Παρούσα η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κα Σταυρούλα Ξουλίδου στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στον Σταυρό

ksoulidouΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κα Σταυρούλα Ξουλίδου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των πολιτών, του Δήμου Βόλβης και της Επιτροπής Αγώνα Στρυμονικού Κόλπου ενάντια στην μεταλλουργία Χρυσού και εξόρυξης χαλκού και παραβρέθηκε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκε την Τετάρτη 30-7-2017 στο Σταυρού του Δ. Βόλβης.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται καθώς η περιοχή τους πλήττεται από την καταστροφική επένδυση μεταλλουργίας Χρυσού και εξόρυξης χαλκού της ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ με ολέθριες συνέπειες στο περιβάλλον αλλά και στη ζωή των κατοίκων. Συγκεκριμένα, πλήθος φορτηγών βαρέου τύπου διέρχονται καθημερινά από τους οικισμούς, μεταφέροντας τοξικά και επικίνδυνα υλικά, όπως συμπύκνωμα αρσενοπυρίτη. Μάλιστα,έχουν ήδη σημειωθεί τρία ατυχήματα με τα συγκεκριμένα φορτηγά, εκθέτοντας σε τεράστιο κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, αλλά και πλήττοντας το προστατευόμενο από διεθνείς συνθήκες (NATURA, RAMSAR) οικοσύστημα της περιοχής.

Η κα Ξουλίδου, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Η απειλή της υγεία των πολιτών και η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι θέματα υψίστης σημασίας που πρέπει να μας απασχολούν όλους. Οι κίνδυνοι που απορρέουν από τη συγκεκριμένη μεταλλευτική δραστηριότητα, όπως διαπιστώσαμε όλοι μετά και τα τρία ατυχήματα των φορτηγών που μετέφεραν ραδιενεργά υλικά, είναι πολύ σοβαροί και αφορούν την ευρύτερη περιοχή. Οι έλεγχοι πρέπει να ενταθούν και η προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος να είναι το βασικό μας μέλημα.

Η συγκεκριμένη επένδυση, ΔΕΝ είναι επένδυση αλλά μια ληστρική λεηλασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας και όταν τελειώσει το ΕΣΠΑ θα τελειώσουν και οι ψεύτικες υποσχέσεις της δήθεν ανάπτυξης και των νέων θέσεων εργασίας. Εμείς θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα σε κάθε παρόμοια προσπάθεια.»

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

30 Ιουλίου 2014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 − 6 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.