Ποινή φυλάκισης σε πρόεδρο δημοτικής επιχείρησης για ανασφάλιστη εργασία

volvi press 0 Σχόλια

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές  Πλημμελειοδικείο   Αθηνών στο πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Βύρωνα κ. Πάγκαλο Βασίλειο  γιατί το Μάρτιο του 2015 απασχόλησε εργαζόμενους στη επιχείρηση χωρίς να έχουν καμία ασφάλιση.

Την καταγγελία είχε κάνει  το σωματείο εργαζομένων δήμου Βύρωνα το οποίο τελικά κατέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας  αφού ο πρόεδρος της επιχείρησης  θεωρούσε ότι μπορεί να απασχολεί εργαζόμενους χωρίς σύμβαση και ασφάλιση.

Το ζήτημα αυτό απασχόλησε το δικαστήριο το οποίο μετά από διεξοδική συζήτηση επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών  με αναστολή στον πρόεδρο κ. Πάγκαλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης:

«Τα στελέχη του σωματείου που κλήθηκαν και κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο, θεωρούν ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι  μια δικαίωση του σωματείου τους και του αγώνα που δίνουν για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Είναι  ένα ηχηρό πλήγμα σε βάρος της ανασφάλιστης εργασίας.».

aftodioikisi.gr

Σχόλια
Κατατίθεται σε
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση