Ιστορίες Εγκλημάτων: H παπαδιά και ο εραστής

Ο πατέρας Αθανάσιος Αυγερόπουλος γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής και πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Ήταν μόλις  23 ετών όταν γνώρισε την 16χρονη  Θεοδώρα Καρβελά. Αμέσως, αποφάσισε να τη χρίσει πρεσβυτέρα. Σύντομα ο παπάς χειροτονήθηκε, και οι δυο τους έμειναν στα Πυρά Φωκίδας, όπου έφτιαξαν το σπιτικό τους.

Πολλοί ήταν όμως εκείνοι που δεν είδαν με καλό μάτι αυτό το γάμο. Και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν, αφού θεωρούσαν πως η 16χρονη τότε Θεοδώρα, είχε δείξει σημάδια.

Δεν τα έβλεπε όμως ο παπάς, λειτουργούσε σε τρεις εκκλησίες της περιοχής με μοναδικό σκοπό να τραβήξει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στον οίκο του Θεού.

Ιερουργούσε στο χωριό Πυρά Ηρακλέους στην Φωκίδα στους πρόποδες της Οίτης, όπου διατηρούσε και οικογενειακή ταβέρνα. Παράλληλα, εξυπηρετούσε και γειτονικά χωριά όπως το Μαυρολιθάρι στα οποία επίσης λειτουργούσε μια και δεν διέθεταν εφημέριους.

Ήταν αφοσιωμένος στο θεάρεστο έργο του και αγαπούσε τη μητέρα των τριών του γιών.

Στο χωριό, το σούσουρο γύρω από την παπαδιά ήταν έντονο, μιας και πολλοί την ειρωνεύονταν για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, τα αχαλίνωτα πάθη, τη μυστική της ζωή και τις περίεργες απουσίες της, που κάθε άλλο παρά καθωσπρέπει ήταν όπως αρμόζει σε μία παπαδιά.

Τραγική ειρωνεία; Ο παπάς, σε τέσσερις μήνες από τώρα θα γινόταν παππούς!

Την Τρίτη 4.Σεπτεμβρίου 2012 συγκλονίζει το πανελλήνιο η είδηση της δολοφονίας του ιερέα Αθανάσιου Αυγερόπουλου στα Κρέστενα Ηλείας.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο ιερέας και η 43χρονη σύζυγός του, η οποία καταγόταν από το Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας διέμεναν σε ξενοδοχείο στον Πύργο.

Το ζευγάρι θα πήγαινε για λίγες μέρες στο πατρικό της συζύγου, στο χωριό Φλόκα στην Ηλεία, όπου επί τη ευκαιρία θα έκαναν και κάποιες δουλειές που αφορούσαν μια ταβέρνα που θα άνοιγαν στο όνομά της στο χωριό του ιερέα στα Πυρά Φωκίδας.

Ξεκίνησαν το πρωί και έφυγαν από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με κατεύθυνση τη Ζαχάρω διαμέσου της Κρέστενας για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα.

Μόλις βγήκαν στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση Κρεστένων στο 34οχλμ έκαναν στάση, περίπου στις 12.15.

Ο 52χρονος ιερέας είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του για προσωπική ανάγκη της συζύγου του.

Τη στιγμή που είχε απομακρυνθεί η σύζυγός του, άκουσε πυροβολισμούς και γυρνώντας είδε τον ιερέα, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, όπου βάση των περιγραφών της 43χρονης άρχισε να αναζητά δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κράνη.

Ο 52χρονος δέχθηκε τουλάχιστον οκτώ με εννέα σφαίρες, από τους δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του.

Η Ανατροπή

Αρχικά, οι αστυνομικοί εξέτασαν το ενδεχόμενο της ληστείας όμως αυτό απομακρύνθηκε από τη στιγμή που οι δράστες δεν έψαξαν για χρήματα στο αυτοκίνητο και στις τσέπες του θύματος.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί άρχισαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο των προσωπικών διαφορών.

Την λύση του μυστηρίου έδωσε η γυναίκα του Ιερέα που υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις κατά την διάρκεια της κατάθεσης της , στρέφοντας έτσι τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και τις έρευνες σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή του κινήτρου της ληστείας . Ένα από τα κίνητρα που άρχισε να ερευνάται μετά από αυτή την εξέλιξη ήταν αυτό του εγκλήματος πάθους.

Τα λάθη που κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών

Τέσσερα ήταν τα βασικά λάθη σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” που οδήγησαν τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

1) Η παπαδιά κατέθεσε ότι στο αυτοκίνητο υπήρχε μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο είχε κάνει ανάληψη από ΑΤΜ από τράπεζα στην Ηλεία. Θέλησε δηλαδή να στρέψει τις έρευνες στο σενάριο της ληστείας αλά όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ούτε ανάληψη είχε γίνει ενώ οι πυροβολισμοί έδειχναν ότι ο δράστης ήθελε να σκοτώσει και όχι να ληστέψει.

2) Σύμφωνα με τα λεγόμενα της απομακρύνθηκε για να ικανοποιήσει τη σωματική της ανάγκη 200 μέτρα από το αυτοκίνητο. Αυτό κίνησε τις υποψίες στους αστυνομικούς ότι ήθελε να δώσει χρόνο στον δράστη.

3) Η 43χρονη κατέθεσε ότι τον τελευταίο καιρό δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε αφού όπως διαπιστώθηκε από καταθέσεις ο ιερέας δεν είχε προσωπικές διαφορές με κανέναν.

4) Συνεχώς ανέφερε ότι είναι σε κατάσταση σοκ πράγμα που δεν συνέβαινε αφού μπορούσε να θυμηθεί με ακρίβεια τι ώρα έφυγαν από την Ηλεία αλλά και τι ώρα σταμάτησε το αυτοκίνητο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με μάρτυρα-κλειδί στην υπόθεση υπήρχαν κάποια στοιχεία που από την αρχή έδειχναν πως κάτι δεν πάει καλά με την 43χρονη παπαδιά.

  1. Δεν έκλαιγε για τον άνθρωπο της και είχε την ψυχική δύναμη να τηλεφωνήσει στα παιδία της (ενώ έλεγε πως είναι σε κατάσταση σοκ)
  2. Δεν πήγε ούτε μία στιγμή κοντά στον αιμόφυρτο σύζυγό της
  3. Είπε ότι διέφυγαν οι δράστες με μηχανή μεγάλου κυβισμού ενώ δεν υπήρχαν καθόλου σημάδια από ρόδες μηχανής στο χώμα.
  4. Δεν υπήρχαν κάλυκες στην περιοχή οπότε αυτό αποδείκνυε από την αρχή ότι δεν ήταν πυροβόλο όπλο αλλά καραμπίνα.

Έχοντας υποπέσει σε αντιφάσεις, σε συνδυασμό με την πίεση της ανάκρισης, η 43χρονη παπαδιά, ομολογεί στους αστυνομικούς την ενοχή της, και κατονομάζει τον συνεργό της. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θέλοντας να συλλάβουν τον δράστη ζήτησαν από την παπαδιά να τηλεφωνήσει στον δράστη.

Χαρακτηριστικό του πόσο ο ίδιος είχε αδυναμία στην παπαδιά, είναι το γεγονός πως οι αστυνομικοί της ζήτησαν να του πει να την περιμένει στα ΚΤΕΛ προκειμένου να φύγουν μαζί και αυτός ουδέποτε υποψιάστηκε πως ήταν παγίδα.

Έτσι, δέκα λεπτά μετά το τηλεφώνημά της, ο δράστης την περίμενε στα ΚΤΕΛ όπου και συνελήφθη.

Ο 41χρονος από τους Κρουνούς της Κρέστενας μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση με την 43χρονη παπαδιά.

Ομολόγησαν την πράξη τους τα ξημερώματα, δίνοντας στους αστυνομικούς όλα αυτά τα στοιχεία που τους οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Την επόμενη μέρα μεταφέρθηκαν για αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος όπου έδειξαν στους αστυνομικούς πώς εκτυλίχτηκε το καρτέρι θανάτου στον ιερέα στους Κρουνούς Κρεστένων δίπλα στην Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας..

Ο δράστης φέρεται να είχε ερωτικό δεσμό με την σύζυγο του ιερέα και να είχαν προσχεδιάσει το φονικό.

Η Προανάκριση

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 προσάγονται  στις 11.50 το πρωί στον Εισαγγελέα Πύργου η παπαδιά και ο δολοφόνος του παπά προκειμένου να απολογηθούν.

Η ίδια εμφανίστηκε με μαύρα ρούχα και κόκκινα εσώρουχα στην απολογία της, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση όχι μόνο  στους άντρες της ΕΛ.ΑΣ που τη συνόδευαν αλλά σε όλη την κοινή γνώμη.

Ο κόσμος που είχε πληροφορηθεί την προσαγωγή των κατηγορουμένων, είχε συγκεντρωθεί στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου και τους αποδοκίμασε με έντονο τρόπο.

Με βρισιές και γιουχαΐσματα «υποδέχτηκαν» κάτοικοι της Ηλείας που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου την σατανική παπαδιά και τον εραστή της που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον 53χρονο ιερέα.

H προσαγωγή έγινε μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας από τις Αστυνομικές δυνάμεις και ήδη οι δυο φέροντες ως βασικοί κατηγορούμενοι της εν ψυχρώ δολοφονίας του ιερέα στην Ηλεία βρίσκονται ενώπιον του Εισαγγελέα και του Ανακριτή.

Η κατηγορούμενη είπε προσερχόμενη στον εισαγγελέα ότι δεν επιθυμούσε παράσταση συνηγόρου υπεράσπισής της.

Η κατηγορούμενη παπαδιά κατά τη διάρκεια της απολογίας της υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, ο ιερέας την χτυπούσε, γεγονός που γνώριζαν και οι γείτονες. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως θύματα της άσχημης συμπεριφοράς του έπεσαν και τα τρία παιδιά τους.

«Είχε και άλλους συντρόφους»

Η εξωσυζυγική της σχέση με τον 41χρονο άνδρα φαίνεται πως δεν ήταν η πρώτη. Δημοσιεύματα της τότε εποχής έκαναν λόγο και για άλλες σχέσεις που διατηρούσε στο παρελθόν. Μάλιστα, κάποιες από αυτές ήταν γνωστοί του ιερέα.

Πληροφορίες θέλουν την παπαδιά, να εξομολογείται πως είναι σεξομανής, διατηρούσε σχέσεις με παραπάνω από έναν άντρες, ενώ τους έδινε και Viagra για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ερωτικές της επιθυμίες.

Όπως η ίδια τόνισε, ο δράστης του φονικού είχε πολύ καλές επιδόσεις στο κρεβάτι και για το λόγο αυτό διατηρούσε μαζί του μια σχέση πάθους.

Υπήρχε στο παρελθόν και άλλη παράνομη σχέση της, και πάλι με κατάδικο των φυλακών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” η παπαδιά φαίνεται πως αναζητούσε τον δολοφόνο στις φυλακές, εκεί όπου ο πατέρας Αθανάσιος προσπαθούσε να σώσει ψυχές.

Μετά τις αποκαλύψεις ότι προσπάθησε μέσω ισοβίτη να βρει τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του άτυχου συζύγου της και μέσω αυτού τελικά κατέληξε στον δράστη, τώρα πληροφορίες απ’ τον τόπο καταγωγής της λένε πως μάλλον ήταν η τρίτη της προσπάθεια.

“Ποτέ δεν έπεισε τον δράστη να σκοτώσει τον ιερέα”

Υποστηρίζει πως είχε εξωσυζυγική σχέση με τον συγκατηγορούμενο της για τρεις μήνες αλλά ποτέ δεν του ζήτησε να σκοτώσει τον άνδρα της.

Επίσης, ανέφερε ότι την ημέρα της δολοφονίας είχαν κλείσει ραντεβού με τον φερόμενο ως δράστη ώστε να μιλήσει με τον άνδρα της και όχι για να τον δολοφονήσει.

Ο εισαγγελέας κρίνει προφυλακιστέους  την  43χρονη παπαδιά και τον 40χρονο εραστής της για την δολοφονία του ιερέα στην Ηλεία.

Η παπαδιά μέσω του συνηγόρου υπεράσπισης υποστήριζε πως είναι αθώα και έριχνε όλη την ευθύνη στον 41χρονο εραστή της.

H παπαδιά περνώντας από τον Ανακριτή για τον Εισαγγελέα, φώναξε στους δημοσιογράφους: “Είμαι αθώα, το μετάνιωσα”.

Ο δικηγόρος του φερόμενου ως δράστη του φονικού, Τάσος Τσατάς, υποστήριξε με δηλώσεις του ότι ο πελάτης του πυροβόλησε με κλειστά μάτια γιατί δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει.

Εκεί, όπου το πρωί, μπήκε από την πίσω πόρτα η κατηγορούμενη, για να αποφύγει το συγκεντρωμένο και… οργισμένο πλήθος.

Όπως είπε ο δικηγόρος της, η γυναίκα υποστηρίζει ότι για όλα ευθύνεται ο εραστής της και η ζήλια του. Μάλιστα λέει, ότι ο εραστής της την απειλούσε!

“Τη ζήλευε σε παθολογικό βαθμό, την εκβίαζε, την απειλούσε και τη φόβιζε ότι αν δε φύγει μαζί του, θα σκοτώσει τον άντρα της” είπε ο δικηγόρος της. Ωστόσο διευκρίνισε, ότι για αυτές τις “απειλές” δεν είχε ενημερώσει την αστυνομία η παπαδιά, γιατί δεν περίμενε ότι αυτά που της έλεγε ο εραστής της, θα τα κάνει πράξη.

Το “φονικό” ραντεβού κλείστηκε για να… μιλήσουν ο παπάς με τον εραστή

Αυτό τουλάχιστον μετέφερε ο δικηγόρος της παπαδιάς στους δημοσιογράφους. Ότι δηλαδή, οι δύο άνδρες θα βρίσκονταν για να συζητήσουν και ότι σε καμία περίπτωση, η παπαδιά, δεν ήξερε πως ο εραστής της θα σκότωνε τον άντρα της. Μάλιστα, σύμφωνα με το δικηγόρο της, ο εραστής της την απείλησε μετά το έγκλημα και γι’ αυτό είπε τα όσα είπε στην πρώτη της κατάθεση και όχι την αλήθεια. “Έκανε δεσμό με τον λάθος άνθρωπο που η ζήλια του όπλισε το χέρι” κατέληξε ο δικηγόρος της.

Στις 13.9.2012 την Πέμπτη η Δώρα Καρβελά και ο εραστής της οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια.

Η διαλεύκανση του εγκλήματος διήρκεσε εννέα ημέρες και η μεταφορά της άργησε γιατί οι φυλακές ήταν γεμάτες χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας άλλων προσώπων.

Η κατηγορία της 43χρονης ήταν ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος.

Ο εραστής στέλνει ραβασάκια στην παπαδιά

Ο 41χρονος Δολοφόνος εμφανιζόταν αμετανόητος , καθώς ακόμα και μέσα από τη φυλακή συνέχιζε να αναζητά τον έρωτα της παπαδιάς. Οι δύο συγκατηγορούμενοι κρατούνταν σε διαφορετικά κελιά ώστε να μην έχουν καν οπτική επαφή. Ωστόσο, ο 41χρονος που φέρεται να εξακολούθησε να τρέφει αισθήματα προς την παπαδιά, προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της με σημειώματα και ζητούσε συνεχώς να τη δει έστω για λίγο και να της μιλήσει.

Τυφλωμένος από το πάθος του για την παπαδιά ο 41χρονος έγραφε συνεχώς ερωτικά γράμματα, ζητώντας από τους υπεύθυνους των φυλακών να τα δώσουν στην παπαδιά.

Μ’ ένα ανορθόγραφο σημείωμα που γράφει: «Ότι έγινε, έγινε θα το ξεπεράσουμε μαζί», επιχειρούσε  να επαναπροσεγγίσει την παπαδιά. Οι πληροφορίες λένε ότι  παπαδιά δεν είχε απαντήσει σε κανένα από τα σημειώματα και το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας το περνούσε αμίλητη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να τον ξαναδεί.

Αλλαγή αρχικής κατάθεσης

Ο κατηγορούμενος που βρισκόταν  προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, ζήτησε να ξανακαταθέσει στον ανακριτή άλλαζοντας τελείως την αρχική του κατάθεση, ισχυριζόμενος ότι τον ανάγκασαν να ομολογήσει το έγκλημα, δίχως να το έχει κάνει.

«Δεν πυροβόλησα το σύζυγο της παπαδιάς και ουδέποτε πήγα στον τόπο του συμβάντος για να του αφαιρέσω τη ζωή. Εκείνη τη μέρα εργαζόμουν στην Κρέστενα από τις 9:30 το πρωί μέχρι τη 13:50 μετά το μεσημέρι. Με την παπαδιά επικοινωνούσαμε με γραπτά μηνύματα. Μου έγραφε πως με αγαπάει και μου ζητούσε να χωρίσω από τη γυναίκα μου. Μου έλεγε πως την έδερνε ο παπάς και μου ζητούσε και χρήματα… Με κλειστά μάτια το είπα. Εγώ δε μπορώ να πάω ούτε σε κηδεία, σας λέω την αλήθεια» είπε ο 41χρονος κατηγορούμενος, χαρακτηρίζοντας τον 52χρονο ιερέα «ανθρωπάκι». «Με ανάγκασαν να ομολογήσω» λέει ο εραστής της παπαδιάς

Η Δίκη

Με τις καταθέσεις των μαρτύρων και τις απολογίες των κατηγορουμένων ξεκίνησε την Παρασκευή 21.6.2013 ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Αιγίου, η δίκη για τη δολοφονία του παπα-Θανάση Αυγερόπουλου από τη Φωκίδα.

Στο εδώλιο κάθισε η 43χρονη παπαδιά Θεοδώρα και ο 41χρονος εραστής της Νίκος, κατηγορούμενοι πως από κοινού οργάνωσαν τη δολοφονία του άτυχου ιερέα, η μεν ως ηθική αυτουργός και ο δε ως εκτελεστής.

Αν και θα ανέμενε κανείς να ρίξει όλο το φταίξιμο στην πρώην ερωμένη του, ο εραστής της πρεσβυτέρας ομολόγησε την πράξη του και υποστήριξε για πρώτη φορά ότι δεν τον έβαλε εκείνη να σκοτώσει τον 52χρονο ιερέα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η παπαδιά δεν γνώριζε για την πρόθεσή του να τον σκοτώσει.

Από την πλευρά της η 43χρονη παπαδιά αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι δεν όπλισε εκείνη το χέρι του εραστή της.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων δικαστική ψυχολόγος, που τόνισε ότι είναι αδύνατον να πειστεί κάποιος σε διάστημα τριών μηνών να προβεί σε ανθρωποκτονία.

Στις 26 Ιουνίου καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη και τέσσερα χρόνια φυλάκιση  ο 41χρονος εραστής της παπαδιάς για τον φόνο του ιερέα συζύγου της.

Την ίδια στιγμή σε ισόβια καταδικάστηκε και η παπαδιά. Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγίου δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, τόσο στον εραστή όσο και στην ίδια την παπαδιά και καταδικάστηκαν με ψήφους 7-0 για τον εραστή και 6 – 1 για την παπαδιά. Μόνο ένας δικαστής είχε προτείνει την αθώωση της γυναίκας.

Ο ισχυρισμός του κατά την  διάρκεια της απολογίας του ο 41χρονος, άλλαξε την προανακριτική του κατάθεση, τόνισε ότι η παπαδιά δεν φταίει σε τίποτα και πως ο ίδιος, πάνω στη ζήλεια και τη θολούρα του, σκότωσε τον ιερέα, χωρίς να συμμετέχει σε καμία περίπτωση η παπαδιά στο έγκλημα.

Αυτό όμως δεν υπολογίστηκε από το δικαστήριο που έκρινε ότι είναι ένοχη και η γυναίκα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως και ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των δύο.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση δήλωσε:

«Η διαβολική δολοφονία του ιερέα, κατά τον χαρακτηρισμό του Εισαγγελέα της έδρας, τιμωρήθηκε αυστηρά από τη Δικαιοσύνη, δίνοντας έτσι το μήνυμα στην κοινωνία ότι και οι πλέον καλοσχεδιασμένες ανθρωποκτονίες τελικώς οδηγούν στα ισόβια».

Τι λέει η παπαδιά μετά την καταδίκη της για τη δολοφονία του ιερέα

Η πρεσβυτέρα που μαζί με τον εραστή της καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του κληρικού και συζύγου της παπαδιάς αποποιήθηκε  τον χαρακτηρισμό της σατανικής γυναίκας που της αποδόθηκε. Η ίδια μιλώντας σε εφημερίδα παραδέχεται το λάθος της ωστόσο, όπως λέει αυτό δε σημαίνει ότι είναι δολοφόνος. «Πλήρωσα τα προσωπικά μου λάθη. Γνώρισα αυτό τον άνθρωπο και μου κατέστρεψε τη ζωή, τη δική μου και της οικογένειάς μου. Αυτό ήταν το σφάλμα μου. Ότι είδα τον άνθρωπο αυτόν τρεις φορές. Δεν μου συγχώρεσαν το ότι ήμουν παπαδιά και είχα εξωσυζυγική σχέση. Αν δεν ήμουν παπαδιά κανείς δεν θα είχε ασχοληθεί μαζί μου. Έκανα ένα λάθος, αυτό όμως δε σημαίνει ότι είμαι δολοφόνος. Δεν είμαι η διαβολική γυναίκα που ήθελε νεκρό τον άντρα της» δηλώνει η πρεσβυτέρα και επιμένει ότι είναι αθώα, ενώ μιλάει και για τη σχέση της με τα παιδιά της.

«Τα παιδιά μου δεν μού μιλάνε και αυτό με πονάει πιο πολύ από τη φυλακή. Είμαι σίγουρη όμως πως ξέρουν ότι είμαι αθώα. Θέλω να πω στους γιους μου ότι τους αγαπάω και τους περιμένω».

Η κόντρα συνεχίζεται

Δεν έχει τέλος η άγρια διαμάχη μεταξύ της 43χρονης παπαδιάς και του 41χρονου πρώην εραστή της, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ισόβια ποινή κάθειρξης για την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου ιερέα Αθανάσιου Αυγερόπουλου στην Ηλεία. Ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος αλλάζει και πάλι την κατάθεσή του και δηλώνει θύμα της παπαδιάς, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν σχέση και πως δεν ήταν εκείνος που σκότωσε τον ιερέα, αλλά η 43χρονη σύζυγός του, Θεοδώρα Καρβέλα.
Ο εραστής της παπαδιάς άρχισε να δηλώνει και πάλι πως είναι θύμα της παπαδιάς, την οποία κατηγόρησε πως εκείνη πυροβόλησε και σκότωσε τον ιερέα, δηλώσεις που προκάλεσαν την άμεση και οργισμένη αντίδραση της 43χρονης.

Μέσω του συνηγόρου της Απόστολου Λύτρα πέρασε στην αντεπίθεση δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν έπιασε ποτέ στα χέρια το φονικό όπλο και πως δεν υποσχέθηκε οικονομικά ανταλλάγματα στον 41χρονο προκειμένου να τον πείσει να δηλώσει ένοχος ενώπιον του δικαστηρίου. Μέσα από τις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών, όπου εκτίει την ποινή ισόβιας κάθειρξης που της επιβλήθηκε, η Θεοδώρα Καρβελά δηλώνει πως οι τωρινοί ισχυρισμοί του Νικόλαου Παναγόπουλου καταρρίπτονται από τα ίδια τα στοιχεία της δικογραφίας. Αναφέρει ακόμη πως η πραγματογνωμοσύνη που διατάχθηκε σε ανακριτικό στάδιο και με τη λήψη DNA από τα χέρια και τα ρούχα της αποδεικνύει χωρίς αμφιβολία ότι η ίδια δεν έχει αγγίξει το όπλο του εγκλήματος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της παπαδιάς Απόστολος Λύτρας δηλώνει πως ο Παναγόπουλος με τις συνεχείς ανατροπές των υπερασπιστικών του ισχυρισμών προσπαθεί να αποδείξει ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και είναι μια ψυχικά διαταραγμένη προσωπικότητα.

Έρευνα – επιμέλεια: Συντακτική ομάδα Volvipress.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.