Ιστορίες Εγκλημάτων: Το Πάζλ της Καλλιθέας!

Το ημερολόγιο γράφει Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014.

Είναι ένα συνηθισμένο χειμωνιάτικο βράδυ στην έρημη Αθήνα. Ο Γιάννης όπως κάθε βράδυ, περιφέρεται στα στενάκια της Αθήνας ψάχνοντας στους κάδους τα σκουπίδια για κάποιους, θησαυρό για τον ίδιο, όντας συλλέκτης σε μία προσπάθεια να εμπλουτίσει την προσωπική του συλλογή με τα γραμματόσημα.

Νιώθει τυχερός ,μιας και πριν από λίγη ώρα βρήκε πάνω από 20 γραμματόσημα, και ποιος θα το περίμενε, μαζί με αυτά και κάποια παλιά νομίσματα μέσα σε κουρελιασμένα  ρούχα.

«Ο τελευταίος για σήμερα» σκέφτηκε, ανοίγοντας τον κάδο απορριμμάτων, με το κρύο να έχει γίνει πιο έντονο, σε σημείο που του τρυπούσε τα κόκκαλα.

Βλέπει έναν σχεδόν καινούργιο ταξιδιωτικό σάκο..

«Μα δεν λυπούνται τα λεφτά τους» μονολογεί τραβώντας τον σάκο έξω.

Άνοιξε το φερμουάρ και πετάχτηκε σαν ελατήριο προς τα πίσω αφήνοντας μία κραυγή «Θεέ μου».

Βρίσκεται στην οδό Σπάρτης 50 στην Καλλιθέα και σίγουρα η σημερινή νύχτα θα του έμενε αξέχαστη για πολύ καιρό.

Μέσα στον σάκο είχε δύο τεμαχισμένα ανθρώπινα πόδια και ένα τζιν παντελόνι γεμάτο αίματα… .

Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν τις έρευνες.

Το μακάβριο εύρημα προκαλεί σοκ και ανατριχίλα ακόμα και στους έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας που έχουν δει δεκάδες περιπτώσεις εγκλημάτων.

Τα ανατριχιαστικά ευρήματα μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο όπου ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα ανθρώπινα πόδια είχαν τεμαχιστεί από το μηρό με μαχαίρι ή πριόνι. Το ένα πόδι ήταν κομμένο με πριόνι από το γόνατο και κάτω και το δεύτερο από το αστράγαλο και κάτω.

Τα μέλη που παρέμειναν στον κάδο περίπου 24 ώρες, και ανήκαν σε άνδρα ηλικίας 15 έως 25 ετών, Ευρασιατικής φυλής, πιθανότατα Καυκάσιο.

Δεν το χωρά ανθρώπου νους ότι υπάρχουν εγκληματίες που τεμαχίζουν τα θύματα τους και πετάνε τα μέλη τους στα σκουπίδια, τρέφοντας τα πια σκοτεινά και ταπεινά ένστικτά τους.

Παρ όλες τις διεξοδικές έρευνες, μην έχοντας από κάπου να πιαστούν οι αρχές δεν καταλήγουν πουθενά, μένοντας στο σκοτάδι.

Η συνέχεια της Φρίκης

Μία εβδομάδα μετά, στις 7 Φεβρουαρίου 2014, ανακαλύπτεται από τους υπαλλήλους του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο, ένας ταξιδιωτικός σάκος που είχε μέσα τον κορμό ενός πτώματος με τα χέρια και το κεφάλι πολτοποιημένο, πιθανόν από χτυπήματα με σφυρί.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος του προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, που προκλήθηκε από αμβλύ όργανο.

Ο ιατροδικαστής συνέθεσε τα μέλη και κατέληξε πως ανήκαν στον ίδιο άνθρωπο του οποίου, τα κάτω άκρα είχαν βρεθεί στην Καλλιθέα, κάτι που απέδειξε η εξέταση DNA.

Από την δακτυλοσκοπική έρευνα δεν προέκυψε κάτι, όμως στα ρούχα του πτώματος που βρέθηκε στον Ασπρόπυργο βρέθηκε ένα usb-stick στο οποίο μέσα υπήρχε αποθηκευμένη μία φωτογραφία ενός νεαρού άντρα η οποία δημοσιεύθηκε από τις Αρχές με σκοπό την παροχή πληροφοριών για στοιχεία ταυτότητας του θύματος, που βρέθηκε δολοφονημένος.

Από την εξέταση της φωτογραφίας, προέκυψε πίσω από τον εικονιζόμενο μία πινακίδα, η οποία είναι γραμμένη στα συριακά και οι Αρχές καταλήγουν, πως πρόκειται για Σύριο υπήκοο, όμως η κατάσταση που επικρατεί στην Συρία δεν βοηθάει στην περαιτέρω ταυτοποίηση του θύματος.

Ως κίνητρο της δολοφονίας, οι Αρχές πίστευαν πως υπήρχε πιθανή η εμπλοκή του θύματος με κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών ή και συνδυασμός με ναρκωτικά, αφού συνήθως οι άνθρωποι αυτοί που πέφτουν θύματα των κυκλωμάτων διακίνησης μη νομίμων μεταναστών, στην πλειονότητά τους αναγκάζονται μετά να δουλεύουν σε άλλες «δουλειές» για εκείνους και όταν κάτι «στραβώνει» η κατάληξη συνήθως είναι αυτή…

Αδιέξοδο…

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνεται στη δημοσιότητα η φωτογραφία του άνδρα, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπούσε στην ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας του θύματος και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Δυστυχώς όμως η υπόθεση αυτή θα μείνει στον πάγο για περισσότερο από ένα χρόνο, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

Παρ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια το Τμήμα Εγκλημάτων στάθηκε τυχερό.

Τον 27χρονο αναγνώρισε από τη φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε, καθηγητής του, στο Πανεπιστήμιο, ο οποίος και ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα ο 27χρονος, τελειόφοιτος της ιατρικής σε Πανεπιστήμιο της Δαμασκού, ως αντικαθεστωτικός, εγκατέλειψε τη χώρα, και εισήλθε στην Ελλάδα με δουλεμπορικό δίκτυο, με σκοπό να ταξιδεύσει στη Σουηδία.

Θάνατος  εξ’ ανατολών

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής μαζί με την συμβολή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, καταφέρνει να εξιχνιάσει την ανθρωποκτονία του 27χρονου Σύρου.

Οι δράστες της αποτρόπαιης δολοφονίας του νεαρού Σύριου, είναι δύο συμπατριώτες του, ηλικίας 32 και 22 ετών.

Ο πρώτος βρισκόταν ήδη κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, ενώ ο δεύτερος συνεχίζει να αναζητείται μέχρι σήμερα.

Μέσα από την ανακριτική διαδικασία και τις καταθέσεις, προέκυψε ότι το θύμα είχε εισέλθει στην Ελλάδα με την βοήθεια των παράνομων διακινητών λίγο πριν δολοφονηθεί.

Ο Σκοπός του ήταν να ταξιδέψει στη Σουηδία, όμως, λόγω έλλειψης ταξιδιωτικών εγγράφων, ήρθε σε επαφή με τον 32χρονο Σύριο, ο οποίος δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Συμφωνήθηκε η προώθηση του θύματος στην Σουηδία, με την καταβολή χρηματικής αμοιβής ύψους 4.000 ευρώ.

Ο 27άχρονος είχε ενημερώσει την αδελφή του, ότι με την άφιξή του στη Σουηδία θα ενημέρωνε με SMS να καταβάλει μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς, τα χρήματα.

Οι δύο Σύριοι κάλεσαν τον 27άχρονο στο σπίτι τους στην Καλλιθέα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς καθώς την επόμενη ημέρα θα “ταξίδευε”, όπου τον δολοφόνησαν και απέστειλαν από το κινητό τηλέφωνο του θύματος SMS στην αδελφή του, ώστε να ξεκινήσει η μεταφορά του ποσού, όπως είχε συμφωνηθεί.

Στη συνέχεια τεμάχισαν την σορό, μοίρασαν τα κομμάτια σε δύο ταξιδιωτικούς σάκους και τα πέταξαν προκειμένου να εξαφανίσουν το παραμικρό ίχνος της ύπαρξης του νεαρού.

Ο 32χρονος δράστης μετά το έγκλημα εξαφανίσθηκε, διαφεύγοντας στην Τουρκία, όπου συνέχισε να δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, πράξη και για την οποία τελικά συνελήφθη την 2-9-2014 από τις Λιμενικές Αρχές της Πάτμου, όταν πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να μεταφέρει με σκάφος αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και φυλακίστηκε στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, όπου και εντοπίσθηκε μετά από αναζητήσεις.

Σε βάρος του, και του συνεργού του  σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία

κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της περιύβρισης νεκρού και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη συνεχίζονται.

Έρευνα – επιμέλεια: Συντακτική ομάδα Volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.