Ποιοι είναι οι Αντιπεριφερειάρχες του Απόστολου Τζιτζικώστα

periferiaΤους έξι θεματικούς αντιπεριφερειάρχες που θα τον πλαισιώσουν στη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασε πριν λίγο ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας. Πρόκειται για τους: Στάθη Αβραμίδη, Αθηνά Αηδονά, Χάρη Αηδονόπουλο, Φάνη Παππά, Γιάννη Ταχματζίδη και Ιωάννα Τζάκη. Αναλυτικά:

Αθηνά Αηδονά- Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας, και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Με μεγάλη εμπειρία στα κοινά την τελευταία 20 ετια (στο Δικηγορικό Σύλλογο, στο Ταμείο Νομικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε πολλούς κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς φορείς ) η Αθηνά Αηδονά – Αθανασιάδου ήταν εκ νέου υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος για την Περιφερειακή Κ. Μακεδονίας με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικωστα.
Η Νανά Αηδονά – όπως είναι ευρύτερα γνωστή – ενεργοποιήθηκε στα θέματα του κλάδου της από τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα ως μαχόμενη δικηγόρος και Διευθύντρια της Νομικής Υπηρεσίας του ΟΑΣΘ, για να εκλεγεί κατ΄ επανάληψη από τους Δικηγόρους της Θεσσαλονίκης στη διοίκηση του Ασφαλιστικού Ταμείου Υγείας τους (ΤΠΔΘ) στο οποίο διατέλεσε Ταμίας, Γενική Γραμματέας και τελικά Πρόεδρος. Ως Πρόεδρος του Ταμείου Νομικών αργότερα προσέφερε σημαντικό έργο και αναγνωρίστηκε για την αποτελεσματική συμβολή της σε καίρια ζητήματα της Επικούρησης των Δικηγόρων (ΚΕΑΔ).
Υπήρξε επίσης Αντιπρόεδρος της ΔΕΘ Α.Ε, Μέλος του Δ.Σ. του ΑΧΕΠΑ, του Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, του Δ.Σ. του Ιδρύματος του Ορφανοτροφείου Μέλισσα και του Δ.Σ. του Ασύλου του Παιδιού.

Η είσοδος της στην πολιτική , αρχικά ως υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης και κατόπιν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Νομαρχιακή Σύμβουλος, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο και επισφραγίστηκε από θέσεις ευθύνης, όπως αυτή της Αντινομάρχου Υγείας και στη συνέχεια, της Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Η μετάβαση από τη Νομαρχια στην Περιφέρεια τη βρίσκει Περιφερειακή Σύμβουλο στην ΠΚΜ και Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβούλιου Κ. Μακεδονίας, μια θέση που κατελάμβανε για πρώτη φορά γυναίκα ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες της χώρας
Από τον Ιανουάριο του 2013 και με Περιφερειάρχη τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ανέλαβε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Δημοσιονομικής Πολιτικής της Π.Κ.Μ, της δεύτερης μεγαλύτερης ελληνικής Περιφέρειας, που, όπως είναι γνωστό διαχειρίζεται μεγάλου ύψους Κοινοτικά κονδύλια και αντίστοιχες επενδυτικές προτάσεις.

Στάθης Αβραμίδης: Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων

Με μεγάλη εμπειρία σε θέματα αυτοδιοίκησης, ο πολιτικός μηχανικός Στάθης Αβραμίδης καλείται να αναλάβει καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Αβραμίδης διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος επί Χρήστου Κοσκινά και στη συνέχεια εξελέγη και πάλι νομαρχιακός σύμβουλος επί διοικήσεων Παναγιώτη Ψωμιάδη. Διετέλεσε αντινομάρχης επί Παναγιώτη Ψωμιάδη, ενώ το 2010 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη του Γιάννη Μπουτάρη. Στην αρχή της πρώτης διοίκησης Μπουτάρη ανέλαβε καθήκοντα αντιδημάρχου καθαριότητας, ενώ στη συνέχεια, κι αφού «τα έσπασε» με τα μέλη της παράταξης, ανεξαρτητοποιήθηκε. Υπήρξε επίσης υποψήφιος βουλευτής με ΝΔ.

Θεοφάνης Παππάς: Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος

Ο Θεοφάνης Παπάς γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στο Σοχό. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σοχού. Σπούδασε στo Τ.Ε.Ι. Σερρών, στο τμήμα Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης – Οικονομίας από το 1994 ως το 1998. Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός και πέρασε στη σχολή εκπαίδευσης ανορθόδοξου πολέμου.
Δημιούργησε μια επιχείρηση στο Σοχό μέσω του Γ΄Κ.Π.Σ. της Ε.Ε., με αντικείμενο την επεξεργασία τυροκομικής πυτιάς, και προωθεί τα προϊόντα της σε όλη την Ελλάδα.
Ασχολείται έντονα με την πολιτική, πολιτιστική και αθλητική ζωή του Δήμου Σοχού. Διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης του κέντρου πολιτισμού «Μαύρη Θάλασσα» της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε με επιτυχία, επί επτά έτη, Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Σοχού και των ακαδημιών του. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ιππικού ομίλου «ΦΙΛΙΠΠΟΣ». Συμμετείχε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004». Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και συνέδρια πάνω σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσίων σχέσεων και marketing-management.
Το ενδιαφέρον του για τα κοινά τον οδήγησε να ασχοληθεί από νεαρή ηλικία με τα ιδιαίτερα προβλήματα όχι μόνο του Δήμου μας , αλλά και της ευρύτερης περιοχής: ήταν εκπρόσωπος της μαθητικής κοινότητας στο επαρχείο Λαγκαδά για τον αγώνα κατά της τοποθέτησης του ΧΥΤΑ στο Κοκκινοχώρι.
Το 2002 ξεκίνησε η ενασχόληση του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σοχού.
Στις εκλογές του 2006 αναδείχθηκε Δήμαρχος Σοχού, συγκεντρώνοντας ποσοστό εκλογής 61,13% .
Είναι μέλος της Τ.Ε.Δ.Κ. Θεσσαλονίκης και ορισμένος εκπρόσωπός της στο Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων έργων, καθώς και στις επιτροπές Διαγωνισμού έργων, άνω του 1.500.000,00 ευρώ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης ορισμένος εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων στις Επιτροπές Διαγωνισμών για την ανάθεση έργων με προϋπολογισμό που υπερβαίνει το ανώτατο όριο της Β΄ τάξης του ΜΕΕΠ, για τις συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.
Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Κουκουτζέλη, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Αστέριο, την Κατερίνα και τον Γιάννη.

Χάρης Αηδονόπουλος: Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957. Γονείς του οι θεσσαλονικείς ιατροί Θεόδωρος Αηδονόπουλος, χειρουργός ουρολόγος και η Ηώ Ιωαννίδου-Αηδονοπούλου, μικροβιολόγος, προσφυγικής καταγωγής.
Φοίτησε στο 2ο Πρότυπο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και στο 2ο Γυμνάσιο.
Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής και αριστούχος Διδάκτωρ του ΑΠΘ. Χειρουργός Ουρολόγος.
Είναι επίσης πτυχιούχος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και ομιλεί την γαλλική, την αγγλική, την ιταλική, τη γερμανική και την τουρκική γλώσσα.
Διετέλεσε μέλος της Νοσοκομειακής Επιτροπής και του ΔΣ Εργαζομένων Νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» (1987-1991) και του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (1997-2000). Από το 2004 μέχρι και σήμερα εκλέγεται πλειοψηφών Σύμβουλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΙΣΘ και Αντιπρόεδρος του ΣΕΥΠ-ΙΚΑ ΒΕ. Καθηγητής ουρολογίας στη ΜΤΕΝΣ Νοσοκομείου «Παπανικολάου» και στις νοσηλευτικές ειδικότητες του ΑΧΕΠΑ.
Από το 1992 προσφέρει εθελοντικά ιατρικές υπηρεσίες στους μοναχούς της Κοινότητας του Αγίου Όρους.
Το 1990 εκλέγεται σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Α΄ δημοτικού διαμερίσματος. Από το 1994 εκλέγεται συνεχώς Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης (στις εκλογές του 2002 και του 2006 στην έκτη θέση).
Υπηρέτησε το Δήμο Θεσσαλονίκης σε διάφορες θέσεις ευθύνης, ως Πρόεδρος της ΔΕΕΚΜΕ, καταρτίζοντας πάνω από 1000 ανέργους και της Επιτροπής Οικονομικών Ενισχύσεων, εισηγούμενος εκατοντάδες οικονομικών ενισχύσεων στα πλαίσια της κοινωνικής, αθλητική και πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου.
Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής για δύο χρόνια και των ΚΑΠΗ Άνω Πόλης για επτά χρόνια. Η διεξαγωγή αδιάβλητων διαγωνισμών με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και η χρηστή διοίκηση είναι από τις εμμονές του ως αιρετός.
Είναι ιδρυτής του «Σείριου» και ιδρυτικό μέλος της Αγιορειτικής Εστίας, ενώ από το 2000 είναι Εθνικός Συντονιστής τριών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Νεολαίας και Αθλητισμού (2004-2006) υλοποίησε δύο κοινά αποδεκτές δράσεις: «Πολιτισμός για όλους» και «Αθλητισμός με ουσία χωρίς ουσίες».
Από το 2010 είναι Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας για την προαγωγή της φιλίας των λαών.
Τα έτη 2007-2010 ορίστηκε Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αθλητισμού, που μετασχηματίστηκε σε Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Τεχνών και Άθλησης και την αποκαθήρε από κάθε βάρος του παρελθόντος.
Από το 2009 ως το 2011 διατέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Καυτανζογλείου Σταδίου.
Διετέλεσε αθλητής χιονοδρόμος του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης με πολλές διακρίσεις σε αγώνες, μέλος και Πρόεδρος της ΤΕΧ-ΕΟΣ και ιδρυτής της πρώτης Σχολής Σκι-Φυτώριο Χιονοδρομίας στην Ελλάδα. Σήμερα είναι Πρόεδρος Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΟΣ και εδώ και αρκετά χρόνια μέλος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης.
Είναι έγγαμος κι έχει ένα γιο, τον Θεόδωρο.

Ιωάννα Τζάκη: Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας

Η Ιωάννα Τζάκη είναι Οικονομολόγος. Αποφοίτησε ως αριστούχος από το Οικονομικό Τμήμα της ΝΟΕ του Α.Π.Θ. Έχει πλούσια πολιτική, επαγγελματική, συνδικαλιστική και κοινωνική δράση που ξεκινάει από το 1978 έως και σήμερα. Αναλυτικά:
Το 2010 εκλέχτηκε Περιφερειακή Σύμβουλος, έχοντας προηγουμένως υπάρξει για τρεις συνεχόμενες φορές Νομαρχιακή Σύμβουλος, καθώς και:

• Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης
• Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Ορυκτού Πλούτου
• Μέλος του Δ.Σ. της Α.Ν.Ε.Θ. (Αναπτυξιακή Ν. Θεσσαλονίκης- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.)
• Μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης-Μακεδονικών Τεμπών
• Μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Αξιού Λουδία Αλιάκμονα
• Αντινομάρχης Ανάπτυξης Ν. Θεσσαλονίκης
• Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανάπτυξης
• Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ν.Α.Ε.
• Μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας (NOESIS)
• Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Τ.Α. (Πληροφόρηση, Επιμόρφωση, Τοπική Ανάπτυξη Α.Ε.)
• Mέλος του Κογκρέσου των Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης
• Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής του Κογκρέσου
• Μέλος της Επιτροπής Παιδείας &

Ιωάννης Ταχματζίδης- Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας

Κατάγεται από το χωριό Βασιλούδι του Δήμου Λαγκαδά. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και υπηρέτησε ως μάχιμος Αξιωματικός σε διάφορες υπηρεσίες. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ με εξειδίκευση στην Καρδιολογία και μετεκπαίδευση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, είναι αυτήν τη στιγμή διδάκτορας του Α.Π.Θ., ενώ στο παρελθόν διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Αθλιατρικής στο ΤΕΦΑΑ του Α.Π.Θ.
Υπήρξε καθηγητής, επί σειρά ετών, στις σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας της ΕΛ.ΑΣ. Ήταν Αξιωματικός Υγειονομικού της ΕΛ.ΑΣ. και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Ταξίαρχου Υγειονομικού. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και του συλλόγου πολυτέκνων Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Αερολέσχης Κατερίνης.

 Oι υπόλοιποι αντιπεριφερειάρχες:

Αντιπεριφέρεια Προγραμματικού Σχεδιασμού: Αντιπεριφερειάρχης ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος θεοδωρίδης

Αντιπεριφέρεια Τουρισμού: Αντιπεριφερειάρχης ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιώργος Γιάννης

Αντιπεριφέρεια Βιομηχανίας: Αντιπεριφερειάρχης ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Περικλής Κολότσιος

Αντιπεριφέρεια Χωροταξικού Σχεδιασμού: Αντιπεριφερειάρχης ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης

Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού: Αντιπεριφερειάρχης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Ανριπεριφερειάρχης Μεταφορών: Αντιπεριφερειάρχης ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης

Μητροπολιτική Διοίκηση Θεσσαλονίκης: Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

http://www.thestival.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.