Ο γείτονας του γείτονα είσαι εσύ

koinsepΥπάρχει μια παραποιημένη εκκλησιαστική φράση “ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ ΤΗΝ ΒΡΩΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΛΩΣΕΙ” που αναφέρεται σε κάθε θολή κατάσταση η οποία κρύβει με καθωσπρεπισμό την αλήθεια.

Η προεκλογική περίοδος είναι ένας άνισος αγώνας της ανεμικής μνήμης ενάντια στην θηριώδη λήθη. ‘Έτσι εν μέσω στρατολογήσεων, αυτομολήσεων η απλά ιδιοτελών μεταγραφών συμπιέζεται η λογική, αποπροσανατολίζονται πρωτόγονες αισθήσεις όπως αυτή της όσφρησης, όπου για άλλους αποπνέετε πτωματική δυσοσμία και για άλλους θεϊκή ευωδιά.

Αναμενόμενες η αφύσικες συμμαχίες, ορατά η μη συμφέροντα, εξουσιομανία, φοβίες, μεγάλες η μικρές «ελπίδες» και άλλα πολλά οδηγούν το μεγάλο κομμάτι των εκλογέων σε αδιαφορία επί της ουσίας.

Οι σιωπηλοί και μόνιμα απέχοντες παρουσιάζουν πρωτογενή άρνηση να ενεργοποιηθούν αλλά και δεν καλούνται από τους πρωταγωνιστές μάλλον γιατί η απέχθεια είναι αμοιβαία.

Οι έχοντες το δικαίωμα του «εκλέγειν» είναι οι δεκαοχτάρηδες που χρησιμοποιούνται ως αναλώσιμοι ναρκαλιευτές, οι μεσήλικες που αγωνιούν για τα παιδιά και τους γονείς τους ταυτόχρονα, οι γέροντες που είναι εξαναγκασμένοι στην αδυναμία τους.

Και έπειτα μετά το βράδυ της πρώτης η της δεύτερης Κυριακής, και αφού έχει ολοκληρωθεί η καισαρική υπάρχουν μόνο οι κυρίαρχοι και οι χαμένοι. “Επιφανείς” πολίτες και οι μεν και οι δε όπου μοιραία αποτέλεσαν για λίγο τους ποιμένες ανθρώπινων κοπαδιών, μικρών η μεγάλων.

Τώρα καλούνται να κινηθούν με όραμα, δικαιοσύνη, ανιδιοτέλεια, ανθρωπιά, δημοκρατία……………….

ΜΑΚΑΡΙ

Καλή επιτυχία σ οποίον αντιλαμβάνεται ότι γείτονας του γείτονα του είναι ο ίδιος.

Καλή επιτυχία σε όσους ενδιαφέρονται ΚΑΙ για αγνώστους που ζουν ανάμεσα τους.

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Ανένταχτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.