Μέλος της επιτροπής για την δημιουργία Περιφερειακού Δικτύου Πολιτισμού ο Δήμος Βόλβης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πολιτιστικής Διαχείρισης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της ΠΕΔ Ηπείρου

Στις εργασίες, που πραγματοποιήθηκαν στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Δημ. Χατζής», συμμετείχαν εκπρόσωποι από 42 πόλεις της Ελλάδας, όπως δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ Πολιτιστικών Οργανισμών, καθώς και 10 εκπρόσωποι εθνικών πολιτιστικών φορέων και ιδρυμάτων.

Οι δημοτικοί φορείς και οι εκπρόσωποι Δήμων, διαπίστωσαν την αναγκαιότητα και την σκοπιμότητα, για τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Δημοτικού Δικτύου Πολιτισμού. Για το σκοπό αυτό, όρισαν επιτροπή εργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των Δήμων Αγρινίου, Βόλβης, Ιωαννίνων, Σερρών και Χανίων, η οποία θα επεξεργαστεί και θα διαμορφώσει την τελική πρόταση για τη μορφή, τη διάρθρωση, τους σκοπούς, τον τρόπο λειτουργίας και χρηματοδότησης, του υπό δημιουργία δικτύου.

 

Σε χαιρετισμό του που απέστειλε, ο γενικός διευθυντής του Γραφείου της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λυδίας Κονιόρδου, Βαγγέλης Πολίτης, σημείωσε ότι, λόγω της έκτακτης μετάβασης της υπουργού και του ιδίου στη Ρόδο δεν ήταν εφικτή η παρουσία τους, τόνισε ωστόσο, την στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού τόσο για τις εργασίες της Συνάντησης, όσο και για τη δημιουργία του Περιφερειακού Δημοτικού Δικτύου Πολιτισμού και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα εξακολουθήσει να είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 − 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.