Ο Δήμος Βόλβης βραβεύτηκε στην Τουριστική Έκθεση του Νις

volvi press 0 Σχόλια

Βραβείο καλύτερης παρουσίας στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Νις απέσπασε ο δήμος Βόλβης που οργάνωσε και ελληνική βραδιά σε κέντρο της σερβικής πόλης

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο δήμος Βόλβης στην 19η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Νις (19th International Fair of Tourism and Outdoor Holiday, Niš), εγκαινιάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη συνεργασία του με την Περιφέρεια και τον δήμο της τρίτης σε πληθυσμό σερβικής πόλης. Μάλιστα, σε ειδική τελετή, απονεμήθηκε στον δήμο Βόλβης το πρώτο βραβείο καλύτερης παρουσίας εκθέτη στην διεθνή τουριστική διοργάνωση του Νις.

Ο δήμος Βόλβης συμμετείχε με δικό του αυτοτελές περίπτερο στη διεθνή τουριστική έκθεση του Νις, στην οποία έλαβαν μέρος εκθέτες από πολλές χώρες και όλες τις περιοχές της Σερβίας. Η συμμετοχή του οργανώθηκε και προσφέρθηκε από την Περιφέρεια του Νις, η οποία μάλιστα διοργάνωσε και βραδιά ελληνικής γαστρονομίας την οποία ανέλαβε ο δήμος Βόλβης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας, οργανώθηκε και εκδρομή κατοίκων του δήμου Βόλβης, για γνωριμία με την περιοχή του Νις, την οποία συνόδεψε αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα.

Μάλιστα, πολλοί από τους κατοίκους που προέρχονταν από διάφορους οικισμούς του δήμου Βόλβης (πχ Νέα Απολλωνία, Βρασνά, Σταυρό, Σκεπαστό, Μαυρούδα κ.ά.), είχαν μαζί τους τοπικά προϊόντα των περιοχών τους, τα οποία και παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση με θέμα: «Παραδοσιακά ποτά και γεύσεις» που περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα της διεθνούς έκθεσης.

bty

Τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά του δήμου Βόλβης, είχαν την τιμητική τους και στην ελληνική βραδιά που οργάνωσαν οι σερβικές αρχές του Νις, στο κεντρικό εστιατόριο της πόλης Niš Mehana. Ο Χάρης Καρακεχαγιάς, με τις ελληνικές πρώτες ύλες ετοίμασε ένα παραδοσιακό ελληνικό μενού και ο Γιάννης Μπέλες με τους λουκουμάδες του, συνόδεψαν γαστρονομικά την ελληνική μουσική που ερμήνευσαν Έλληνες μουσικοί με μπουζούκι και ακορντεόν.

Καλεσμένοι της εκδήλωσης, που γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα αυθεντικό ελληνικό γλέντι, ήταν όχι μόνο δημοτικοί άρχοντες της περιοχής, αλλά και τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του τουρισμού από το Νις και την υπόλοιπη Σερβία.

Στους χώρους της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης, το περίπτερο του δήμου Βόλβης ξεχώρισε ιδιαίτερα, ενώ σε ειδικό χώρο του δίσκοι με παραδοσιακά εδέσματα, αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Ακόμα, οι Έλληνες μουσικοί σε κεντρική σκηνή εντός της έκθεσης έπαιξαν ελληνικά κλασικά κομμάτια τα οποία ξεσήκωσαν επισκέπτες και εκθέτες!

Κατά τη διάρκεια παρουσίας της ελληνικής αποστολής στη σερβική πόλη, ο δήμαρχος Βόλβης είχε ιδιαίτερες συναντήσεις με την κυβερνήτη του Νις Draga Sotirovski, τον δήμαρχο του Νις Darko Bulatovic, τον διευθυντή του Τουριστικού Οργανισμού Νις Uroš Parlic και τον διευθυντή των Κέντρων Ηλικιωμένων της περιφέρειας Nikolas Sotirovski για θέματα τουριστικής συνεργασίας και αύξησης της προσέλευσης Σέρβων παραθεριστών στον δήμο Βόλβης.

 

Σχόλια
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση