Παρών ο δήμος Βόλβης στην υπογραφή μνημονίου “Έξυπνης Εξειδίκευσης”

liamas-mnimonio2Μέτωπο συνεργασίας για την ενσωμάτωση της “Έξυπνης Εξειδίκευσης” στην τοπική διακυβέρνηση και την εφαρμογή της στρατηγικής RIS3 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συγκρότησαν, 12 δήμοι και φορείς της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η τελετή υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε τη Δευτέρα 19/10.2015 ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου για την παρουσίαση και διάχυση των αποτελεσμάτων που προκύπτουν για την τοπική διακυβέρνηση από τη συμμετοχή του δήμου στο έργο “Smart Specialization”.

Ανοίγοντας τις εργασίες της εκδήλωσης ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου της Έξυπνης Εξειδίκευσης, το οποίο συνιστά ένα εργαλείο για την “έξυπνη και βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, αποτελώντας την αναπτυξιακή στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα χρόνια”.

liamas-mnimonio3Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανοίγει το δρόμο για τη συγκρότηση ενός τοπικού αναπτυξιακού μετώπου. Ενός μετώπου που θα επεξεργαστεί, θα υποβάλει προτάσεις για νέα έργα και δράσεις τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την χρηματοδότηση και υλοποίησή τους” επεσήμανε ο δήμαρχος.

Οι δήμοι Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελά, Βόλβης, Θερμαϊκού, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Θέρμης, ο δήμος Σερρών, οι Αναπτυξιακές Εταιρίες: “Αναπτυξιακή Εταιρία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης”, “Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης” και η “Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε.” αποδέχτηκαν την πρόσκληση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για τη συνυπογραφή επιστολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συνεργασία στα θέματα της  κοινωνικής καινοτομίας, αστικής ανάπτυξης, κοινωνικής ένταξης για την υποστήριξη της εφαρμογής της Στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην τελετή το παρών έδωσαν και οι δήμαρχοι: Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, οι εκπρόσωποι των υπολοίπων δημάρχων, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του τμήματος προγραμματισμού και ανάπτυξης του δήμου Σερρών, Κώστας Καρπουχτσής, ο πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρίας ΟΤΑ ανατολικής Θεσσαλονίκης, κ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της  Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης, κ. Δολμάς.

Η σχετική πρόσκληση εστάλη στο πλαίσιο συμμετοχής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ως εταίρου στην υλοποίηση του έργου “Smart Specialization – Έξυπνη Εξειδίκευση”  του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013».

Διαβάστε ΕΔΩ τι ακριβώς είναι η στρατηγική έρευνας και καινοτομίας για έξυπνη εξειδίκευση (RIS3)

alpha965.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

six − 6 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.