Νέα Απολλωνία: Ούτε εδώ υπάρχουν χρυσόψαρα σου λέω… μέρος 2ο (Βίντεο)

volvi press 0 Σχόλια

Χαλεπές εκείνες οι ημέρες Μαΐου του 2014, λες και ξαφνικά κάποια αόρατη δύναμη έριξε μαγική σκόνη πάνω από τα χωριά του Δήμου Βόλβης. Τόση παρέλαση νοματαίων θα πρέπει να είχαν να δούνε από τις προηγούμενες εκλογές.

Αφεντάδες, μαζί με Αρχοντοπούλες, ντυμένοι πλουμιστά, και μασκαρεμένοι με χαμόγελο ήρθαν να σφίξουν το ροζιασμένο χέρι του χωριάτη, του τσομπάνου, της αγρότισσας…

Μην είμαστε άδικοι, για να λέμε του στραβού το δίκιο, αυτό γινόταν από όλους τους υποψήφιους διεκδικητές του Δημαρχιακού Θώκου, κι ας μην ήξεραν μέχρι τότε προς τα που έπεφταν τα «Σπιτάκια», η Μικροκώμη, το Βαγιοχώρι….

Παραμένουμε όμως στον Διαμαντή Λιάμα ο οποίος είχε καταληφθεί από το πνεύμα της καλοσύνης και μοίραζε αφειδώς θέσεις εργασίας, βιολογικούς, αποχετευτικούς, αστική συγκοινωνία και  δρόμους, τόσο Large…

Πάμε λοιπόν να φρεσκάρουμε την μνήμη όλων αυτών που πήγαιναν «Μπροστά με γνώση, συνέπεια και αλληλεγγύη» αλλά στην πορεία, κάπου σκόνταψαν, έπεσαν και έπαθαν αμνησία.…

Ας κάνουμε μία αναδρομή, για να δούμε τι παρουσίασε ο Δ. Λιάμας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το Σάββατο 10 Μαΐου στην κεντρική πλατεία της Νέας Απολλωνίας, και τι έταξε μέσω του πρόγραμματος  της παράταξης του για την πενταετία 2014-2019 , στην Δημοτική Ενότητα Ν. Απολλωνίας  στους φίλτατους ψηφοφόρους.

 • Τα Λουτρά δεν πρόκειται να πουληθούν σε ιδιώτες, αλλά θα αξιοποιηθούν πλήρως από τον δήμο Βόλβης, (βάσει μιας συγκεκριμένης στρατηγικής για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή).
 • Υποδοχή λουόμενων – συνταξιούχων από ξένα ασφαλιστικά ταμεία.
 • Προσέλκυση οργανωμένων γκρουπ ασθενών και αθλητικών ομάδων από το εξωτερικό για λουτροθεραπεία,
 • Εξέταση και δημιουργία οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.
 • Νέος κύκλος επαφών με την Τράπεζα Πειραιώς με στόχο την απεμπλοκή και τη λειτουργία της Νέας Λουτρόπολης, (με διαφάνεια με βάση αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και «ανοιχτές όλες τις δικαστικές διενέξεις με τον πρώην δήμο Απολλωνίας)
 • Ένταξη χρηματοδότησης της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού σταθμού των Λουτρών, ( προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ, που υποβλήθηκε στα τέλη του 2013).
 • Ανάπτυξη οικο-τουριστικών δράσεων στις ακτές της λίμνης Βόλβης, ( έχουν ήδη προετοιμαστεί σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης) (ναυταθλητικές δραστηριότητες, περιήγηση κλπ), ενισχύοντας την ίδρυση μικρών οικοτουριστικών μονάδων).
 • Κατασκευή ψηλών παρατηρητηρίων επισκεπτών (για ορνιθοπαρατήρηση, ξεναγήσεις κ.ά.) και δημιουργία οργανωμένης παραλίμνιας διαδρομής.
 • Οριστική επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης στο Νικομηδινό (εξέταση λύσης με μηχανήματα φιλτραρίσματος) και Στίβο (ίσως με μεταφορά νερού από περιοχή Σπιτάκια).
 • Αντικατάσταση κεντρικού σωλήνα ύδρευσης Αμιάντου στη  Νέα Απολλωνία και στην Πλατεία.
 • Ολοκλήρωση φακέλου έργου – έναρξη εκπόνηση μελέτης κατασκευής αποχετευτικού δικτύου και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων για την Νέα Απολλωνία και τον Μελισσουργό, που θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής.
 • Σύνταξη φακέλων έργων για εγκαταστάσεις αποχετευτικών δικτύων μικρής κλίμακας σε Στίβο, Νικομηδινό και Περιστερώνα.
 • Κατάρτιση ολοκληρωμένης μελέτης άρδευσης στην ΔΕ Ν. Απολλωνίας.
 • Αποκατάσταση της επικοινωνίας Μελισσουργού με την Χαλκιδική.
 • Υλοποίηση του προγράμματος αντιπλημμυρικής θωράκισης των οικισμών.
 • Έναρξη διαδικασίας ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, κατασκευής ασφαλτοστρωμένων οδικών συνδέσεων Περιστερώνα – Νυμφόπτερας και  Στίβου– Προφήτη.
 • Ένταξη της περιοχής στο δίκτυο εξυπηρέτησης του ΟΑΣΘ.
 • Κατασκευή νέου παιδικού σταθμού στη Νέα Απολλωνία.
 • Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στον Στίβο.
 • Αντικατάσταση των κάδων καθαριότητας
 • Προγραμματισμός εκτεταμένων παρεμβάσεων στους αγροτικούς δρόμους σε όλη τη δημοτική ενότητα Απολλωνίας.
 • Ενίσχυση του κλιμακίου της «Βοήθειας στο Σπίτι» που εδρεύει στη Νέα Απολλωνία, για νέες υπηρεσίες και μεγαλύτερο αριθμό εξυπηρετούντων δημοτών.

Το περίεργο είναι, ότι ενώ τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας αποτέλεσαν ένα από υπερ- επιχειρήματα της παράταξης του, στην συνέχεια η εξέλιξη του θέματος των λουτρών απέδειξε, ότι δεν υπήρξε σχέδιο «διάσωσης – ανάπτυξης» αλλά δεν υπήρξε καν διάθεση για κάτι τέτοιο. Αναφορικά με το θέμα διαχειριστικού ελέγχου που διεξαγόταν για τα Λουτρά, στο πλαίσιο και των ετήσιων ελέγχων που καθιέρωσε για όλα τα νομικά πρόσωπα ο δήμος Βόλβης, ο Διαμαντής Λιάμας είχε τονίσει ότι «αν εντοπιστούν επιλήψιμες πράξεις, τότε θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται, προσθέτοντας: «Γνωρίζετε ότι  σε θέματα ηθικής και εντιμότητας δε σηκώνω ούτε μύγα στο σπαθί μου».

Πάντως όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα του πορίσματος, δεν δημοσιεύτηκε πουθενά, ώστε να μάθει και ο τελευταίος Δημότης, τι πραγματικά συνέβη στα λουτρά, και ποιος ήταν ο υπεύθυνος!

Λύση για τα λουτρά υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, όμως αυτό είναι μία άλλη ιστορία!

Αυτό που απομένει πραγματικά στον ψηφοφόρο, είναι να απαντήσει αν τον ταΐζουν κουτόχορτο, η θέλει και τρώει κουτόχορτο….

Την απάντηση πρέπει να την δώσει ο καθένας μόνος του.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν αποκυήματα κάποιας νοσηρής φανταστικής ιστορίας, είναι οι δεσμεύσεις που θα λάμβαναν σάρκα και οστά στην πενταετία 2014 – 2019 !

Δεν πρέπει να είμαστε άδικοι, πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί, γι αυτό λοιπόν αν κάποια από τα παραπάνω υλοποιηθήκαν, θα ήθελα, έστω με μήνυμα, να υποδείξετε ποιο, για να σβηστεί από την Λίστα….

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία του Δ. Λιάμα στην Νέα Απολλωνία στο παρακάτω Βίντεο

Κωνσταντίνος Π. Αποστολακίδης

Σχόλια

Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση