Νέα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση τεσσάρων περιοχών του Δήμου Βόλβης

Στην αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών του Δήμου Βόλβης, οι οποίες κινδυνεύουν να πνιγούν κάθε φορά που σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις, προχωρά το επόμενο διάστημα η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για διευθέτηση χειμάρρων, προκειμένου να προστατευτούν από τη διάβρωση που είναι συχνό φαινόμενο.

Το πράσινο φως για την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων έδωσε στη διάρκεια χθεσινής συνεδρίασης της η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, εγκρίνοντας συνολικό κονδύλι 910.000 ευρώ, με στόχο το επόμενο διάστημα να δημοπρατηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στις τέσσερις περιοχές. Οι πρώτες εργασίες θα γίνουν στον οικισμό της Λευκούδας, όπου προγραμματίζεται να γίνει «θεραπεία διαβρώσεων κοίτης σε χείμαρρο» της περιοχής, στην είσοδο του οικισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 210.000 ευρώ. Το δεύτερο έργο αφορά τα Κάτω Στεφανινά όπου ο προγραμματισμός της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προβλέπει τη βελτίωση της παροχετευτικής ικανότητας χειμάρρου της περιοχής. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 370.000 ευρώ.

Το τρίτο έργο αφορά την αποκατάσταση της ροής σε χείμαρρο στην περιοχή της εισόδου του οικισμού Λίμνης, με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ.

Το τέταρτο έργο αφορά τη συντήρηση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων επί της επαρχιακής οδού 15 (Λαγκαδάς – Προφήτης – Ρεντίνα διά Κοχλικού – Δρακοντίου – Ευαγγελισμού και Μεγάλης Βόλβης), με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε γνωστό ότι και τα τέσσερα έργα χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι εργασίες, μετά την έγκρισή τους από τη Μητροπολιτική Επιτροπή, αναμένεται να αρχίσουν άμεσα, προκειμένου να ολοκληρωθούν πριν από τη επόμενη χειμερινή περίοδο.

makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.