Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και Ε.Ο.Σ. Σταυρού

χέρι δένδροΤην Παρασκευή 5 / 6 στο Λιμάνι του Σταυρού θα συγκεντρωθούν διάφοροι φορείς για να ξεκινήσει η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με κύριο αντικείμενο την καθαριότητα της παραλίας του Σταυρού και ένα μέρος του ποταμού Ρηχιος στην Ρεντίνα. Στην δράση αυτή έχουν δηλώσει συμμετοχή οι εξής : ΕΟΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ Κοινότητα Σταυρού, ΟΠΑΠ-Δημος Βόλβης, Φορέας διαχείρισης λιμνών Κορώνειας-Βολβης, Πρώτη Ταξιαρχία Καταδρομών, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σταυρού, Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού και Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού .
Χορηγός της εκδήλωσης είναι η οργάνωση Μεσόγειος SOS

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

Το 1972, η γενική συνέλευση Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την 5η Ιουνίου ως παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος για να χαρακτηρίσει την έναρξη της διάσκεψης της Στοκχόλμης σχετικά με το ανθρώπινο περιβάλλον. Αυτό οδήγησε στη δημιουργία του Προγράμματος Περιβάλλοντος Ηνωμένων Εθνών (UNEP) που αναπτύσσει την παγκόσμια ευαισθητοποίηση, συγκεντρώνει την προσοχή της πολιτικής στα περιβαλλοντικά ζητήματα και ενθαρρύνει τη δημόσια δράση.

Με την πάροδο των ετών, η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά γεγονότα του είδους του. Εξελίχθηκε σε ένα θεσμό όπου συζητούνται περιβαλλοντικά ζητήματα, σε ένα διακυβερνητικό επίπεδο, για να λαμβάνονται διορθωτικά μέτρα σχετικά με το παγκόσμιο περιβάλλον.

Κάθε έτος επιλέγεται ένα θέμα που επικεντρώνει την παγκόσμια δράση.

Τα Ηνωμένα Έθνη αφιέρωσαν μια ημέρα για να εορτάζεται το παγκόσμιο περιβάλλον. Εμείς αυτή την ημέρα, εκτός από τη σκέψη ότι η γη ενδίδει αργά και σταθερά στις επιπτώσεις της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, κάτι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε. Προτού να είναι πολύ αργά, είναι καιρός να σταθούμε μπροστά στο πρόβλημα.

Παρακάτω αναφέρονται μερικά μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να πετύχουμε τη μεγάλη διαφορά. Συγκεκριμένα πρέπει να:

1. αυξήσουμε την ευαισθητοποίησή μας για το περιβάλλον
2. χρησιμοποιούμε συχνότερα τις δημόσιες συγκοινωνίες
3. μειώσουμε την άσκοπη κατανάλωση νερού
4. μειώσουμε την κατανάλωση χαρτιού
5. εξοικονομούμε ηλεκτρική ενέργεια
6. μειώσουμε τη χρήση των κλιματιστικών συσκευών
7. μειώσουμε τα απορρίμματα
8. κάνουμε την ανακύκλωση συνήθεια
9. χρησιμοποιούμε λιγότερο πλαστικές σακούλες
10.μη ρυπαίνουμε  το περιβάλλον, χρησιμοποιούμε κάδους απορριμμάτων
11.αγοράζουμε φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα
12.φυτέψουμε ένα δέντρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.