ΠΕΥΚΑ : Σε λειτουργία η Τοπική Αστική Συγκοινωνία

dimos-neapolis-sykeon

Σε λειτουργία τέθηκε από χθες στα Πεύκα η πρώτη τοπική γραμμή αστικής συγκοινωνίας, η οποία αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής λόγω της μεγάλης οικιστικής και πληθυσμιακής ανάπτυξης.

Το δρομολόγιο καλύπτει μία απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων, φτάνοντας μέχρι τις βορειότερες περιοχές των Πεύκων, ενώ αρχικά προβλέπεται να τοποθετηθούν 37 στάσεις. Τα τελευταία χρόνια ο δήμος επανειλημμένα είχε ζητήσει προφορικά και εγγράφως από τον ΟΑΣΘ και το ΣΑΣΘ τη δρομολόγηση της νέας γραμμής, ενώ η προσπάθεια εντάθηκε τους τελευταίους μήνες με την πραγματοποίηση αλλεπάλληλων συσκέψεων και επιτόπιων αυτοψιών αντιπροσωπειών των εμπλεκόμενων φορέων για την καταγραφή τοπικών και σημειακών παραμέτρων αξιολόγησης. Χθες έγινε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο παρουσία του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, καθώς και μηχανικών και συγκοινωνιολόγων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Καταγράφηκαν τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του προτεινόμενου δρομολογίου και των στάσεων, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις και να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η αστική γραμμή.

ΕΡΓΑ 4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ
Για τη δρομολόγηση της εσωτερικής αστικής γραμμής στα Πεύκα οι συναρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών ολοκλήρωσαν εγκαίρως σειρά παρεμβάσεων και εργασιών, όπως αποκατάσταση του δρόμου, βελτίωση και τροποποίηση μηκοτομής και τοποθέτηση ειδικής σήμανσης, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, τα οποία καλύφθηκαν από το δημοτικό ταμείο. “Πρόκειται για μία συμφωνηθείσα με το δήμο μας απόφαση, η οποία θα έπρεπε να είχε ήδη υλοποιηθεί. Ακολουθήσαμε όλες τις υποδείξεις και τους όρους που μας τέθηκαν, υποβάλαμε επικαιροποιημένη πρόταση διαδρομής, ενώ εξασφαλίσαμε την ασφαλή διέλευση των αστικών λεωφορείων, εκτελώντας εργασίες οδοποιίας κατά μήκος των οδών από τις οποίες προτείνουμε να διέλθει η γραμμή. Ακόμη είμαστε σε ετοιμότητα για κάθε άλλη ανάγκη παρεμβάσεων που θα προκύψει, αφού οριστικοποιηθούν οι τελικές θέσεις των στάσεων”, επισήμανε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
Εκτός από την τοπική γραμμή στα Πεύκα στην κορυφή των προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής παραμένει και η αντιμετώπιση της μεγάλης καθυστέρησης στις αφίξεις και της πρωτοφανούς πληρότητας που έχουν προκύψει από την επέκταση της αστικής γραμμής Νο28 “Νοσοκομείο Παπαγεωργίου-424 ΓΣΝΕ-Πανεπιστήμια” των Συκεών.

ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ

Πηγή Makthes.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

six − two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.