Παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο Δήμο Περιστερίου ζητά δημοτική σύμβουλος

Διαστάσεις παίρνει το θέμα με την ανάρτηση στη Διαύγεια απόφασης του Δήμου Περιστερίου στην οποία καταγράφεται η πρόθεση να κατευθυνθούν προς συγκεκριμένες εταιρίες προμήθειες του Δήμου.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Σύμβουλος Ηρώ Ζερβάκη ζητά την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και επιτίθεται στον Δήμαρχο τονίζοντας πως δεν φταίνε οι υπάλληλοι αλλά, «ένοχη είναι αποκλειστικά και μόνο η λογική της Διοίκησής του(σ.σ Παχατουρίδη) σε ότι αφορά τη διαχείριση του Δήμου Περιστερίου μέσα από ένα στενό κύκλο «ημετέρων».   

Πρόκειται για την ανάρτηση στη Διαύγεια της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην «Έγκριση μελέτης 49/2017 και κατάρτιση των όρων της Διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, προϋπολογισμού 39.998,68 €». Όπου περιλαμβάνεται η φράση «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».

Η κα Ζερβάκη σημειώνει πως, μετά το σάλο που προκλήθηκε ο κ. Παχατουρίδης υποβάλλει αίτημα ανάκλησης της απόφασης στη Διαύγεια αλλά η τροποποίηση μιας απόφασης συλλογικού οργάνου γίνεται μόνο με νέα απόφαση του ίδιου οργάνου κι όχι με παρεμβάσεις της Διοίκησης στη Διαύγεια. Στην προσπάθειά του να «κρύψει το κεφάλι του στην άμμο», ο κ. Παχατουρίδης διαπράττει παραποίηση δημοσίου εγγράφου που είναι ποινικό αδίκημα.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις; του δημάρχου ότι πρόκειται για προβοκάτσια η κα Ζερβάκη αναφέρει:

«Τι εννοεί ο κ. Παχατουρίδης όταν ανακοινώνει ότι «πρόκειται για προβοκάτσια»; Ότι «οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν»; Ότι «θα πέσουν «καμπάνες»; Δεν γνωρίζει ότι τη συγκεκριμένη απόφαση (με την επίμαχη φράση) ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που μετείχαν στην Οικονομική Επιτροπή και υπέγραψε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής;

Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής έκαναν προβοκάτσια; Εάν θεωρεί αυτό, ας ρίξει «καμπάνες» κι ας ζητήσει τι παραιτήσεις τους.
Ας εγκαταλείψει όμως ο κ. Παχατουρίδης κάθε προσπάθεια να ανακαλύψει ενόχους στους εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου. Ένοχη είναι αποκλειστικά και μόνο η λογική της Διοίκησής του σε ότι αφορά τη διαχείριση του Δήμου Περιστερίου μέσα από ένα στενό κύκλο «ημετέρων»».

«Την υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας και έλαβε τεράστια έκταση στο διαδίκτυο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να τη διαχειριστεί ο κ. Παχατουρίδης. Πρέπει να παρέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης να στείλει ελεγκτές για να ελέγξουν σε βάθος».

liberal.gr

1 thought on “Παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο Δήμο Περιστερίου ζητά δημοτική σύμβουλος

  1. Ανακοίνωση του Δημάρχου Περιστερίου Α. Παχατουρίδη

    “Τη Δευτέρα το πρωί καταφεύγω στον Εισαγγελέα για να λάμψει η αλήθεια. Ο Εισαγγελέας και η Δικαιοσύνη τους οποίους εμπιστευόμαστε θα ρίξουν άπλετο φως παντού.

    Όποιος έχει φταίξει, να πληρώσει παραδειγματικά.

    Παράλληλα, διέταξα και την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

    Κανένας δεν μπορεί να παίξει με την εντιμότητα και την ιστορία μας. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

    Όσοι έσπευσαν άκριτα και υστερόβουλα να κατηγορήσουν το Δήμαρχο και τη Διοίκηση θα διαψευστούν γρήγορα.

    Η επιχειρούμενη κομματικοποίηση είναι πολύ αστεία και δεν μας αφορά”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 + one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.