Οι Σκοπιανοί σήμερα, “κλέβουν” και εμείς τους λέμε “πάρτε κι άλλα”

Δεν μπορεί κανείς να κρίνει την συμφωνία με τα Σκόπια, αν δεν έχει την αίσθηση της ιστορίας μας και των ευθυνών των προγόνων μας.

Φαινομενικά και με βάση την σημερινή συγκυρία, εθνική και διεθνή, μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι αυτή η συμφωνία έχει ΚΑΙ θετικά σημεία. Αλλά, συμφωνίες όπως αυτή, δεν μπορούν να αξιολογούνται με όρους συγκυρίας, δεδομένου του ότι καθορίζουν την μελλοντική πραγματικότητα της εθνικής και διεθνούς μας ύπαρξης, με όρους ιστορίας.

Έρχεται στην σκέψη μου, η περίοδος 1900-1930, όπου, από ωφελούμενοι με τους Βαλκανικούς πολέμους και τον 1ο ΠΠ, βρεθήκαμε στους κατεστραμμένους, επειδή, η φιλοβενιζελικοί θεωρούσαν αυτονόητο να παραμείνουν στην κυβέρνηση μετά από τον γεωγραφικό διπλασιασμό σχεδόν της χώρας και οι αντιβενιζελικοί, θεωρούσαν αυτονόητο ότι μπορούν να δελεάσουν τον ψηφοφόρο για να επαναφέρουν την μοναρχία και να αναλάβουν όλα τα “πόστα”. Το αποτέλεσμα ήταν η καταστροφή του μικρασιατικού Ελληνισμού και όχι μόνο.

Με όποιο τρόπο και όποια επιχειρήματα και αν χρησιμοποιήσει κανείς, οι Σκοπιανοί σήμερα, “κλέβουν” και εμείς τους λέμε “πάρτε κι άλλα”, δεν τα χρειαζόμαστε. Έτσι το ερμηνεύω. Τέτοια είναι η συμφωνία με τα Σκόπια και η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει, με όρους ιστορίας, να αποδεχτώ αυτό το έγκλημα, έναντι των επόμενων γενεών που θα κληθούν να παραχωρήσουν τα ιερά και όσιά μας.

Δημογέρων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine − seven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.