Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας χαρακτήρισε “τρισάθλιες” τις συγκοινωνίες

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα makthes.gr σχετικό με την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας χαρακτήρισε “τρισάθλιες” τις συγκοινωνίες στην περιοχή του, επισήμανε τα αρνητικά της εκτέλεσης των συγκοινωνιών από ιδιώτες, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρα αντίθετος. Αναγνωρίζει το πρόβλημα λοιπόν. Το ερώτημα είναι τι ακριβώς κάνει (αν μπορεί κάτι να κάνει) για την επίλυση του προβλήματος ;

Οι θέσεις των δημάρχων

Εκ μέρους του δήμου Θεσσαλονίκης ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δημαρέλος τόνισε την ανάγκη σύνταξης ενός σχεδίου διαχείρισης κρίσης όταν η πόλη δεν έχει αστική συγκοινωνία όπως αυτές τις ημέρες. Επίσης χαρακτήρισε “εγκληματική” την πρόβλεψη του νόμου, με την οποία η σύμβαση του δημοσίου με τον ΟΑΣΘ λήγει δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση των έργων του μετρό και “προειδοποιήσαμε ότι οποιαδήποτε βίαιη μετάβαση από το σημερινό καθεστώς θα έχει πρόβλημα”.

Αντίθετη άποψη με την πλειοψηφία διατύπωσε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, τασσόμενος υπέρ ενός δημόσιου φορέα εκτέλεσης αστικών συγκοινωνιών, στον οποίο προτίθεται να συμμετέχει ο δήμος. “Οι θέσεις εργαζομένων διασφαλίζονται μόνο με δημόσιο φορέα”, υποστήριξε.

“Έχει αποτύχει ο υπουργός στη διαχείριση του προβλήματος, ο οποίος έχει την πολιτική ευθύνη”, κατά την άποψη του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ να επιστρέψουν στην εργασία τους και τους μετόχους να εξοφλήσουν τα δεδουλευμένα.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών, είτε από δημόσιο είτε από ιδιωτικό φορέα αλλά “ο ιδιωτικός τομέας, όπου μπήκε, τα πήγε καλύτερα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten + 15 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.