Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και RADical Pride 2

Είναι γελοίος αυτός που ισχυρίζεται ότι πολεμά τον «ρατσισμό», τον «φασισμό» και την «διάκριση» που υφίσταται ο ίδιος, ή άλλες ομάδες, στις οποίες δηλώνει ότι «συμπαρίσταται»,  ενώ δείχνει ασέβεια στις εκατόμβες θυμάτων ενός άλλου «φασίστα».

Είναι γελοίος αυτός που διεκδικεί την αποδοχή της δικής του «διαφορετικότητας» επιβάλλοντας την με την προσβολή και την ασέβεια της  «διαφορετικότητας»  του άλλου.

Η επιβολή αυτής της «διαφορετικότητας», λειτουργεί το ίδιο ρατσιστικά απέναντι στην οποιαδήποτε άλλη «διαφορετικότητα».

Αν μία μερίδα ανθρώπων προσπαθεί να κερδίσει την «αποδοχή» της υπόλοιπης κοινωνίας προσβάλλοντας τις μνήμες των νεκρών που σφαγιάστηκαν, η ίδια η μερίδα έχει το αυτονόητο δικαίωμα να μην αποδεχτεί την προσβολή,  προασπίζοντας την δική της «διαφορετικότητα».

Πώς θα πρέπει να εκληφθεί η διοργάνωση – Party της Radical Pride την 19η Μαΐου στο Άγαλμα του Βενιζέλου με την συμμετοχή ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφί, Τρανς, Κουίρ, Ιντερσεξ, ) κλπ;

Η 19η Μαΐου είναι Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ημέρα Μνήμης που καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής Ελλήνων και αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1923. Εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή περίπου 326.000-382.000 Ελλήνων. Οι επιζώντες κατέφυγαν στον Άνω Πόντο (στην ΕΣΣΔ) και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, στην Ελλάδα.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η εκτόπιση, η εξάντληση στις κακουχίες, τα βασανιστήρια, η πείνα και η δίψα, και πορείες θανάτου στην έρημο.

Την 19η Μαΐου λοιπόν θα τιμηθεί με συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε κάθε πόλη της Ελλάδας και φέτος η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η διοργάνωση κοινής εκδήλωσης μνήμης ωστόσο στη Θεσσαλονίκη, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ (ΠΟΣΕΠ), σκόρπισε χαμόγελα ικανοποίησης σε όλους τους Ποντίους, που μιλούν για ιστορική συνεύρεση των τριών ομοσπονδιών.

Ειδικότερα, τη 19η Μαΐου, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, η ΠΟΕ, η ΠΟΠΣ και η ΠΟΣΕΠ θα πραγματοποιήσουν κοινή εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:30 με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας, και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ομιλία.

Κεντρικός ομιλητής φέτος θα είναι ο συγγραφέας και ακτιβιστής για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με καταγωγή από την Λιβερά της Ματσούκας, Ταμέρ Τσιλινγκίρ.

Θα ακολουθήσει η επίσημη τελετή υποστολής σημαίας από άγημα Ποντίων και το Γ΄ Σώμα Στρατού στον Λευκό Πύργο, ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώνονται με πορεία από την πλατεία Αγίας Σοφίας προς το τουρκικό προξενείο και επίδοση ψηφίσματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − 14 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.