Καταδικάστηκε δήμαρχος

Thanos 0 Σχόλια

dikastiriaΒαριά «καμπάνα» περίμενε το δήμαρχο Φολεγάνδρου Ελευθέριο Βενιό, λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του.

Την Τετάρτη εκδικάσθηκε στο Πρωτοδικείο Νάξου υπόθεση στην οποία ήταν κατηγορούμενος για πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος.

Ο δήμαρχος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από μηνύσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χρήστου Βενιανάκη, που αφορούσαν κυρίως παλιές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που πάρθηκαν χωρίς να συζητηθούν σε συνεδριάσεις!

Μπορεί ο κ. Βενιός να επικράτησε του κ. Βενιανάκη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές – και μάλιστα με διαφορά μόλις 2 ψήφων – όμως ο αρχηγός της μειοψηφίας πήρε άτυπη ρεβάνς μέσα στις δικαστικές αίθουσες.

Κι αυτό διότι ο δήμαρχος Φολεγάνδρου κρίθηκε ένοχος για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 19 μηνών με 3ετή αναστολή.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν αυτή η ποινή θα του επιφέρει περαιτέρω συνέπειες και διοικητικές κυρώσεις κι αν θα τεθεί ή όχι σε αργία μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Αυτό είναι κάτι που δε θα αργήσει να ξεκαθαρίσει.

http://cyclades24.gr

Σχόλια

Σχόλια

Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση