

Τον είχαν χτυπήσει στο κεφάλι με οικιακό σκεύος, πιθανόν τηγάνι.

Ο άτυχος ηλικιωμένος πέθανε από ασφυξία που προκλήθηκε καθώς ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας έκλεισαν το στόμα και τη μύτη του με μονωτική ταινία και στη συνέχεια τοποθέτησαν σακούλα στο κεφάλι του δεμένη με ταινίες. Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι ο θάνατος ήταν μαρτυρικός, φαίνεται ότι βασανίστηκε τουλάχιστον δύο λεπτά μέχρι να χάσει τη ζωή του.

Στη συνέχεια οι δολοφόνοι στην κυριολεξία συσκεύασαν το πτώμα τυλίγοντας το με σελοφάν και σακούλες, δένοντας το χειροπόδαρα και το τοποθέτησαν στο καταψύκτη, όπου και βρέθηκε ένα χρόνο έπειτα από την δολοφονία.

Αν και η σορός είχε ίχνη αίματος στο κεφάλι και την πλάτη, η ιατροδικαστής προσπαθεί να εξάγει στοιχεία που θα αναδείξουν τον τρόπο θανάτου του άτυχου άνδρα, χωρίς να αποκλείει ακόμη και το απομακρυσμένο ενδεχόμενο να ήταν ζωντανός αλλά αναίσθητος όταν τον έκλεισαν στον καταψύκτη.

Η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού είχε καταφέρει να αποκαλύψει τα στοιχεία του προσώπου, αφαιρώντας «χειρουργικά» την πετσέτα που το κάλυπτε.

Η διαδικασία αντιπαραβολής αποτυπωμάτων και DNA για την πλήρη ταυτοποίηση αποκάλυψε την ταυτότητα του θύματος.

Επρόκειτο για τον 65χρονο συνταξιούχο ναυτικό Βασίλη Κοκκίνη που αναγνώρισε και επίσημα ο αδερφός του, ο οποίος κλήθηκε το πρωί της Παρασκευής (15.01.2016) στο νεκροτομείο για τη διαδικασία της αναγνώρισης.

Ο λογαριασμός, ο χωρισμός και η επιμέλεια του παιδιού

Όταν παντρεύτηκαν άνοιξαν κοινό λογαριασμό ο οποίος τότε περιείχε 45.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια ταξιδιού του ναυτικού, με το παιδί νήπιο ακόμα, η 45χρονη πήρε τα χρήματα και έφυγε για την Κρήτη και μετά για τη Βουλγαρία. Με τη βοήθεια ιδιωτικού ντετέκτιβ εντοπίστηκε, επέστρεψε το παιδί όχι όμως τα χρήματα.

Με τα χρήματα, υποστήριξε ότι αγόρασε ακίνητα στη χώρα της στο όνομα του παιδιού, χωρίς ποτέ να παρουσιάσει έγγραφα που να το αποδεικνύουν.

Η 45χρονη εκμεταλλεύτηκε για ακόμη μια φορά την ευαισθησία του για το παιδί και κήρυξε “εικονική ανακωχή” με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Το 2004 ξεκινά η δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού.

Το 2008 ο πατέρας του ναυτικού λίγο πριν πεθάνει την ίδια χρονιά, έβαλε σε κλειστό τραπεζικό λογαριασμό του παιδιού περίπου 230.000 ευρώ τα οποία θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει όταν ενηλικιωνόταν, ενώ παράλληλα λέγεται πως του είχε γράψει κι ένα οικόπεδο “φιλέτο” στην περιοχή της Γλυφάδας.

Εκείνη τη χρονιά ο ναυτικός προτείνει στο δικηγόρο της συζύγου τα χρήματα του λογαριασμού να χρησιμοποιηθούν μαζί με τα δικά του 170.000 ευρώ για την αγορά οικοπέδου στο Λαγονήσι με την προϋπόθεση να γραφτεί στο όνομα του παιδιού.

Η Βουλγάρα αρνήθηκε.

Λίγο διάστημα μετά, επήλθε ρήξη στις σχέσεις του ζευγαριού, κατά μια πληροφορία λόγω του γεγονότος ότι η 43χρονη ξόδευε αφειδώς χρήματα από το λογαριασμό του παιδιού της.

Το 2008 το ζευγάρι χώρισε οριστικά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια δικαστική Οδύσσεια για την επιμέλεια του παιδιού. Αρχικά η επιμέλεια δόθηκε στην 43χρονη, με την προϋπόθεση πως δεν θα φύγει από την Ελλάδα και το παιδί κάθε Σαββατοκύριακο θα μένει με το πατέρα του.

Όταν είδε ότι χάνει την επιμέλεια του παιδιού βάζει μπροστά το σχέδιο “ανάληψης” των 230.000 ευρώ κάτι που καταφέρνει με τη χρήση πλαστογραφημένης υπεύθυνης δήλωσης εξουσιοδότησης χωρίς καν… γνήσιο υπογραφής, όπως αναφέρουν σχετικής πληροφορίες.

Έχοντας χάσει την επιμέλεια του παιδιού, το 2012 η 45χρονη φεύγει παράνομα στη Βουλγαρία, βάζοντας το 5χρονο τότε παιδί σε ένα χαρτόκουτο με… λαχανικά, στην καρότσα φορτηγού μαζί με άλλα εμπορεύματα, και δεν δίνει σημεία ζωής για αρκετούς μήνες.

Στην πατρίδα της πετυχαίνει δικαστικές αποφάσεις που της έδιναν την επιμέλεια του παιδιού, την ώρα που στην Ελλάδα διωκόταν για αρπαγή ανηλίκου, πλαστογραφία και υπεξαίρεση.

Μετά από αυτό, ο 63χρονος αναγκάστηκε να απευθυνθεί εκ νέου στην Δικαιοσύνη, για το γεγονός ότι δεν έβλεπε το ανήλικο αγοράκι του με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της πρώην συζύγου του.
Εντοπίζεται και πάλι από ιδιωτικό ντεντέκτιβ που προσλαμβάνει ο ναυτικός. Πείθεται, έρχεται στην Ελλάδα μαζί με το παιδί και συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” μαζί με το παιδί της, προερχόμενη από την Βουλγαρία.

Το αγοράκι τότε είχε παραλάβει ο πατέρας του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος δικαστικών αγωγών, με τελική απόφαση την επιμέλεια του παιδιού να αναλάβει η μητέρα του, χωρίς να παρακωλύεται η επαφή με τον πατέρα.

Ο εισαγγελέας δίνει εντολή να αφεθεί ελεύθερη, και το οριστικό διαζύγιο βγήκε τον Οκτώβριο του 2014.

Ο ναυτικός έμενε στο ιδιόκτητο σπίτι της οδού Αριστοτέλους στην Καλλιθέα ενώ εκείνη νοίκιασε το διαμέρισμα της οδού Ευαγγελιστρίας δέκα μήνες πριν από το έγκλημα  που προσδιορίζεται ότι έγινε την Πρωτοχρονιά του 2015.

Το βράδυ του Ιανουαρίου του 2015, όταν και εξαφανίζεται ο 63χρονος, φαίνεται πως είχε πάει στο διαμέρισμα της 45χρονης στην Καλλιθέα για να δει το παιδί του και να συζητήσουν για το μέλλον του.

Την ίδια μέρα ένας φίλος του τον είχε καλέσει να φάνε μαζί, με τον ναυτικό να αποδέχεται την πρόταση αναφέροντας ότι θα έρθει με το γιο του. Ποτέ δεν φάνηκε.

Αυτός ο φίλος ειδοποίησε τον αδελφό του ναυτικού με τον οποίο δεν είχαν καλές σχέσεις να δηλώσει την εξαφάνισή του στις 15 Ιανουαρίου 2015. Ένα χρόνο μετά ένας δικαστικός επιμελητής και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αποκαλύπτουν το έγκλημα στον… καταψύκτη.

Η εξιχνίαση

Στις 4 Ιουνίου 2016 η ΕΛ.ΑΣ συλλαμβάνει μία 26χρονη Βουλγάρα φίλη της 45χρονης γυναίκας του θύματος, που γνώριζε όλο το… οικονομικό παρασκήνιο.

Κατά την διάρκεια της απολογίας της στον ανακριτή η 26χρονη ομολόγησε ότι προσφέρθηκε να βοηθήσει τη φίλη της βρίσκοντας άνθρωπο που θα σκότωνε τον 63χρονο συνταξιούχο ναυτικό.

Η 26χρονη Βουλγάρα δήλωσε ότι πήρε 3.000 ευρώ από την 45χρονη πρώην σύζυγο του θύματος για να τη φέρει σε επαφή με τρεις Ρουμάνους, οι οποίοι και τη βοήθησαν να βγάλει από τη μέση τον 63χρονο και να πάρει στη συνέχεια τον τραπεζικό του λογαριασμό με  240.000 ευρώ.

Αμέσως μετά τη δολοφονία, η 45χρονη πρώην σύζυγος του θύματος πήρε τον γιο τους και τα χρήματα και έφυγε για την πατρίδα της, τη  Βουλγαρία, όπου διαμένει πλέον μόνιμα, ανοίγοντας, όπως λένε οι πληροφορίες, μεσιτικό γραφείο.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η 26χρονη Βουλγάρα στους αστυνομικούς, η ίδια σύστησε στην πρώην σύζυγο τους Ρουμάνους.

Όπως είπε η 26χρονη, η πρώην σύζυγος είχε στήσει καρτέρι θανάτου στον ναυτικό, καλώντας τον στο διαμέρισμα για να δει τον γιο τους και να του δώσει τα δώρα της Πρωτοχρονιάς. Εκεί όμως βρίσκονταν ήδη η 26χρονη φίλη της και οι τρεις Ρουμάνοι.

Την ώρα της δολοφονίας ο 12χρονος γιος του θύματος ήταν μαζί της στο μπαλκόνι του σπιτιού. «Είχα βγει στο μπαλκόνι και κρατούσα το παιδί, προκειμένου οι τρεις Ρουμάνοι να σκοτώσουν τον άνθρωπο. Του έδωσαν να πιει ένα ποτό, στο οποίο είχαν ρίξει υπνωτικά χάπια, όμως ο ναυτικός φαίνεται πως κατάλαβε ότι θα τον σκοτώσουν και προσπάθησε να αντιδράσει, με συνέπεια ένας από τους κακοποιούς να τον χτυπήσει στο κεφάλι με ένα ρόπαλο. Τους άκουγα που τον χτυπούσαν και μιλούσα δυνατά στο παιδί για να μην καταλάβει τίποτα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, τοποθέτησαν το πτώμα στον καταψύκτη, αφού πρώτα το πακετάρισαν με νάιλον συσκευασίες και το έδεσαν με μονωτικές ταινίες.

Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής όταν ανακαλύφθηκε το πτώμα, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία, ο θάνατος του άτυχου 63χρονου ήταν ασφυκτικός και επήλθε από τον εγκλεισμό του στον καταψύκτη!

Η 26χρονη υποστήριξε ότι από 3.000 ευρώ πήραν, εκτός από την ίδια, και οι τρεις Ρουμάνοι, αλλά και ο Βούλγαρος που μετέφερε στο διαμέρισμα τον καταψύκτη μέσα στον οποίο βρέθηκε το θύμα.

Τέλος δίχως τέλος

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας σχημάτισαν δικογραφία και περιμένουν την έκδοση ενταλμάτων για τον 29χρονο Ρουμάνο φυσικό αυτουργό ο οποίος έχει διαφύγει στο εξωτερικό, δύο άγνωστους άντρες  συνεργάτες του 29χρονου Ρουμάνου και την 45χρονη Βουλγάρα Ρομά Ανέλια Αλεξάντροβα , πρώην σύζυγο του ναυτικού ως ηθική αυτουργό.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία είναι και ένας 32χρονος Βούλγαρος ήδη έγκλειστος των φυλακών Νιγρίτας.

Στα ίχνη της πρώην συζύγου

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι Βουλγάρικες Αρχές που είχαν δεχθεί αίτημα από την Ασφάλεια Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν στην Βάρνα την πρώην σύζυγο του θύματος, η οποία είναι Βουλγάρα Ρομά,  έστειλαν επίσημη απάντηση για τις έρευνες τους στους Έλληνες συναδέλφους τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Βούλγαροι αστυνομικοί έχουν ήδη εντοπίσει την κατοικία της 45χρονης Βουλγάρας, και απλά περιμένουν επίσημο έγγραφο από την Ασφάλεια Αττικής, το οποίο πρέπει να περιέχει σαφή στοιχεία για το ρόλο που έχει παίξει στην δολοφονία του πρώην συζύγου της η 45χρονη Ρομά , ώστε να την προσαγάγουν και να την στείλουν στην Ελλάδα προκειμένου να εξεταστεί από τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Η ύποπτη φαίνεται να κάνει… real estate στη Βάρνα της Βουλγαρίας, αγοράζοντας ακίνητα με τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που είχε αποσπάσει από τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς που είχε με τον πρώην σύζυγό της.

Έρευνα – επιμέλεια: Συντακτική ομάδα Volvipress.gr

Σχόλια

Σχόλια

Κατατίθεται σε
Σχετικές Δημοσιεύσεις
One Response to “Ιστορίες Εγκλημάτων: Έρωτας στην Κατάψυξη”
 1. volvi press
  # 31/10/2017 στο 8:56 ΜΜ

  Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η 50χρονη γυναίκα-“αράχνη” από τη Βουλγαρία, που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του 63χρονου πρώην συζύγου της Βασίλη Κοκκίνη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016.

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Espresso”, την ενοχή της ίδιας, όσο και των δύο συγκατηγορούμενων της στην υπόθεση είχε προτείνει ο εισαγγελέας της έδρας.

  “Εξύφαινε μέρα – μέρα το εγκληματικό της σχέδιο”, ανέφερε για την 50χρονη κατηγορούμενη ο εισαγγελέας, χαρακτηρίζοντας τη δολοφονία του άτυχου ναυτικού ως ένα από τα χειρότερα εγκλήματα στην Ελλάδα. Στην πρόταση-καταπέλτη για την πρώην σύζυγο του θύματος τόνισε ότι το σχέδιο της ήταν να πάρει την περιουσία του. “Από την αρχαία Ελλάδα υπήρχε σεβασμός στον νεκρό”, είπε, ζητώντας την ενοχή της 50χρονης Ανέλια Αλεξάνρτοβ.

  Ο εισαγγελικός λειτουργός απέδωσε ρόλο-κλειδί και στην 27χρονη Βουλγάρα, η οποία “είχε πλήρη επίγνωση του σχεδίου και ήταν παρούσα και στην ανθρωποκτονία”. Μάλιστα, ζήτησε από τους ενόρκους να μην συγκινηθούν από τα δάκρυα των δύο γυναικών, ενώ πρότεινε την απαλλαγή, λόγω αμφιβολιών, του τρίτου κατηγορουμένου για την πράξη της υπόθαλψης εγκληματία.

  Τελικά, η 27χρονη καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη, ενώ στον τρίτο κατηγορούμενο επεβλήθη ποινή κάθειρξης τριών ετών με αναστολή.

  Είχε προηγηθεί η πολύωρη απολογία της 50χρονης, η οποία αρνήθηκε ότι συμμετείχε στη δολοφονία του συζύγου της, αλλά παραδέχτηκε πως είχε ζητήσει από την νεαρή συγκατηγορούμενή της να τον “τρομάξουν”.

  Μάλιστα, κατηγόρησε το θύμα ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τον 14χρονο, σήμερα, γιο τους.

  “Έπινε και έχανε τον κόσμο… Δεν μπορούσα να αποδείξω πως κακοποιούσε το παιδί μου”, είπε στο δικαστήριο.

  “Με μπλέξανε σε αυτή την ιστορία, δεν θα σκότωνα ποτέ κάποιον”, υποστήριξε και η 27χρονη συγκατηγορούμενη της.

  “Μου είπε τι είχε κάνει ο πρώην άνδρας της στο παιδί, με ρώτησε αν μπορούσα να βρω κάποιον για να τον τρομάξει, την λυπήθηκα”, πρόσθεσε.

  Την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία αρνήθηκε στην απολογία του και ο… μεταφορέας του καταψύκτη.

Αφήστε μια απάντηση