Οδικός φωτισμός με φωτοβολταϊκά

Thanos 0 Σχόλια

fotovoltaikaΤην οικονομική στενότητα επικαλούνται οι δήμοι και ζητούν βοήθεια για το κόστος του οδικού φωτισμού. Η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι καταχρεωμένη στην ΔΕΗ, αφού η μείωση των κονδυλίων κατέστησε τους δήμους αδύναμους να ανταποκριθούν.

Να υποδείξω στους δήμους μας ότι ακόμη και σε ευρωπαϊκές χώρες του βορρά, όπου τον ήλιο ακουστά τον έχουν, έχουν οδικό φωτισμό που τροφοδοτείται με φωτοβολταϊκά.

Είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα, με τόση ηλιοφάνεια, να μην προνόησαν οι δήμοι για εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων, τον καιρό που οι χορηγίες δίνονταν με το τσουβάλι. Θα μου πείτε, βέβαια, ότι τόσα χρόνια δεν είχαμε οικονομική κρίση και τα χρήματα σπαταλούνταν απλόχερα (και) στον ηλεκτρισμό, φτάνει να μην χρειαζόταν σκέψη και προγραμματισμός.

Ωστόσο, ακόμη και τώρα που οι δήμοι έχουν προβλήματα, μοναδική έγνοια τους φαίνεται να είναι να γλυτώσουν όσα χρωστούν στην ΔΕΗ και να μετακυλήσουν το κόστος του φωτισμού παρακάτω, και όχι να βρουν τρόπο να μειώσουν το κόστος φωτισμού (πέραν του «αλλάξαμε λάμπες»).

Ψάξετε στα ευρωπαϊκά κονδύλια για πράσινες τεχνολογίες και αναπτύξεις, κύριοι, και σίγουρα θα βρείτε τρόπο χρηματοδότησης.

Ι.Κ

 

Σχόλια
Ετικέτες
Κατατίθεται σε
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση