Ο Νίκος Ράγκος με τα καθρεφτάκια του, στους ιθαγενείς του Δήμου Βόλβης

Το Υπουργείου Μεταναστευτικής με την βοήθεια του Στρατού συνεχίζει με αμείωτη ένταση και ζήλο να ανασταίνει το Γκουλάγκ στο Βαγιοχώρι, σε μία έκταση που δεν τους ανήκει, και δεν τους παραχωρήθηκε από τον Δήμο Βόλβης, όπου και πάλι θα προσπαθήσει να στοιβάξει για μία ακόμη φορά τους «επισκέπτες» του.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι σε θέσεις κλειδιά όπου παίρνονται αποφάσεις που επηρεάζονται οι τύχες και οι ζωές ανθρώπων και τοπικών κοινωνιών, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι εκτός του ότι είναι άσχετοι, είναι και επικίνδυνοι.

Η «δομή φιλοξενίας τύπου Βίτσα» στο Βαγιοχώρι είχε πάρει την προσωνυμία Gulag λόγο των άθλιων συνθηκών παραμονής και διαβίωσης, που ήταν παρόμοιες με αυτές των στρατοπέδων συγκέντρωσης- καταναγκαστικής εργασίας.

Το Βαγιοχώρι έγινε συνώνυμο της παγκόσμιας ξεφτίλας, ταλαιπωρίας της τοπικής Κοινωνίας, της εκμετάλλευσης χιλιάδων ανθρώπων, της κατασπατάλησης χρημάτων και της κονόμας αγνώστων (προμηθευτών, κατασκευαστών κλπ) εις βάρος όλων.

Παρά λοιπόν την διεθνή κατακραυγή, τον διασυρμό, και την κατηγορηματική αντίθεση του Δ.Σ Δήμου Βόλβης, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προχωρά στην επανάχρηση του συγκεκριμένου χώρου, και όπως ισχυρίζεται ο Περιφερειακός  συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος ο οποίος καμαρώνει κιόλας χωρίς ντροπή γι’ αυτό, θα είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει, την ερχόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα ανάφερε ότι θα είναι χωρητικότητας 400 ατόμων.

Στον αντίποδα ο Συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χάρης Αηδονόπουλος σημείωσε πως “το Βαγιοχώρι έχει περίπου 130 κατοίκους. Άρα, πάλι δεν τηρείται η αναλογία του 10 προς 1, μεταξύ γηγενών και προσφύγων”.

Δυστυχώς αγαπητέ κύριε Αηδονόπουλε, το Βαγιοχώρι έχει 45 μόνιμους κατοίκους και όχι «εγγεγραμμένους» 130. Το φωνάζαμε πριν από 2 χρόνια, αλλά προφανώς εσείς δεν ήσασταν αρμόδιος.

Όσο δε για τους ισχυρισμούς Ράγκου, περί στρατηγικού σημείου αποσυμφόρησης, πριν φτάσει ο κόσμος μέσα στην πόλη και σοβαρών ιατρικών ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν είναι μία επικοινωνιακή μπούρδα. (τα Διαβατά είναι πιο κοντά σε μονάδες υγείας που είναι άρτια εξοπλισμένες, σε αντίθεση με το Βαγιοχώρι που είναι 48χλμ από την Θεσσαλονίκη).

Πηγές μέσα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αλλά και από «ανεπίσημες πηγές» του Υπουργείου Μεταναστευτικής  Πολιτικής μας μετέφεραν ότι η διαφημιζόμενη «αποσυμφόρηση» που τόσο σθεναρά υποστηρίζουν οι εν λόγο κύριοι, δεν αφορά οικογένειες, αλλά μεμονωμένα άτομα, τα οποία επί το πλείστον προέρχονται από περιοχές την Αφρικής, όπως Μαρόκο, Σενεγάλη κλπ.

Το Βαγιοχώρι προσφέρεται ως ιδανική περίπτωση απομόνωσης, των περιθωριακών στοιχείων, πράγμα που επιδιώκει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προσπαθώντας να διαχωρίσει σε υποτυπώδη «φυλές-φατρίες» τους εν λόγο «επισκέπτες».

Αυτός όμως είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο θα αποτύχει εκ νέου το Βαγιοχώρι Gulag 2.

Οι συγκεκριμένοι παραβατικοί χαρακτήρες επιδιώκουν την «στενή επαφή» του άστυ, όπου έχουν την πρόσβαση στο παράνομο εμπόριο, στα ναρκωτικά, και την πορνεία, την οποία ελέγχουν, πράγμα που στην μέση του πουθενά, αυτό το “προνόμιο” δεν θα to έχουν.

Ο κύριος Ράγκος απευθυνόμενος «στην τοπική κοινωνία» έχει την εντύπωση ότι έχει να κάνει με ιθαγενείς τους οποίους θα ξεγελάσει κραδαίνοντας καθρεφτάκια και χάντρες.

Ο ίδιος εξήγησε μάλιστα πως ήδη έχουν γίνει επαφές και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας.  Ξαφνικά και από το πουθενά συγκινήθηκε αναλογιζόμενος το όφελος των «ντόπιων ιθαγενών» και προσφέρει ως αντάλλαγμα «διασύνδεση νερού» και «αστική συγκοινωνία».

Φυσικά δεν παραδέχεται ξεκάθαρα, ότι προτίθεται να φέρει την αστική συγκοινωνία, μήπως δελεάσει και κρατήσει τους απρόσκλητους επισκέπτες του μαντρωμένους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Αγαπητέ κύριε Ράγκο, πρέπει να καταλάβετε, ότι ζώντας τόσα χρόνια την απόλυτη περιθωριοποίηση από μέρους την Κεντρικής Κυβέρνησης η οποία επί τόσα χρόνια ήταν ανύπαρκτη, εμείς οι ορεσίβιοι, δεν ξεγελιόμαστε με «καθρεφτάκια».

Αλλά επειδή στην βράση κολλάει το σίδερο, μπορεί στο τέλος χάρη των Μαροκινών, να μας φέρετε στο Βαγιοχώρι Φυσικό Αέριο και Μετρό, μπας και πείσετε και την Κοινή Γνώμη, να γίνει συνένοχη στο έγκλημα που στήνετε για δεύτερη φορά…

Στο σκατό, όση άχνη και να ρίξεις, μπουγάτσα δεν θα γίνει..

volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 + seven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.